Gå til innhold

AMD prosessor og shim


andesam

Anbefalte innlegg

Jeg skal snart sette inn min AMD Athlon xp 2800+ prosessor i dataen min, men jeg er litt engstelig for at den skal tåle vekten og ikke minst presset fra Volcano 11 cpu kjøleren jeg skal ha på. Jeg vet jo at den skal tåle det, men har lest litt om sånn shim (heat-spreader) og jeg begynner å bli redd for at jeg kan "knuse" kjerna hvis jeg ikke har en sånn...

Noen som har montert en volcano 11 på en amd prosessor UTEN shim som kan bekrefte at prosessoren tåler tyykket?

 

På forhond takk for alle svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ja den tåler trykket, men husk en ting.

 

Her er det svært viktig at man ikke bruker makt. Man må ikke vippe kjøleren, men la denne forsiktig hvile vannrett på prosessoren. Lirk først festet til kjøleribben ("bøylen") under på den ene siden av prosessorsokkelen.

Press deretter bøylen ned på den andre siden ved hjelp av et skrujern eller lignende. Dette er trolig den mest kritiske delen av monteringen av en PC. Vær her meget forsiktig slik at skrujernet ikke glipper. Andre typer prosessorkjølere enn den vist her, er bedre konstruert for å presses på plass ved hjelp av bare tommelen. Det er ekstremt viktig at man ikke presser selve prosessorkjøleren ned, men kun "bøylen" som fester kjøleren.

 

Resten finner du her

Lenke til kommentar

har den samme kjøleren selv, min anbefaling er at du tar og bøyer festebøylen litt. Slik at den ikke sitter så hardt på prosessoren. En kammerat av meg opplevde nemlig å brekke den ene av festepinnene på hovedkortet under montering av denne kjøleren. Du oppnår nemlig ikke vesentlig bedre kjøling med et feste som sitter så hardt på at du må legge hele vekten i under monteringen, det holder fint hvis det bare virker stramt på prosessoren.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...