Gå til innhold

Ambulanseskole Danmark


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg fikk høre fra en kollega om en ambulanse skole i Danmark som gir godkjent utdanning også i Norge.

 

Den skal visst nok betale deg for utdanningen, uten noe krav om pliktår eller lignende.

 

Jeg er ganske gira på å gå dette faget, og lurer på om noen andre her vet om en sånn skole i Danmark?

Evnetuelt en link til en eller flere sånne skoler.

Har sett litt etter sånne skoler på internetts vide bølger, men har ikke funnet stort.

 

Jeg har til info ikke Bilsertifikatet eller studiekompetanse.

Så jeg har ikke store forhåpninger om å oppfylle kravene. Men vil alikavell vite mest mulig.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei! Var på besøk på ambulanse skolen i Esbjerg når jeg gikk på ambulansefag, og da fikk vi litt info om hvordan det fungerte der nede og jeg har faktisk skrevet ned en liten logg om det, så jeg kopierer bare den:P

 

"På studieturen vår så besøkte vi ambulanseskolen i Esbjerg hvor vi fikk et innblikk i hvordan ambulanse utdannelsen i Danmark er lagt opp, i forhold til Norge. Ambulanse utdannelsen i Danmark er bygd opp annerledes en i Norge. I Danmark så får man opplæring innen grunnleggende brann, grunnleggende bilberging og ambulanse. Innen grunnleggende brann så får dem opplæring i hvordan brann utstyret fungerer og hvordan dette kan brukes mest effektivt, samtidig som dem får en del teori om hvordan en brann utvikler seg. Dem får også teori om hvordan biler fungerer i bilbergings faget, og hvordan man skal utføre bilberging. På ambulanse delen av faget, så får dem generelle kunnskaper om anatomien, hvordan skader oppstår og utvikler seg, og forskjellige tiltak. Grunnutdannelsen tar 2 år og 3 måneder, man blir da ambulanse assistent som kun kan gjøre basale tiltak. Ambulanse assistenten assisterer behandleren eller paramedicineren med basale tiltak eller kjøring, assistenten kan ikke gi medikamenter. Etter man har blitt assistent, så kan man etter hvert videreutdanne seg til behandler, deretter kan man videreutdanne seg til paramediciner. Det er kun to ambulanseskoler i Danmark, en i Esbjerg og en i København.

 

For å komme inn på utdannelsen, så må man søke på en stasjon, hvor det er et eget opptak hvor man blir valgt ut, man blir så sendt på ambulanseskolen samtidig som man har praksis på stasjon. Det er også alderskrav for å komme inn på skolen, kravet er 21 år, samtidig som man har fullført 9. klasse. Men etter utdanning og man har fått tatt svennebrev (fagprøve), så er man ikke sikret jobb. Det er ca 300 elever som er under utdanning på skolen i Esbjerg, hvor de tar inn ca 100 elever hvert år. Noe som er verdt å nevne er at når man utdanner seg i Danmark, så går man på skole, samtidig som man er ute i praksis med lønn. Skolen dekker det meste av utgiftene til elevene, inkludert det som tilsvarer utryknings sertifikat og C1 i Norge."

 

Du blir ambulanse assistent, noe som ikke tilsvarer en ambulansearbeider i norge, men vist man etter utdanner seg fra en ambulanse assistent til en ambulansebehandler, så tilsvarer dette en ambulansearbeider i norge.

 

http://tekniskskoleesbjerg.dk/uddannelser/redderuddannelsen.aspx

 

http://www.ug.dk/uddannelser/erhvervsuddannelsereudveud/transportoglogitik/redderuddannelsen.aspx#

 

Vist drømmen er å jobbe i ambulanse, så kan du også søke på ambulansefag i Norge. Du skriver at du ikke har generell studiekompetanse, har du tatt fagbrev i noe? vist du har det, så har du brukt opp ungdomsretten din og kan som regel ikke søke på nytt i VGS uten å komme helt bak i køen. Med unntak om noen skoler som fokuserer på studenter som er eldre en vanlig VG2 elever. Feks http://www.austagderfk.no/ambulansefag

 

Det var her jeg gikk på skole, og alle elevene som søkte fra aust agder hadde tidligere fullført VGS, men ble for det om tatt inn. Klassen vår hadde elever fra 17år og opp til 30 år. snittet var vel på 24/25 år. Elevene som kom fra vest agder (4 plasser) ble tatt inn via vigo, dvs de med ungdomsrett og best karakter.

 

Eventuelt så har man paramedic bachelor i oslo som de skal prøve å starte opp til neste år men dette krever studiespes:

 

http://www.hioa.no/Studier/HF/Bachelor/Prehospitalt-arbeid-paramedic

 

Førerkort er generelt et må ha, så jeg anbefaler deg å skaffe deg dette så raskt som mulig, da man må ha hatt førerkort sammenhengende i 2 år før man kan ta utrykningssertifikat.

 

Bare spør vist det er noe mer du lurer på! ble litt mye info på en gang:P

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...