Gå til innhold

BitCoins kan bli skattepliktige


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Noen estimerer med en pris på 35000$ per bitcoin ett sted i fremtiden.

Høy riskio, høy avkastning :)

 

Jeg tror at:

  • siden antallet bitcoins er begrenset oppad, vil ikke bitcoins oppleve inflasjon mot andre varer og tjenester, og at det er litt av poenget med bitcoins.
  • siden annen valuta er utsatt for inflasjon (fordi det stadig blir mer og mer av dem, det er jo det som får det til å gå rundt i dag), vil en Bitcoins verdi målt i en annen valuta alltid stige (i hvert fall teoretisk).
  • det er akkurat nå i startfasen at man opplever høy verdistigningstigning, fordi den tilpasser seg.

(Eks.: La oss si at et brød koster kr 20,- i dag., eller 0,004 BTC. Om 10 år koster brødet fortsatt 0.004 BTC, for BTC opplever ikke inflasjon mot varer og tjenester, mens i kr koster brødet nå 30,-, fordi kr er en valuta som har inflasjon. Så i kr koster brødet nå 50% mer, det gjør også 0,004 BTC, mens i BTC er brødprisen stabil.)

 

Husk at antallet max bitcoins er ca 21 mill, akkurat nå ca 11 mill? Hvor mange dollar finnes det? Og Euro? Og Yuan? Og Yen? Og Kroner? Hvis man legger sammen alt det, og så sier at 21 mill bitcoins skal ha samme verdi, da blir en bitcoin plutselig verdt ganske mye..

 

Nå tror ikke jeg at det er det som vil skje, at bitcoins vil erstatteall verdens penger. "Sluttverdien" på en bitcoin tror jeg vil være avhengig av hvor mye av verdens valuta den vil tilsvare, og dette vil igjen være avhengig av flere ting, utbredelse er en av dem.

 

En bitcoin er i skrivende stund verdt ca kr 5.000,-. Med ca 11 mill av dem utvunnet, så har de en total verdi på 55 mrd. Det er likevel bare en dråpe i havet sammenlignet med all verdens totale samlede valuta.

Endret av Finholt
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...