Gå til innhold

Avspilling av bilder på tv. Dedikert bildeviser tips


Anbefalte innlegg

Jeg har en Qnap NMP-1000 NAS med intern disk i stua hvor alle mine digitale bilder ligger for å kunne vises på tv. Jeg plages med at denne er utrolig treg på å laste opp bildene og til å gå i melom de forskjellige mappene. Dette er et kjent problem på denne NAS boksen iflg div forum. Den er god på video men ikke på bilder.

Har noen noe tips til en bedre bildeviser med egen disk som kobles til nett og til tv? Må være rask å manøvrere mellom mapper med bilder osv.

 

Jeg ønsker ikke å ha egen pc i stua med tastatur osv. Har heller ikke ønske om å streame fra disker via nett el .Har den muligheten nå men er ikke godt nok.

Endret av Dertiam
Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Litt sent svar kanskje.

 

En Synology NAS med pakken Photo Station aktivert, og plassert i et trådløst nettverk, lar deg se bilder på smart-TV som har støtte for trådløst nettverk. Samtidig kan du se på bildene på alle PC-er, nettbrett og telefoner koplet til samme trådløse nettverk. Det er sikkert tilsvarende på Qnap og andre NAS-merker.

 

Hvis bildene er nedskalert til 1080 på den korteste siden og oppskarpet deretter, skal de kunne vises med optimal bildekvalitet. Samtidig er overflødig størrelse på filene fjernet slik at det trådløse nettverket, NAS-en og TV-en får mindre å jobbe med. Du beholder naturligvis de originale bildefilene et annet sted og nedskalerer i en batchjobb. Da kan man vurdere å kjøre batchjobben på nytt når 4K-skjermene kommer.

 

Har TV-en USB-inngang, kan man også legge bilder på en egen disk/minnepinne, men det blir ikke like fleksibelt. En NAS i det trådløse nettverket kan jo også brukes til musikk, videoer og annet nyttig.

Endret av BonzoDog
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...