Gå til innhold

Fri bil godtgjørelse og mistet førerkort


pierce007

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"bedrevite" trenger ikke svare på innleggene....

 

Nå er dette en firmabil som ikke jeg eier men "låner". Dvs bilen står i firmaet, og bruker den i fritiden og til jobb og skatter av dette. Den brukes og i jobbsammenheng av eier av og til.

 

Jeg har ikke skrevet noen kontrakt nei. Bilen ble kjøpt inn i den sammenheng at den skulle brukes i jobbtiden for diverse oppdrag, men og som en påskjønnelse til undertegnende da jeg ikke har bil fra før.

Så her taper ikke arbeidsgiver nei.

Lenke til kommentar

Om tapet av førerkort er en brukshindring som reduserer fordelsbeskatningen er jeg usikker på. Hvis det skulle være tilfellet så antar jeg at fordelsbeskatningen skal beregnes forholdsvis til den tid brukshindringen ikke forelå.

 

Hovedregelen er likevel at brukshindring pga. skattyters individuelle gunner ikke reduserer fordelsbeskatningen. Eksempelvis sykdom, ferie, vært på tjenestereise mv. I ditt tilfelle kan det se ut som tapet av førerkort ikke blir regnet som gyldig brukshindring.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fordelen av fri bil er for de måneder bilen faktisk disponeres. Gjør en avtale med arbeidsgiver om at du "leverer" bilen inn til firmaet i perioden du er uten førerkort. Så lenge du ikke disponerer kjerra, ingen fordel.

 

Dersom familiemedlemmer kjører bilen, så er det fordel til deg, selv om du selv ikke kan kjøre den.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...