Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Trenger svar fort, hjelp til tolkning av mr. Høyre kne, korsbånd


Slettet---

Anbefalte innlegg

Dette står det i brevet av ene legen. : Det er totalruptur av fremre korsbånd. det er svært uregelmessig, hovedsaklig høyt signal intercondylærtt. Den laterale femurcondylen står litt posteriørt i forhold til den laterale tibiacondylen. Det er en bøttehankruptur i den mediale menisken hvor deler av menisken er beliggende intercondylært. I corpusdelen til den laterale menisken er det sentralt en liten sprekk.

Det foreligger en betydlig hydros/hemarthros.

 

Bakre korsbånd, kollateralligamentet og patellas sener er uten anmerkning. Det er intent nevneverdig benmargsødem.

 

Dette sto i brevet så har noen spørsmål. Må jeg operere, hva er fordelen/bakdelen med å operere iforhold til ikke. Har jeg muligheten for i det hele tatt å drive med høyt nivå av sport? Hva med militæret?

 

takker for raske svar, hvis på feil sted. Mod please flytt.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Huff da, dette var kjedelige greier. Sympati til deg hvis det skjedde uforskylt. Empati hvis ikke...

I ditt tilfelle er all helsehjelp frivillig, du må altså ikke operere, men du bør takke ja hvis du får tilbud om det. Det foreligger for lite opplysinger for å kunne si noe om hvilken/hvis/når det gis tilbud om kirurgisk behandling.

Fordelen med kirurgisk behandling er seff at ditt videre liv blir bedre, bakdelen ved å ikke få behandling er da naturlig et dårligere liv.

Joda, du kan fremdeles drive på med et høyt nivå av sport, men du må nok ta med i beregningene at prestasjonene innenfor noen områder der du bruker dine bein, vil være lavere enn hva en ellers ville kunne forvente med friske korsbånd. Veien til gjennomført Norseman ble mye lengre for deg.

Hvis du allerede er tildelt militærtjeneste, må du oppgi opplysningene om din nye helsesituasjon, det kan være at den må endres. En blir ikke jeger med avslitte korsbånd. Hvis du ikke har vært på sesjon, vet jeg alvorlig talt ikke hva du kan forvente, men folk med mindre plager enn deg blir diskvalifisert.

Her har du f.ø en god artikkel om din skade: http://fysioterapeuten.no/Fag-og-vitenskap/Fagartikler/Totalruptur-av-fremre-korsbaand-Funksjonstesting-rehabilitering-og-langtidsfoelger

 

Edit:tilleggsopplysninger

Endret av TOMpsy
Lenke til kommentar

Innebandy takling i en match for en stund tilbake hvor jeg tror det var menisken som først ble litt skadet. Men så trente jeg det opp igjen, også 2 uker før jeg skulle inn til GSV så tipper jeg korsbåndet gikk når jeg spilte volleyball. Så kommer jeg på innrykket igår (Mandag) med kanskje 80-85% kne men neida. Så den jævla mr'en idag.

 

Hadde planer om GSV så jeger, men nå kan jeg jo likesågjerne blir jørgen foss og sitte å klage over tjukkebilen osv. Faen meg hele livet ødelagt, egentlig bare lyst til å grine. Må begynne å studere igjen, sitte 5+ år på skolebenken med lån opp i ræva til jeg er 40+.

 

Og det norske helsevesenet er så jævla bra, så bare 20+ uker ventetid for å i det hele tatt få konsultasjon hos ett sykehus. Eller 15.000+ i utgifter hos det private, + fysio og alt det der. Jeg hadde dog lisens/forsikring når jeg fikk den skaden under innebandy matchen. Så er jeg sykt heldig for dem betale alt + tapet i penger hos GSV osv..

Lenke til kommentar

Som sagt; empati til deg.

Selv om det ikke ser slik ut nå, er ikke livet ødelagt. Meningen med livet er jo å skape mening i livet. Det er således du som selv bestemmer hva som skal skje videre ut fra de resurser og forutsettinger du har. Det er en hel verden derute å oppdage.

 

Lykke til videre og god bedring.

 

Edit: Har sagt det før, men glemte å si at: Spriten reddet meg fra idretten.

Endret av TOMpsy
Lenke til kommentar

Du kan få et relativt stabilt kne igjen med grundig opptrening. Stabilt nok til et "normalt" aktivt liv. For toppidrett eller tilsvarende bør en vurdere operasjon.

 

Med operasjon oppnår du god stabilitet, men ikke så god som før. Et vanlig graft fra hamstrings (mest vanlig) har vel omlag 70 % av styrken til det opprinnelige korsbåndet. Med god opptrening av stabiliserende muskulatur kan du kompensere litt for den nedsatte strekkstyrken til båndet. Rehabiliteringen etter rekonstruksjon er relativt lang (~6-8 mnd) og du bør oppnå rundt 90% av den tidligere styrken i kneet før tilbakegang til idrett. Balansen er også oftest redusert og trenger opptrening.

 

Om du bestemmer deg for ikke å bli fallskjermjeger, kan du godt vurdere å unngå operasjon. Et "normalt" liv går greit uten korsbånd. Du bør tenke på at slike skader og påfølgende operasjoner kan øke faren for slitasje (artrose) senere i livet.

 

Meniskene er utifra det skrivet skadet relativt sentralt, og vil da trolig tilheles ganske ok så vidt jeg vet.

Endret av ehe90
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...