Gå til innhold

Ricoh GR med APS-C-brikke lanseres


Anbefalte innlegg

Kanskje ikke noe som interesserer så alt for mange her inne, men Ricoh har nå en ny utgave av deres legendariske GR-serie klar for lansering, noe denne videoen skulle illustrere: http://www.youtube.com/watch?v=88LiM3RSVVo .

 

Sammenlignet med tidligere generasjoner, har denne vokst på de fleste områder, også internt hva gjelder billedbrikke, der det nå er APS-C-format som gjelder. Lystyrken til objektivet er, relativt sett, ringere sammenlignet med forrige generasjon, men naturligvis, er og blir det vanskelig og vel nærmest urettferdig å dra en slik sammenligning, når sensorarealet har blitt utvidet såpass som det har. Selv om kamerakroppen nå har lagt seg ut en del, er det fortsatt såpass beskjedent i omfang at moderselskapet velger å titulere det som verdens minste av sitt slag pr. dags dato.

 

Det ser heldigvis ut som Ricoh på de fleste områder har valgt å beholde det prisbelønnede grunndesignet til kamera-serien, noe som noe gleder de som har gode erfaringer med denne svært ergonomisk ideelle utformingen. Dersom billedkvaliteten nå kan hamle opp med andre tilbud i øverste sjikt av kompaktkamera-segmentet, ser dette svært lovende ut, slik jeg vurderer det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Godt spørsmål - men nå er det lansert. Lettare og billegare enn Nikon A og mykje større grep. Men vanskeleg å finna bilde i svakt lys ennå? Ricoh har laga slike kamera lenge og det er sikkert svært solid.

 

Men kvar kan det kjøpast?

 

Hvorfor har ikke vi hørt om denne har på akam? DPreview har heller ikke noe om dette kameraet :(

 

Stemmen i videoen var direkte uhyggelig :laugh:

Lenke til kommentar

Spørst om Nikon vinn til den prisen som er nå, 2400 meir enn GR. Vert muleg å bestella GR til butikk i Japan Photo. Og gjennom Fovi (bra firma?) som fører Ricoh og Pentax frå mai.

 

GR kan bruka ladarar og batteri frå GX og GRD (og GXR?) vert det sagt frå fleire hald. Har tre meir eller mindre brukbare så det er jo ein bra start.

 

DPreview har fått prøvd det:

 

http://www.dpreview....psc-cmos-sensor

 

http://www.dpreview....views/ricoh-gr/

 

 

Edit: Ut ifra det jeg har sett så virker det som om Ricoh slår Nikon sin Coolpix A.... Men salgsmessig så kommer dessverre Nikon til å vinne.... you know... the f@cking fanboi's!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...