Gå til innhold

Spre WLAN over fire etasjer


Anbefalte innlegg

Hei. Har et problem jeg håper dere kan hjelpe meg med. Altibox leverer nett til den nye kåken til en kompis av meg, og han har bedt om min hjelp til å få dekning i hele huset.

 

Per nå står det en altibox-sak nede i kjelleren som sprer et WLAN, og det er i tillegg koblet kablet nett fra denne til første og andre etasje. Han har to etg. pluss kjeller og en takterrasse og ønsker å ha dekning i hele huset.

 

Vi prøvde først å sette opp en Airport Express som repeater i andre etg., men det viste seg at den ikke ville utvide wlanet, bare koble seg til. Dekningen på taket er derfor ikke-eksisterende.

 

Har også prøvd å sette opp dlink aksesspunkt i andre etg, kablet ned til kjelleren, men da må jeg opprette ny ssid, og dette fancy sonos-systemet han har stående i andre etg. og terrassen vil ikke kommunisere på en annen ssid av en eller annen grunn.

 

Vil det funke å skru av wlan på altiboxen, sette opp en airport extreme i kjellerern og så spre det ut over resten av huset med airport expresser koblet til extremen med det kablede nettet? Leste et sted at expressene er litt sære på hva de vil utvide av wlan.

 

Evt andre løsninger?

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan sette opp flere aksesspunt med samme SSID og kryptering. Bare bruk forskjellige kanaler for hver boks. Spre kanalene slik som f.eks 1 - 6 -11 siden hvert nettverk bruker flere "kanaler".

 

Ulempen med repeater kontra aksesspunkt er at førstnevte halverer båndbredden.

 

Han kan bruke en "homeplug" for å spre nettverk til aksesspunkt høyere oppe. Homeplug er nettverk via strømnettet, men hastigheten er avhengig av kvalitet på strømnett og evt tap/støy.

Endret av Jan Skrotnes
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...