Gå til innhold

Problemer med VPN - routing


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har to nett jeg har knyttet sammen via OpenVPN på to Linux maskiner. Bruker subnettene 10.0.0.0/24 hjemme og 10.3.0.0/24 på "hybelen". VPN nettet er 10.2.0.0/24. På begge steder har jeg egen router, og maskinene som kjører OpenVPN står bak disse to som "NAT`er" ut mot nettet. Routeren hjemmer er en Zyxel Prestige 324 og på "hybelen" en TP-Link TL-MR3220. På begge routere kjører jeg statiske router, der ene peker mot VPN nettet (10.2.0.0/24) og det andre mot det andre nettet.

 

Før hadde jeg samme Zyxel router på begge steder, men måtte bytte ut den på hybelen med TP-Link routeren. Da fungerte routingen perfekt, men måtte bytte routeren på grunn av andre problemer.

 

Her er problemet sånn det står i dag:

 

Trafikk fra 10.3.0.0/24 til 10.0.0.0/24 nettet går fint. Men fra 10.0.0.0/24 til 10.3.0.0/24 fungerer det ikke. Legger jeg inn en route på klientene som peker til OpenVPN serveren for subnettene over og da fungerer det. Men jeg ønsker ikke å måtte legge inn en route på alle maskinene som kobler seg på, ønsker at det automatisk skal gå via routeren som peker til OpenVPN serveren.

 

Så problemet er altså med TP-Link routeren som ikke vil route trafikk til hjemmenettet via OpenVPN serveren.

 

Det som er rart er trafikk fra "hybelen" uten problemer kan gå inn på hjemmenettet men ikke motsatt. Så routingen fungerer bare en vei.

 

Dette ble sikkert inviklet, men håper noen som har litt peiling har en ide om hva som er galt. Kan det rett og slett være en bug i TP-Link routeren?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...