Gå til innhold

Litt om Siberian Husky


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har en 1 år gammel Siberian som jeg lurerpå om å lære han å snakke.

 

Når han var 3 Måneder lagde han søte woois men kan jeg lære han til å snakke og ule som hu Mishka hunden som snakker.

 

Og jeg har et problem når går tur med Hunden så DRAR han mye Det trenger jeg hjelp på.

 

Og han er helt vill når han møter andre hunder trenger litt hjelp der og ;)

 

 

 

 

Takker for Svar :thumbup:

post-304634-0-07517600-1377318153_thumb.jpg

Endret av GamerStrikeHD
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når bikkja vår drar på tur stopper jeg bare opp å står stille helt til hun selv slakker på båndet. Jeg står helt stille å ser i lufta til hun tar et steg tilbake, begynner hun å dra igjen stopper jeg opp. Hun får også ros når hun slakker på båndet. Gjorde det mye når hun var mindre, nå trekker hun såvidt. :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Valpekurs er i utgangspunktet obligatorisk, og du burde ha en veldig god grunn for å la det være.

 

Lite er mer provoserende enn mennesker som tar lett på dyreholdet sitt.

 

Jepp, har en i etasjen over som eier en åpenbart for stor rottweiler, uten kontroll. Tør ikke gå tur med den, og holder den unna folk. Da er det likesågodt å gi opp og skaffe en mindre hund spør du meg, må være slitsomt.

Lenke til kommentar

Problemet med at han drar er pga energien. Du må bruke opp energien til hunden din.

 

Legger ved en link fra Cesar Milan:

http://www.youtube.com/watch?v=YaQkmGtk3k8

 

Ja, lykke til med å "bruke opp" energien til en husky. Der er det "the sky is the limit", for å si det sånn. At CM trår til for å hjelpe en guttunge med en 11 mnd gammel glad og litt understimulert husky hannhund er jo vel og bra, men det er så mye som blir feil her;

 

- Han bruker den vanvittig unødvendige og krenkende "tsj"-lyden sin og poker bikkja i sida for å straffe den. Absolutt alt de ellers gjorde, kunne vært gjort på samme måten men uten det tøyset der.

- De bruker det fordømrade "illusion collar" såvidt jeg kan se. Dette er et rendyrket torturinstrument som er utviklet nettopp for å gjøre ting ubehagelig for hunden, hverken mer eller mindre.

- Han lar huskyen trekke i halsbånd. Det er ikke godt for bikkja, hverken kortsiktig eller langsiktig.

- De henger en tung kløv på ei bikkje som ikke har båret kløv før. Å gå for fort fram her kan gjøre dårlig for nakken og ryggen til bikkja.

- Bikkja blir presset ut i bassenget den er redd for. Nå ser heldigvis dette ut til å være en myk type som heller gir opp, gir etter for presset og velger å prøve. Det har ingenting som helst med at han "stoler på" CM, slik han påstår, heller tvert imot. Hadde dette vært en hardere hund som virkelig var redd vannet hadde CM risikert at den fløy i ansiktet på han. Tro meg, jeg har prøvd det. Slik dette ble gjort, gir man seerne oppskriften på å skape en aggressiv hund.

 

Det kanskje aller morsomste; 3 måneder senere er Spike "en helt annen" og "tusen takk, Cesar" gir hundesparkeren all ære. Det man da glemte helt bort, er at en hannhund kan forandre seg enormt mye kun av seg selv fra 11 til 14 måneders alder. Det er mer enn sannsynlig at svært mye av forandringen enkelt og greit skyldes hundens egen utvikling, og ikke guttungens fokus på "energi" og "aasertiveness" og det tøvet der.

 

Men for all del, og i rettferdighetens navn - dette er ikke en av de verste episodene jeg har sett av det programmet. Det gjøres mye riktig også, og det med å lære folk å faktisk bruke en slik hund er viktig. Kløv, trekking, generelt arbeid er det disse er til for, og ikke tilfeldige rusleturer rundt kvartalet.

 

Dette er egentlig ikke veldig vanskelig, men det er fullstendig overkill å blande inn CMs mishandling av hunder for å "fikse" det at en husky drar på tur.

Mitt helt konkrete tips til TS er å gå til innkjøp av et par enkle ting; en kløv, en god sele og et halsbånd som ikke er altfor ubehagelig å ha på. Lær bikkja å gå pent i halsbånd, og bruk kløv eller sele på lengre turer der den kan løpe litt mer fritt og bruke seg mer. Da er det ikke like fali om den drar litt i sela, så lenge dere er enige om at når halsbåndet er på, da går vi pent (fint til byturer og liknende). Men først og fremst, det kanskje aller viktigste; bikkja er kun ett år, han vil roe seg betraktelig ned iløpet av det neste året. Det er ingen grunn til panikk om han er litt ivrig i den alderen .. jeg ville blitt langt mer bekymra om bikkja var veldig rolig.

Endret av jonlem
  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Gratulerer, du har en Husky!

selvsagt går det å lære en SH å gå pent i bånd. Men de er avlet for å trekke. Det er 100x enkelere å få en schäfer til å gå pent i bånd. Jeg har selv levd med SH i 19 år, relativt veloppdragne på "gå i bånd" fronten sammenlignet med en rekke andre SH'er. men de drar som et uvær!

kjøp sele til bikkja og magebelte til deg selv, mye bedre ;)

 

men om du på død og liv skal ha hunden til å gå fint, så la den få utløp for den verste energi ved sykling med trekk el.l. SÅ kan du begynne å lære den å gå pent.

start med å lære hunden å ta kontakt. Ros /gi godbit eller hva som nå fungerer best på din hund når den tar kontakt. Når hunden er stø på å ta kontakt og holde den en stund, så begynn med å gå i ring med hunden inn mot midten av ringen. Gå i ring er kjedelig = lettere å få den til å ikke dra. Ikke hold på for lenge, ikke ta for mange repitisjoner. SH'er blir i min erfaring mye fortere lei sånne LP ting enn mer førerorienterte raser.

 

Jeg har en pr idag som kan dette her, men jeg ber henne så og si aldri om det ;)

 

derimot kan hele gjengen kommandoen "bak" dersom jeg skal ned en bratt skrent så er det veldig kjekt at ikke bikkjene drar akkurat de metrene.

 

ang å lære hunden å snakke, går i grunn ut på samme prinsipp. Når hunden lager en lyd på ønsket tidspunkt så premierer du adferden. Etter hvert vil du kunne lære inn både "snakk" og "stopp" kommandoer for pratingen. Men SH'er er ikke de letteste da mange er naturlig ganske lite snakksalige.

 

vill i hht til andre hunder. Lær inn en god sitt med kontakt. Og be han sitte når ha møter andre hunder, husk GOD avstand i starten. Du vil at hunden skal mestre situasjonen. gjør du ting rett så vil han til slutt ikke lenger bry seg om de andre hundene.

 

kjøpe noen bøker om hundetrening kan kanskje være på sin plass?

men kurs vil være ennå mye bedre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...