Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

vg1 studiespesiallisering prøver


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ingen kartlegging. Men det blir mye mer prøver enn det var på ungdomsskolen.

Følte ikke sånn jeg. Det var mindre stressende enn 10.klasse, mener nå jeg. 10.klasse var nå et helvete for meg, prøve hver eneste uke nesten. 1.vg ble litt mer "åpent" og rolig. Men ofc var det perioder med masse arbeid. Poenget er at på lang sikt var VG1 mye roligere.

Endret av ZPAS
Lenke til kommentar

Følte ikke sånn jeg. Det var mindre stressende enn 10.klasse, mener nå jeg. 10.klasse var nå et helvete for meg, prøve hver eneste uke nesten. 1.vg ble litt mer "åpent" og rolig. Men ofc var det perioder med masse arbeid. Poenget er at på lang sikt var VG1 mye roligere.

 

Det er fra skole til skole, og hvordan man har hatt det tidligere. Det stilles høyere krav til deg uansett, så det gir en pekepinn.

Lenke til kommentar

Kartlegging i matte hadde hvertfall jeg i vg1. Poenget er jo at lærerne skal få en pekepinn på hvor du ligger slik at de har bedre grunnlag for å kunne hjelpe deg å velge mellom P-og T-matte. Norsk og engelsk er jo i utgangspunktet likt for alle, så behovet for kartlegging er ikke like stort. Likevel kan det vel hjelpe lærerne å tilpasse faget til hver elev, noe som jo er bra!

 

Disse kartleggingsprøvene er ikke noe du skal bekymre deg for. Du skal jo vurderes med karakter på det du lærer nå fremover, ikke i hva du kan kan fra før.

Endret av krangel
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-lYlo5C

Vi hadde iallefall kartleggingsprøve i matte som jeg kan huske. Jeg synes den var kjempevanskelig og var livredd for at lærerene skulle tro jeg hadde behov for noe mer tilrettelagte greier:SS

Lenke til kommentar

Jeg hadde kartleggingsprøven. Poengsummen min var under grensen for å klare T-matte. Derfor fikk jeg brev med meg hjem som informerte om at jeg måtte vurdere om jeg skulle ta T-matte, de anbefalte meg å velge P-matte istedet.

 

Men til tross for den lave poengsummen, jobbet jeg hardt i matte, for å bevise at jeg kunne klare det, og at en dum kartleggingsprøve ikke kunne bestemme over meg. Jeg fikk 5 i T matte. Læreren min var overrasket. Hun lurte på om ikke kartleggingsprøven viste feil poengsum :p

 

Jeg var egentlig aldri flink i matte. Jeg holdte på å få 2 i 8. fikk 3 i 9. og i 10. fikk jeg 4 på skriftlig eksamen og på kortet. Jeg hadde derfor bestemt meg at jeg skulle gjøre det bra første året på VGS.

 

Dette viser at du kan klare det du vil, men det krever arbeid og du må være bestemt.

Endret av Mrfantastic
  • Liker 1
Lenke til kommentar

får vi prøve med engang vi starta på skule?

'

 

Jeg begynner også på vg1 og vi skal ha kartleggingsprøve i matematikk og norsk første skoleuke. :hm: Men det er egentlig ikke noe å bekymre seg for. :yes: Dette skal vi har for at lærerne våres skal kunne gi oss veiledning, når vi skal velge mellom 1p og 1t, som krangel også nevnte. Det sier ingenting om hva du kommer til å få i standpunkt uansett. Hva skjer om du får en dårligere poengsum enn forventet? Ingenting! Ingen kan uansett nekte deg å velge den matematikken du vil. Du bestemmer og så lenge du mener at du klarer for eksempel T matte, så er det det viktigste. :new_woot:

Endret av Bassa.
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Vi hadde kartleggingsprøve i norsk, matte og engelsk i starten av VG1 i år. Dette er ikke prøver man trenger å forberede seg til og de betyr heller ingenting for karakteren du vil få.

Prøven i norsk var å lese så mye som mulig på x antall minutter, og samtidig svare på spørsmål underveis og etter vi hadde lest. Prøven i engelsk var todelt. Første del var å lytte til en tekst og svare på spørsmål underveis, mens del 2 var grammatikkoppgaver. I matte var det enkle oppgaver uten hjelpemiddel (regnearter, pythagoras, gjennomsnitt osv. Engelsk og matte ble utført digitalt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...