Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Fukt eller soppskade?


Anbefalte innlegg

I et hus. Når jeg har åpnet døren til sikringsskapet kjenner man en ganske stam lukt som minner om lukten man har i gamle kjellerstuer som ikke er tett. Altså den fuktige og gjerne muggaktige sure lukten. Jeg har gått over veggen under skapet og på baksiden, men kan ikke se noen spor av fukt der.

 

Kan også si at huset er bygget over to etasjer pluss loft med antatt betongsåle mot grunnen og etasjeskillere i tre. Sikringsskapet befinner seg i vindfanget i første etasje. Det er en innvendig vegg med soverom på baksiden av veggen. Den innvendige veggen som sikringsskapet er en del av går i ytterveggen, men ytterveggen går motsatt vei.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

som lyn fra klar himmel i hodet mitt: det er gammel elektrisitet (gammel svidd elektrisitet) du lukter, ikke noe som kan vaskes bort. kun luftes bort :)

 

tror sikringer av den gamle typen kan ha en svak sulfur lukt

 

kombinasjonen lakk/løsemiddel brukt ved produksjon/installering og metall + innestengt

 

rust..

 

blir tåfis av mindre

 

om du kan skru løs telleren, få nasen oppi den

Endret av Malhalla
Lenke til kommentar

Enig med Malhalla, la det stå åpent en liten stund og se hva som skjer med lukta.

 

Jeg regner med det går masse rør ut av sikringsboksen både opp og ned. Om du har mulighet kan du gjerne ta en titt på loftet over der sikringsskapet står. Det kan jo være lukt blir med rørene ned til sikringsskapet (et sted må jo lukta komme fra eventuelt).

 

Om lukta blir borte under luftinga er det bare å lukke igjen, og heller sjekke på nytt neste gang du skal lese av strømmen :)

Lenke til kommentar

Tror jeg vet hvor den lukten kan komme fra nå. Det går et rør fra sikringsskapet og ut på utsiden av ytterveggen. Tidligere selger har tydligvis lagt opp ekstra uttak til strøm uten å fullføre. Dette røret har ligget på bakken utenfor huset så det kan jo forklare litt lukt. Ikke noe farlig. Det var dessuten greit å vite for har planer om ekstra strøm utenfor og da sparer vi mye jobb. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...