Gå til innhold

AC adapter mangler - kan jeg bruke ett annet adapter?


Anbefalte innlegg

AC adapteret til en fiberboks har blitt borte. I spesifikasjonene står det at den bruker 12V og 3,7W/4,7W. Kan jeg bruke ett adapter fra en annen "dings"? Jeg har to adaptere på kontoret, den ene er 12V og 200mh ut, og den andre er 12V og 3000mA ut.

 

Vil jeg overopphete adapteret hvis det har for liten kapasitet eller vil det bare levere for lite strøm? Er det noe i veien for å bruke et adapter med høy kapasitet til en dings som ikke trenger så mye strøm?

 

Håper det er noen med litt peiling på elektroniske beregninger som kan oppklare dette for meg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-82119

Adaptere må minimum levere det apparatet trenger. Det du hadde trengte 12 v / 4,7 W dvs minimum 0,4 A (400 mA). Hvis den første kun gir 200 mA (antar mh skulle vært mA) så er den for liten. Er den andre på 3000 mA kan den brukes.

 

Matematisk er det litt rundt effektivitet, dvs om du bruker et 3000 mA strømforsyning til å drive noe som krever 400 mA så er det mindre økonomisk enn å bruke noe på 4-500 mA. (Mister endel effekt til varme).

Noe problem er det ikke, men du MÅ ha noe som dekker minimum av hva du trenger.

 

Det er noen adaptere som har ting inni seg som kommuniserer med enheten for å sikre at riktig adapter er tilkoblet. Fiberboksen pleier ikke ha det.

Lenke til kommentar

Tusen takk for raskt svar, Ankh! Jeg har en drøss andre adaptere hjemme, så jeg finner nok en som passer. Trenger den bare inntil jeg får tilsendt et originaladapter (gratis) av fiberleverandøren.

 

Det er vel 4,7W / 12V hvis det skal bli 0,4A? (ikke 12V / 4,7W). Greit å vite hvis jeg trenger å regne ut dette en annen gang også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...