Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, det hadde vært veldig interessant å sett denne eksamen. Hvis det stort sett handlet om mekaniske saker og ting, da var jo forberedelsesdelen nærmest villedende. (Med instrumenteringsskjema for en forholdsvis komplisert multivariabel regulering med tilhørende system for nedstegning.)

 

Det hadde vært veldig interessant om en av dere kunne legge ut enten oppgaveteksten eller en liten gjenfortelling av hva som sto i den.

 

Det forekommer nok både innefor automatiseringsfaget og andre fag, at eksamen kan ha et litt "uventet" innhold og ikke alltid det som man forventer som "den sentrale del av pensum". Automatiseringsfaget er jo som kjent et av "elektrofagene".

Lenke til kommentar

Takker så meget. Dette var på mange måter en interessant oppgave.

 

Egentlig så er den jo ikke kjempevanskelig, men den kan nok sannsynligvis befinne seg et stykke fra det de fleste har fått gjennomgått i lærebøkene.

 

Her vil det nok også være en del forskjell mellom dem som har hatt en praksis eller lære periode innenfor denne typen industri og de som ikke har det.

 

På mange måter så tester jo oppgaven evnen til helhetstenkning og helhetsforståelse. Hvis man har VG3 i skole så er nok ikke dette en kjempe enkel oppgave, med mindre skolen slumper til å ha en ganske stor labb med et ganske realistisk prosessanlegg.

 

Det undrer meg ellers litt om den løsningmåten som står beskrevet i oppgaven virkelig er å akseptere som en akseptabel løsning innenfor petroleumsindustrien. Hele løsningen smaker på et vis av en "Reodor Felgen reparasjon" og det finnes nok sannsynligvis industrigrener der oppgavetekstens løsningmodell ikke ville være akseptabel.

 

Her dreier det seg altså om et høyrisiko prosessanlegg for petroleumsproduksjon, og så er det altså en lærling som skal settes til selvstendig arbeid, og så går han i gang med å modifisere vitale deler av anlegget, og det er ingen "engineering" eller sentral funksjon for kvalitetssikring involvert i prosessen... og så skal man sveise innenfor EX området ..

 

Det ville forbause meg om petroleumsindustrien kjører "sikkerhetsmessig på slak linje" på denne måten ..

 

Er det noen som kjenner godt nok til denne industrien til å kunne si om dette virkelig er en realistisk oppgave ?

 

Er det ellers noe som jeg har missforstått ?

 

Hadde det vært destillasjon av salt vann .. men råolje ...

Endret av arne22
Lenke til kommentar

det kan så være, men det er jo et forholdsvis omfattende regelverk i form av lover og forskrifter når det gjelder det å utføre varme arbeider og installasjon av utstyr i EX soner. Kjenner ikke selv detaljene, men her er i alle fall noen linjer:

 

http://www.lovdata.n...00429-0634.html

 

http://www.dsb.no/no...kerforskriften/

 

http://www.lovdata.n...61206-1127.html

 

At en lærlig eller for så vidt en fagarbeider skulle kunne jobbe selvstendig med dette, gi seg selv autorisasjon til å utføre varme arbeider i EX sone og så velge sine egne tekniske løsninger, det synes jeg høres kanskje ikke helt sannsynlig ut.

 

Kjenner som sagt ikke selv til detaljene, og det skulle sånn sett vært interessant med en kommentar fra en av de som kjenner petroleumsbransjen.

Endret av arne22
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 5 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...