Gå til innhold

Reiser på Interrail om 1 uke, usikker mtp. verdisaker og soveplass


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg og 2 kompiser reiser en tur til Berlin neste fredag, hvor vi fra søndag 21. til 31. vil reise med Interrail. Har noen problemstillinger som vi gjerne skulle hatt oppklart før vi begynner å reise;

 

1. Hvordan holde verdisakene som pass, bankkort og mobil sikre? Har belte til å ha rundt magen, men er det andre løsninger som er bedre? Tenker også å gå med shorts med knapper/glidelås på lommene for å forsøke å hindre at det blir stjålet, men hjelper dette mot pickpockets i det hele tatt?

 

2. Hvordan finne fram til hostels eller lignende når vi ankommer en by? Har lyst å bevare litt av spontaniteten som Interrail er kjent for, og dermed unnlate å planlegge hele ruten med bestillinger og reservasjoner av alt mulig. Vi reiser dog i høysesongen, og går utifra at mye er reservert på forhånd. Er dette noe vi bør bekymre oss over? Hvordan bør vi eventuelt ta vare på tingene våre på et hostel, hvor vi deler rom med andre fremmede? Følger det med skap på rommene vi kan låse ting inn i?

 

3. Må vi regne med å reservere de fleste tog vi vil reise med, ettersom det er høysesong? Finnes det en plass med totaloversikt over alle reservasjoner som kan måtte kreves? Vi reiser fra Berlin og vestover, østeuropeiske land trenger ikke være inkludert...

 

Dukker garantert opp flere spørsmål etterhvert, men her er de vi ikke har helt funnet svar på. Kom gjerne med andre tips angående Interrail. Vi er alle uerfarne i å reise, men håper på å få dette til. Blir uansett en læringsrik opplevelse, med mindre vi blir frastjålet alt første dag. :)

 

 

Takker for alle svar!

Endret av Gjest
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er jo en fordel å sikre seg mot både lommetyver og ranere. Anbefaler et magebelte og da helst under skjorta, så det ikke er synlig. Der bør du ha pass, et bank-/kredittkort og min reservekapital. Småpenger og mindre beløp gjerne et annet sted. Skal du ha alt på et sted og utenpå klærne, bør det være av en type som ikke er så enkelt å klippe av. Hvis du har alt på et sted (bl.a. en pengebunke, som du ofte tar fra), blir dette synlig for mange og kan oppfordre kjeltringer til å forfølge deg til et egnet sted for ran.

 

Overnattings steder bør dere vel finne og bestille på forhånd, da vet dere at dere har reservert plass. Lag en plan over reiserute og steder. Det kan være greit og endrer dere på ruten, så lag ny plan. Eller få lastet ned en app, som viser bl.a. slike steder, men fremdeles bestilling i forkant.

Lenke til kommentar

Jeg har vært på Interrail nå i sommer og funnet ut at dette med å bare finne overnatting når man kommer frem er verre enn man tror. Etter 2 overnattinger hvor begge tok rundt 2 timer å finne av de som ikke var planlagt orka vi ikke det mer. Vi starta å ringe og reservere kvelden før/på morgenen samme dag. Det blir som regel fullt utover dagen. Det er mulig der er skap/safe om ikke så kan du jo legge litt i puta av verdisaker f.eks :) Men å finne frem er ingen problem, turistinformasjonen hjelper deg gjerne, og du treffer alltid noen hyggelige folk som viser deg. Jeg hadde med meg GPS som også ga mye hjelp.

 

Vi reserverte ikke et eneste tog på hele turen. Vi holdt oss mye i Tyskand, nedover og mot Tsjekkia. Som regel var det god plass av ikke reservert plasser på togene, men av og til er det fullt og man angrer veldig på at man ikke reserverte. Da kan man benytte friheten med interrail med å gå av på en grei stasjon, få reservert seter og ta neste tog om du ikke er fornøyd med å sitte i gangen :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg bodde på forskjellige hostel i to måneder. Det er på egen risiko med verdisaker. I starten var jeg litt redd for at noe kunne bli stjelt. Man vet jo aldri hvem som går ut og inn av rommet mens man er ute. På noen hostel var det låsbare skap på rommene, så ta med en henglås så du får låst det. På noen hostel var det skap ute i gangene man kunne betale for, og på noen var det ikke skap i det hele tatt. Dette kan du jo sjekke ut før du drar. Ville også bestilt overnattinger før reisa. Det blir litt mindre spontant, men da har man værtfall overnatting og slipper å sove på gata, for der er det værtfall stor sjanse for at verdisakene blir stjelt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...