Gå til innhold

wifi signal til hus 150 meter unna


Anbefalte innlegg

Hei

 

Beklager om dette har blitt spurt tusen ganger før.

 

Jeg er på en gård hvor det ene huset har en ruter og internett tilgang. Jeg mister signalet ikke mange meter fra husveggen.

 

Ca 120 meter ned på gården er det et annet hus jeg gjerne skulle brukt samme wifi på.

 

Hva ville vært enkelte og billigste løsning for å fikse dette?

 

takker :)

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

wimax har lang nok rekkevidde til det :) Men vil du bruke vanlig wifi så kjøp deg en skikkelig antenne sånn som denne http://www.ebay.com/itm/2-4GHz-High-Gain-20dBi-RP-SMA-WLAN-WiFi-Booster-External-Directional-Antenna-/181178482511?pt=US_Directional_Network_Antennas&hash=item2a2f143f4f

 

Ett nettverkskort som dette med høyere signalstyrke som du kobler den utvendige antennen til http://www.ebay.com/itm/Signal-King-150Mbps-USB-Wireless-Adapter-WiFi-150M-6DBI-Antenna-High-Power-/190653177431?pt=US_USB_Wi_Fi_Adapters_Dongles&hash=item2c63d09e57

 

Med en sånn antenne å det nettverkskortet så rekker du lett 150 meter! Jeg bruker utstyret der opp til 500 meter med enkelthet.

 

Her har du en plug and play utendørsantenne med innebygget nettverkskort som rekker langt. i fri sikt klarer denne lett en kilometer. (leverandør oppgir 3km!) Dette er ihvertfall den enkleste løsningen du kan kjøpe, å prisen på 200,- kroner inkludert frakt er også billig. http://www.ebay.com/itm/High-Power-Signal-King-20DBI-Outdoor-USB-Wireless-Adaptor-Antenna-150Mbps-White-/150974836390?pt=UK_Computing_USB_Wi_Fi_Adapters_Dongles&hash=item2326cd2ea6

Endret av RS_jenssen
Lenke til kommentar

takker for flotte svar.

 

en repeater vil ikke fungere dessverre.

 

men en utvendig antenne var det ikke dum pris på. Ser at bredbåndsruteren her ikke har mulighet for skifte antenne. Kan jeg kjøpe en ny ruter og sette den i bridge for så å sette ny antenne på denne?

 

er avhengig av at flere enheter kan koble seg på nett i det andre huset så usb versjoner blir kanskje ikke aktuelt.

 

Må jeg da ha en utendørs antenne på det andre huset og en ruter med WDS? eller holder det bare med en stor utvendig antenne rettet mot huset?

 

:)

Endret av bitterzick
Lenke til kommentar

Bruk den utvendige usb antennen jeg linket til for å få nett på en pc, så deler du nettet fra den pc`n ut til en router i huset ditt. da får du god rekkevidde på billigst mulige måte :)

 

Altså usb utvendig antenne --> data --> ut til en router gjennom kabel som deler nett i det andre huset :)

 

Dette settes opp med en nettverksbro på maskinen som får inn nettet med den utvendige antennen.

http://windows.microsoft.com/is-is/windows-vista/create-a-network-bridge

 

Alternativt kan du kjøpe en sånn løsning som du monterer i huset som skal motta trådløst nett, dette er en komplett løsning som mottar wifi og deler wifi der du skal ha det, men dette er i en helt annen prisklasse. http://www.ebay.com/itm/Super-RPK15-Long-Range-Outdoor-High-Power-WIFI-Signal-Repeater-Antenna-Router-/360628423464?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53f7210b28

Lenke til kommentar

tusen takk for flott hjelp. made my day :)

 

1km på fri sikt så burde den jammen meg klare å finne nettet noen meter opp?

 

ulempen med den billigste løsningen er vel at jeg må ha en pc stående på heletiden pga broen? ikke at det er noen stor sak med tanke på prisen.

 

dumt spørsmål kanskje men hvordan kobler jeg ruteren til pcen som du skrev?

Endret av bitterzick
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...