Gå til innhold

Hjelp til kjøp av video kamera!


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

som hobby fotograf ønsker jeg å ta steget litt videre og ta noe video.

problemet er å finne ut hvilket kamera jeg burde kjøpe da jeg ikke har noe særlig peiling når det kommer til videokameraer.

derfor tenkte jeg kanskje noen av dere kunne hjulpet meg å velge ut akkurat hvilket kamera jeg burde kjøpe av det som ligger ute på finn.no fortiden.

 

-Helst brukt av typen "god deal" (med mindre finnes bedre nytt i samme prisklasse)

-bildekvalitet er absolutt første prioritet!

-Andre prioritert er "anti shake"

 

Det blir i hovedsak å filme ute, da det er bil filmer og treff som skal filmes (ikke type volvo 240 bøøørner i lyskrysset) men framvisning av biler i form av redigert video.

 

Dette er et eksempel på type film:

med tanke på detaljer på bilene, felger osv er bildekvalitet veldig viktig for meg. Men så klart blir det jo innenfor budsjettet. Samt en god bildestabilisator vil også hjelpe. Til mer action rettet filming har jeg gopro som brukes til slike formål.

 

Budsjettet i denne omgang er helst 1000-1500kr, men kan strekke meg til 2000 om det er noe ute som virkelig overgår evt andre som ligger ute.

 

Samt noen som i samme slenger har gode tips til hvordan jeg skal få slike helt glatte klipp, altså når man filmer fra 1 side av en bil til en annen, helt uten shake?

 

Takker for all hjelp!

-Daniel

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Budsjettet i denne omgang er helst 1000-1500kr, men kan strekke meg til 2000 om det er noe ute som virkelig overgår evt andre som ligger ute.

 

Samt noen som i samme slenger har gode tips til hvordan jeg skal få slike helt glatte klipp, altså når man filmer fra 1 side av en bil til en annen, helt uten shake?

 

Takker for all hjelp!

-Daniel

For å få til de glidende bevegelsene må du investere i en Slider, steadycam og/eller jib med mindre du er eksepsjonelt stødig på hånden.

 

Du linker til en video som er laget med ganske dyrt utstyr, mens du har et budsjett under 2000 og ønsker å lage slik video. Det kan du nok bare glemme.

Det er mye mer som skal til av både utstyr og film kunnskap for å komme i nærheten av den produksjons kvaliteten. Uten at den var spesielt imponerende.

Endret av arthon
Lenke til kommentar

Ser ut som forventningene ligger en del høyere enn budsjettet, og det er egentlig ikke så uvanlig. ;)

Anbefaler GH3 som et "rimelig" kamera med ganske god kvalitet på video, men den koster rundt 8000 kroner ny. Kanskje du finner den brukt til halve prisen. Regn med å bruke litt på optikk også, enten en svært vid vidvinkelzoom, eller fisheye for å få til det som vises i eksempelet.

Ang. glidende bevegelser trenger du som nevnt en eller annen steadicam-variant, eller et kompakt men tungt stativ du kan montere og bære med kameraet, sammen med en god del øvelse. Alternativt kan du kombinere godt innøvde stødige hender, og warp stabilizer i AE som kan hjelpe med noe av det.

Lenke til kommentar

Altså joda ser jo at for å få tilsvarende kvalitet så kreves bedre utstyr osv.

men tenkte å begynne i det små og få prøvd med litt før jeg senere tar steget opp.

i dag så burde brukt kameraer i denne prisklassen være godt nok. (ihvertfall bildekvaliteten utifra hva jeg kan se av test filmer på youtube i 1080p

 

Må jo være greit mulig å oppdrive et godt kamera i denne prisklassen da kvaliteten på et gopro kamera i grunn er godt nok etter litt redigering av farger og kontraster, men dette blir igjen håpløst å filme med pga størrelsen og faktum at du ikke ser hva du filmer der å da. (go pro appen har alt for høy delay til å fungere noe særlig, lcd backscreen føler jeg heller ikke gjør det hele noe bedre.

 

Har grei erfaring med Sony Vegas fra før (men da med digital innspilt materiale fra spill osv)

Så ønsker et "godt nok" kamera i denne prisklassen slik at jeg kan begynne litt i det små og trene litt på redigerings biten før jeg tar steget opp i 7-10,000 klassen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...