Gå til innhold

Laptop til programmering/skriving


idle

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg trenger en ny bærbar, da jeg skal begynne å studere igjen. IT-utdanning, så det blir mest programmering, og akademisk skriving. Har en Asus N55SF som slepbar "stasjonær", men tasturet er så dårlig at jeg er nødt til å bruke eksternt tastatur, mus og skjerm. I tillegg er den altfor tung til å drasse med seg.

 

Det viktigste er tastaturet. Vil ikke ha noe slark, det skal kunne gå an å skrive raskt uten at det er henger seg opp eller henger igjen, og det bør være lett å ikke treffe 2 taster samtidig. Er det chiclet-tastaturer som er tingen for tida?

 

Så kommer batteritiden. Er det slik at en i5 bruker mindre batteri enn en i7, eller vil det avhenge av prosessorutnyttelse?

 

HDMI-utgang er et must, og kortet bør kunne dra 1920x1080 uten problemer, ikke til spill, men til media. Skjermen trenger ikke være 1920x1080, men det vil være et pluss. Skjermstørrelsen bør være 14' eller 15'.

 

Har sett på Toshiba P50-A-11G og A-11J (i5 og i7). Har HP/Lenovo noe liknende i relativt samme prisklasse?

Endret av idle
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har en lenovo X1 Carbon, som burde passe til deg - enskjønt den er litt på den dyre siden for hva man får. Tastaturet er chiclet i den forstand at hver tast er en separat firkant, men de har en greit formet overflate, bra respons, og platen under tastaturet kjennes latterlig solid ut tatt i betraktning hvor lett og tynn den er. Tastene er blant de grunnere jeg har brukt, men det har ikke plaget meg.

 

Batterilevetiden er litt midt på treet, om du ikke gjør noe alvorlig kan du vel såvidt snike deg over fire timer. På den positive siden tar det veldig kort tid å lade den opp; de påstår du kan få 80% på en halvtime, og det høres ikke helt galt ut.

 

Den har mini-displayport, ikke HDMI. Jeg har en overgang (de koster rundt 200), men det er en ekstra ting å bære på. Skjermen er ... ok. 1600x900, matt, greit spenn av lysstyrker, men jeg tror den er 6-bit (det er i det minste en del graderinger og mønster der det skulle vært jevne overganger), og det er også litt rutenett-effekt. Det plager meg ikke i praksis, men jeg ville ikke kalle den imponerende.

 

Den er 14", men siden rammen rundt skjermen er av de mindre jeg har sett så er den ikke stort større enn en typisk 13"; den veier ca ingenting (1.4kg), og er tynn og lett å stappe i vesker/sekker/osv.

 

Om du skal ha en, så vær klar over at du ikke kan oppgradere den noe særlig selv - jeg tok en med 8GB RAM og 180GB SSD (de har tre størrelser: 128, 180 og 256) bare for å være på den sikre siden ( N3N82MN , muligens).

 

Åja, og det aller største problemet med å kjøpe den er at lenovo sine norske nettsider er helt ubrukelige (de har priser som ikke har noen sammenheng med hva noen tar for modellene, det er modeller med tilnærmet like specs og forskjellig pris, du kan ikke kjøpe rett fra dem, og "finn en forhandler"-funksjonen deres fungerer ikke noe særlig) , og det er ingen logisk måte å finne ut hvem som selger den med hvilke specs. Jeg endte opp med å bruke lenovo-siden til å finne modellnummer, og så grave i prisjakt+prisguide. Pass også på at det finnes en utgave med touch-skjerm, som veier mer, koster mer, har blank skjerm, og har dårligere batterilivetid.

 

Jeg bør vel også nevne at når jeg fikk den var det noe halvgalt med hovedkortet; det er heldigvis 3 års garanti på den (fra lenovo sin side), så jeg ringte dem, forklarte problemet, og dagen etter kom det en fyr til meg og byttet alt som kunne tenkes å være innblandet. Den har fungert fint siden.

Endret av Djn
Lenke til kommentar

Jeg studerer it, så jeg har mye av de samme kravene som deg. Etter langtids leting har jeg kommet frem til Lenovo ideapad u430 touch. Eneste problemet er at jeg ikke finner noe informasjon om denne her i Norge. De har begynt å selge og sende den allerede i blant annet Tyskland og Nederland. Nylig dukket Lenovo ideapad u330 touch(søstermodellen) opp på elkjøp og lefdal sine sider, men denne har for dårlig oppløsning for min smak. Er det noen som har hørt noe om denne modellen? Skrev her egentlig for å tipse trådstarter, men jeg skal opprette min egentråd også.

Lenke til kommentar

X1-en er nok et godt stykke over mitt budsjett, jeg tenkte mer i klassen rundet 5-7k. Lurer på om jeg går for Lenovo ThinkPad L430 http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=779142&cks=ASS&assoc=26FB581C-3DAA-4F6A-AEA0-8720D71DBD87#extra

Den er jo litt tung (2.32kg), men tilfredsstiller de fleste andre kravene. Skulle hatt SSD, er det noen som vet om det er enkelt å bytte på Lenovoer?

Endret av idle
Lenke til kommentar

X1-en er nok et godt stykke over mitt budsjett, jeg tenkte mer i klassen rundet 5-7k. Lurer på om jeg går for Lenovo ThinkPad L430 http://www.komplett....0D71DBD87#extra

Den er jo litt tung (2.32kg), men tilfredsstiller de fleste andre kravene. Skulle hatt SSD, er det noen som vet om det er enkelt å bytte på Lenovoer?

Diskene i lenovomaskiner ligger bak et lokk på siden, som er festet med en skrue. Siden ligger disken i en "krybbe" (med et plastbånd festet i så man kan dra den ut) som er skrudd fast med fire små skruer.

Rimelig enkel operasjon å bytte ut.

Lenke til kommentar

Riktig, den unødvendig høye prisen er forsåvidt det største problemet med X1-en. Litt synd, for om de hadde priset den likt med en macbook air kunne de solgt mange.

 

Angående å bytte harddisk (og forsåvidt alt annet): http://support.lenov...?DocID=UM014761 , side 72/66 (faktisk/merket). Det er som Flimzes sier veldig lett.

 

Det er også enkelt å bytte ut dvd-stasjonen med en disk til, gitt en passende adapter (noe sånt som denne: http://www.buy-deals...drive-caddy.htm ). Jeg gjorde det i en T420 og hadde 256GB SSD + 750GB vanlig disk. Anbefales.

Endret av Djn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...