Gå til innhold

Skattefradrag ukependel


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg vil i August starte i ny jobb i Larvik, som jeg vil si gir meg en relativt lang pendlevei fra mitt nåværende bosted i Sarpsborg. Leiekontrakten på lokalene som arbeidsplassen min benytter i Larvik utgår i Juni 2014, og det er med stor sannsynlighet at de flytter til nye lokaler i Oslo neste sommer. Jeg vurderer derfor å leie en hybel/leilighet på arbeidsstedet frem til Juni 2014 for å slippe den lange reiseveien, og dyre reisekostnader. (Vil koste minst 7000 kr i bensin, bom og ferje).

 

Såvidt jeg er bekjent så krever skattemyndighetene at leiligheten/hybelen jeg skal leie på arbeidsstedet skal være mindre enn 30kvm for at den skal regnes som en uselvstendig bolig, slik at jeg kan skrive av kostnadene på skatten. Foreløpig så er utvalget av boliger til utleie under 30kvm i Larvik vært dårlig, men jeg har også lest på skattemyndighetenes hjemmesider følgende:

"For at boligen skal regnes som selvstendig må du i tillegg disponere den i minst 12 måneder og ha tilgang til den alle ukens dager."

 

Vil dette tilsi at jeg da kan leie en leilighet som er større enn 30kvm, men fortsatt få igjen for utgiftene på skatten? Isåfall hvordan skal jeg dokumentere for skattemyndighetene at jeg bare skal disponere den frem til Juni 2014? Såvidt jeg er bekjent, kan man jo ikke ha en tidsbestemt leiekontrakt på under 12 måneder, og en tidsubestemt leiekontrakt vil jo ikke si noe om når jeg faktisk skal flytte.

 

Tar i mot alle svar og tips :-)

Endret av Dezzorex
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan du nytta deg av samanlikningsregelen? Det er ein regel som seier at om du har budd minst tre år på heimstaden, og om bustaden på arbeidsstaden er mindre enn halvparten så stor som bustaden på heimplassen, så vert du rekna som pendlar. Søk på "sammenligningsregelen" på skatteetaten sine sider.

Endret av Knut Lavngard
Lenke til kommentar

Leiligheten jeg har fra før er 75 kvm, så 37.5 er største jeg kan ha isåfall etter den regelen.

 

Har fått en hybel på 40kvm nå, med leiekontrakt frem til 30. Juni 2014. Så teknisk sett nå, så burde det vel gå som uselvstendig bolig, selv om leiekontrakten juridisk ikke er helt korrekt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...