Gå til innhold

Taksere gitar


Intueri

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Noen riper på forsiden samt et par hakk, men ingenting graverende eller helt håpløst å fikse."

 

Hva faen? Med den bulken som er i den gitaren er den IKKE verd full pris (uansett hva fullpris måtte være). Det er helt 100% sikkert.

Hakket går jo igjennom hele kassa, og den vil ødelegge lydbildet i instrumentet, samt gjøre den mindre solid med tanke på fremtidlige skader.

 

"Er ikke 100 % sikker på hvilken modell det er"

 

Allerede her er det egentlig bare å styre unna hele artikkelen, da selger faktisk ikke er helt sikker på hva han egentlig selger en gang. Jeg begynner da også å tvile på hvordan selger vet at denne gitaren faktisk er fra 1967...

 

1967 er nok kun en henvisning til det året modellen først kom i produksjon, så det er langt fra sikkert at den faktisk er produsert i 1967. Så med mindre selger kan fremlegge dokumentasjon på at denne gitaren er produsert i 1967, så er den ikke produsert i 1967. (dokumentasjon på produksjon følger med alle dyrere gitarer som kjøpes nye, årstallet instrumentet ble produsert er og som regel gravert inn i gitaren en eller annen plass.. Vanligst at dette er inngravert i kroppen på gitaren, i nærheten av hvor halsen er festet)

 

Dette er en stor fare med å kjøe brukte gitarer på nett (hvertfal for amatrører), da det er mange som ikke har peiling på hva de selger, noe som igjen fører til at man lett kan bli lurt som kjøper (om man ikke vet 100% hva man skal se etter)..

 

I noen ytterst få tilfeller kan du være ekstremt heldig, og kjøpe noe som er langt mere verd enn hva du betaler for. Men her ville jeg ha styrt unna. Det virker ikke som om selger har peiling.

 

Jeg vil ikke spekulere i hva denne Hofner gitaren er verd, da jeg ikke har stort kjennskap til merket, og jeg kan vedde fingrene mine på at selger ikke kan fremlegge noen videre dokumentasjon. Jeg har spillt gitar i 10 år nå, og jeg hadde ikke kjøpt den gitaren bare pga skaden den har. Og skulle jeg først lagt inn et skambud på den, ville jeg ha slått av mer enn halve prisen pga skaden i kroppen, som er langt verre enn hva selger tror den er.....

 

- Selger skriver heller ikke noe om hvilket type treverk gitaren er laget av. Dette er vesentlig for en hvilken som helst gitar, mtp lyd og tone. Det er ennå en ting som veier imot at selger ikke har peiling på hva han driver på med. En seriøs selger som har peiling, vil alltid oppgi hvilke materialer gitaren er produsert i.

 

Mest sansynlig har han funnet gitaren på mørkloftet til bestemoren sin, spillt på den en stund, og nå skal han tjene noen lette penger på den. Sørg for at det IKKE er dine penger!

 

Da kan du like så godt bruke 10 000 kr. på en hvilken som helst annen kassegitar, helt ny og fri fra skader.

 

Tommelfingeregel for kjøp av gitar på nett for amatører som ikke vet akkurat hva de leter etter: IKKE KJØP GITAR UPRØVD OG USETT PÅ NETT!!! Dra heller til nermeste gitarsjappe. Det er lettere for oss som vet hva vi er ute etter, og vi som greier å luke ut useriøse selgere. Dokumentasjon, er alfa-omega.

 

 

Add: Etter kontakt med anonsehaver greide jeg å prute prisen ned til like under 4000 kr.

Jeg mener fremdeles ikke gitaren er verd det, pga skaden og mangelen på dokumentasjon.

Endret av Skipstrixxy
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Har undersøkt litt nærmere med folk, noen sier verdien på gitar er subjektivt, mens andre sier den kan være mye verdt (osv.). Men, jeg forhørte meg med en kompis som har jobbet i musikkforretning i 15 år, i tillegg til å ha eid en del gitarer, og han sier at gitaren teknisk sett, er fint verdt 8-9000 kr, men på grunn av hakkene og sånt, bør selges for noe billigere, 6-7000 kr (hans egne ord).

Lenke til kommentar

Har undersøkt litt nærmere med folk, noen sier verdien på gitar er subjektivt, mens andre sier den kan være mye verdt (osv.). Men, jeg forhørte meg med en kompis som har jobbet i musikkforretning i 15 år, i tillegg til å ha eid en del gitarer, og han sier at gitaren teknisk sett, er fint verdt 8-9000 kr, men på grunn av hakkene og sånt, bør selges for noe billigere, 6-7000 kr (hans egne ord).

 

Verdien på en gitar avhenger i stor grad av treverket som er brukt i produksjonen, hvordan den er produsert og merkenavnet, samt hvilken stand gitaren er i - Med andre ord blir det feil å si at verdien er subjektiv.

 

En akustisk gitar er et resonans instrument, som er avhengi av lydbølger inne i kassen for å kunne ha en fin tone/klang. Dersom resonanskassen er skadet (som bildet i artikkelen viser) vil dette gå ut over lyden i gitaren, som igjen vil gå ut over verdien på instrumentet.

 

Dette blir som å kjøpe en BWM der man vet at motoren er skadet (skal dette fikses skikkelig er det både kostbart og tidkrevende for kjøper). Om du er villig til å betale fullpris for den bilen eller ikke det får være din sak.

 

Jeg mener fremdeles at for 9000 NOK, får du en flott litt dyrere akustisk gitar som ikke er skadet.

 

Som sagt, etter litt mail-kontakt med selger greide jeg å presse prisen på denne gitaren ned til 4000 kr. Jeg hadde ikke kommet til å betalt en krone mer for den (er skeptisk til denne).

 

Jeg hadde uansett ikke betalt fullpris for denne gitaren, om den er fin eller ikke spiller ingen rolle. Jeg er generelt sett veldig skeptisk til denne artikkelen. Lett å kjøpe katta i sekken her.

 

Verdien på en Hofner gitar er ikke i seg selv så høy at man betaler fullpris for en skadet modell.Det finnes nok av fine bruke modeller der ute, som man kan betale fullpris for,.

 

Det hadde vert noe annet om det var en ikonisk Martin eller Gibson modell fra 1950 tallet. Disse gitarene er så ikoniske og verdifulle at de som regel går for full pris, selv med større skader.

Endret av Skipstrixxy
Lenke til kommentar

Dette er en såpass grov skade i mine øyne at jeg neppe hadde gitt 4000 for den. Selv uten skade hadde jeg vært litt i tvil.

En billigere modell i samme serie, nypris 100dollar 1967, går uskadet på ebay for 155dollar= ca.1000kr.

http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=331027384769&item=331027384769&lgeo=1&vectorid=229466

Endret av Vice
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...