Gå til innhold

Beste Tv til spilling


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Når det gjelder TV til spilling, er det en ting som kan være verdt å ta med seg; input-lag. Med input lag menes det forsinkelsen mellom det punktet hvor du gjør en handling i et spill, til skjermbildet på TVen reagerer. En TV med høy input lag kan i verste tilfelle føre til frustrasjon i spill som krever god timing på tastetrykk, som for eksempel hvis en prøver seg på en speed run på Super Mario Bros 3.

 

Mange av de nye TVene fra Samsung og LG gjør det svært bra på tester med bra bildekvalitet osv. Problemet er at input lag'en ikke alltid har blitt tatt med i disse testene. Det må være skikkelig frustrerende å komme hjem med et nytt best i test TV-apparat som er så full i bildebehandlingprosesser at spill kan ha en forsinkelse på hele 70ms. Noen TVer har en såkalt game-mode som til en viss grad fikser dette, men selv med denne aktivert er det ikke sikkert at dette hjelper nok på spill som krever nøyaktig timing på tastetrykk.

 

Jeg ser selv etter 55-tommer og større TV for tiden, og diverse tester på nettet har gitt mye ros til Sony's KDL-serie av TVer. Disse har som regel en forsinkelse på under 20ms, som er tilsvarende det man får på gaming PC-skjermer i dag (som min Benq XL2411T). Det som er negativt med 55-tommerene til Sony derimot, er prisen. En må forvente å gå fra 16 000- til 19 000 kr i pris for å anskaffe en av Sony toppmodellene i den størrelsen.

 

Når det gjelder input-lag, kan dette være interessant lesestoff:

 

Displaylag.com's display database

 

HDTVtest.co.uk TV input lag test database

 

New Display Measurement: Input Lag

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...