Gå til innhold

Bygge pc til ca 17500


Anbefalte innlegg

Jeg er enig med Aarskaug her når det gjelder flere ting.

Bruksområde (kombinert) , samt hva slags type man er mtp hvor raskt ting går definerer behov.

Noen "klare bare ikke" vente de ekstra 3 minuttene på en rendring , mens andre kunne ikke bry seg mer.

 

Alt jeg sa var jeg ville "begynne å vurdere et sokkel 2011 oppsett".

Sist jeg så i ordboka betø ikke dette oversatt anbefalinger hverken av Sandybridge-e eller dagens X79 , eller det som kommer (hva nå det blir til med ib-e/ Haswell-E).

Jeg er en av dem som blir utålmodig når maskinen bruker noen millisekund lenger enn hva jeg forventer! :D

 

Jeg sa aldri at du påstod noen ting (derfor trengte jeg ikke å sjekke i ordboka, fordi jeg kommenterte ikke dette), jeg bare ga mitt syn på saken. :)

 

 

Vet ikke om dere heller ville holde på med min rettelse eller hjelpe en bruker her på forumet med kjøp av PC. Synes nå dere burde la det gå og heller holde dere til topic as. Kan vell si dere enig at det blir teit om dette skal foregå i en runddans hvor vi skjeller hverandre ut.

:p Men det er jo sant at det er forskjellige måter å si ting på da (kommenterer bare torfinns ettersom du ikke gjorde det).

Var ikke meningen å være skarp i tonen, det beklager jeg.

EDIT: There you did. :p

 

Men, nå er vel alle venner igjen. :p

 

 

 

Så da er vell konklusjonen at Haswell er nok det beste kjøpet som kan gjøres nå fremfor 2011 som er for "ekstreme "entusiaster dersom PC'en bare skal brukes til gaming?

Jepp. Men, man trenger ikke å være ekstreme entusiaster for å dra nytte av LGA 2011. :) Folk som bare driver mye med f.eks. medieredigering og ikke spiller f.eks.
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ok. endret til 16 gb vengeance. hvorfor lavprofil over den andre typen?

 

jeg var ikke helt sikker når jeg valgte disk, men det sto mellom ocz (som jeg har nå (Agility 3)) og intel sin 335. jeg har ikke hatt noen problemer med den ennå. har byttet til intel 335 i handlelisten nå.

 

er det noen forskjeller på dem (byggekvalitet og lignende) borsett ifra de ekstra funksjonene (viftestyring)?

Med lavprofil er minnebrikkene kompatibel med alle luftkjølere på markedet; også de større. vet du har vannkjøling på budsjettet, men med lavprofil er du alltid 100 % sikker. LP har heller ingen ulemper (som jeg vet) over "vanlige" brikker.

 

Nei, er egentlig akkurat de samme. De har bl.a optimalisert spenningskontroll, viftekontroll og medfølgende status-programvare, men er akkurat samme PSU ellers. Som sagt, ingen funksjoner du egentlig TRENGER, med mindre du vil ha det beste av det beste (mener JEG, da. Sikkert noen som kan argumentere for valget av en Corsair AXi-PSU)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kan legge til mitt forslag. Det er delvis basert på trådstarters ønsker.

 

Kabinettet er det samme (900D), ettersom god harddisk plass var viktig (fant ikke alternativ som hadde harddiskplasser nede). Men hvis det går an med et litt mindre kabinett og harddiskene framme så har Fractal Design og Corsair gode alternativer som koster langt mindre.

 

Strømforsyningnen er en AX760i (AX760 er gamlere). Veldig godt valg, effektiv og stilegående og varer veldig lenge. Tror jeg kommer til å kjøpe denne selv, med mindre jeg går helt berserk og kjøper noe enda dyrere som jeg ikke trenger (men vil ha). :p

 

Hovedkortet er et Gigabyte GAZ87X-UD5H. Valgte dette fremfor Asus pga. Gigabyte sitt kort er ganske likt, har veldig bra viftekontroll, har to Intel nettverkskontrollere, bedre SATA-kontroller (Marvel 88SE9230 fremfor ASMedia ASM1061). Ulempen er at det ikke har trådløst nettverkskort slik som Asus-kortet har. ASRock har også et alternativ, kanskje dette kan være noe. Men det har mindre strømforsyningskrets (overklokking), samme SATA-konrtoller som Asus. Alle disse kortene er ganske like.

 

Kjøleren er en Corsair Hydro H100i. For 399,- får du Noctua NH-D14 på Komplett (tilbud). Kjøper du fra SuperSmart/NetOnNet blir det nok billigere totalt (med tanke på frakt). Mange av de andre komponentene er billigere der uansett. Men tilbake til kjøleren, D14 er mer stillegående, ikke like god (men fortsatt god for skikkelig overklokking). Men med tanke på så mye penger du er villig til å bruke så synes jeg Corsair Hydro H100i er et godt valg til denne prisen. Du kan jo også sette på noen Noctua-vifter (F-serien!) hvis du vil ha det optimalt.

 

Prosessoren, i7-4770K. Trenger jeg å si noe her? ;) Med hovedsaklig spilling som behov er dette bedre valg enn SB-E.

 

Minnet er Kingston HyperX 1600MHz CL9. Det overklokker kanskje ikke så langt, så hvis du skal det så ville jeg sett på Beast-serien (ligger godt i pris). Du merker ikke særlig til spilling når du overklokker minnet, men det kan være kjekt i andre tilfeller. Igjen, spørs hva bruket ditt er.

 

Skjermkortet er EVGA GeForce GTX 780. Billig og bra, ser ingen grunn til å velge noen andre.

 

SSD-en er en Samsung 840 Pro som ligger godt i pris, ville valgt denne fremfor Intel sine. Men går du for 330, 335 eller 520 så er ikke det dårlig valg heller.

 

La til et optisk drev til 445 kr som har Blu-Ray-støtte (og kan selvsagt skrive/lese DVD og CD).

 

Det blir på rundt 17500 kr (kanskje litt mer etter frakt).

 

 

 

Ja det er vi. Men jeg kysser han ikke (a' kiss & makeup). Ihvertfall ikke wiggles om han ser ut som avatar bildet, hehe.

Hmm, okei da... Du skal få slippe det, hvis du spiser opp middagen og alle grønnsakene dine! Endret av Stian Aarskaug
  • Liker 1
Lenke til kommentar

@Stian Aarskaug

skal se litt på hovedkortet og minnet du foreslo.

 

er det egentlig noe forskjell på 780 kortene fra de forskjellige produsentene nå?

 

@alle de andre

hvis jeg forstår det riktig er det ikke noen vits for min del å velge 2011. pluss at det vil sprenge budsjettet.

Lenke til kommentar

@Stian Aarskaug

skal se litt på hovedkortet og minnet du foreslo.

 

er det egentlig noe forskjell på 780 kortene fra de forskjellige produsentene nå?

 

@alle de andre

hvis jeg forstår det riktig er det ikke noen vits for min del å velge 2011. pluss at det vil sprenge budsjettet.

Alle er jo (selvsagt) basert på samme kjerne/chip. Forskjellen er oftest at noen produsenter fabrikkoverklokker dem, og/eller setter på bedre kjølere. Gigabyte og Asus har gode kjølere; men referansekjølerene til nVidia pleier å være bra "uansett".

 

Så i og med at alle er basert på samme chip, kan du egentlig bare ta den billigste.

Endret av wassup
Lenke til kommentar

@Stian Aarskaug

skal se litt på hovedkortet og minnet du foreslo.

 

er det egentlig noe forskjell på 780 kortene fra de forskjellige produsentene nå?

 

@alle de andre

hvis jeg forstår det riktig er det ikke noen vits for min del å velge 2011. pluss at det vil sprenge budsjettet.

Jepp det bør du. Er i hvertfall de beste komponentene for den prisen (basert på inntrykket jeg har fått av bruket ditt).

 

Det er ikke særlig forskjell på 780-kortene. Alle bruker samme kjøler (teit regel de må følge). eVGA lager ikke gode kjølere, men alle 780-kortene bruker referansekjøleren, så derfor har det ikke noe å si. eVGA har også ofte bedre garanti. Forskjellen er større på 770-kortene. Skulle du hatt det hadde jeg anbefalt Asus, MSI (eller Gigabyte hvis det var billig nok). MSI har sist jeg sjekket veldig billig TwinFrozr III-modell. Men du skal jo ha GTX 780, derfor har ikke dette noe å si.

 

Angående LGA 2011, så er ikke det vits nei. Jeg satt opp en LGA 2011-versjon av oppsettet, men det ble mer en 17 k. Og i7-3820 er tregere i enkelte spill enn i7-4770K.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...