Gå til innhold

[Løst] Anbefaling til Nettleverandør


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har hatt NextGentel i overkant av 6 måneder og det har vært ustabil linje så og si hele veien. Jeg gikk fra 1/0.5 til 10/1 i linje, senere satte de den opp til 12.5/1. Grunnen til at jeg hadde såpass dårlig linje før var at Telenor sa at maksimal kapasiteten på tele linja som går inn i huset er på 3MBp/s ned, i senere tid viste det seg at det ikke var korrekt og at maksimalen var nærmere 12.5MBp/s ned.

 

Jeg ønsker høyere nedlastningshastighet når vi er to på nettet som bruker en del av linjen, optimalt ville høyre opplastningshastighet vært bra. Jeg vet at NextGentel ikke klarte å få mer enn 12.5/1 ut av tele linja så å få mer gjør jeg nok ikke. Hvis det er noe flere spørsmål om bakgrunn eller nåværende situasjon er det bare å spørre.

 

Nå til hoved poenget ved tråden, jeg trenger anbefalinger til nettleverandører som tilbyr alt fra 10/1 og oppover som fyller disse kriteriene:

-Stabile linjer

-Rimelig pris for kapasitet

-God kunderservice

 

På forhånd, takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Grunnen til at det har vært ustabilt er nok fordi Nextgentel har satt hastigheten din langt over det kapaks anbefaler. Om Telenor sa 3 mbit, er det den hastigheten de kan garantere at vil være stabil. Sentralen kan også godt være oppgradert siden da, så sjekk den i kapaks eller her først.

 

Ang. pris overlapper NextGentel hverandre litt på forholdet mellom hastighet og pris, men begge har noen kampanjer gående. I tillegg tar NextGentel leie for modem, hos Telenor får du det gratis. Rettetiden hos Telenor er kortere enn hos NextGentel fordi Telenor eier linjene. NextGentel må melde feil gjennom Telenor.

 

Ellers, har du kabel-TV anbefaler jeg så på hva leveradnøren din kan tilby. Du få ofte svært god hastighet svært mye billigere enn ved xDSL.

Lenke til kommentar

Takk for svar!

 

Den 3mbit anbefalingen ble satt for rundt 10 år siden, hvis jeg husker korrekt, vet ikke om det var fordi det ikke var noe bedre tilbud på den tiden eller ikke. Må nok rote i noen gamle papierer før jeg får sjekket det inn på selve Telenor sine nettsider.

 

Kan du anbefale noen leverandører utenom NGT og Telenor?

 

Tar i bruk antenne og ikke kabel-TV så noe TV og bredbåndspakke går nok ikke.

Lenke til kommentar

Det er ikke så mange 100% landsdekkende xDSL-leverandører for private, er vel kun Telenor og NextGentel for tiden, så om du sier hvilket område du bor i hadde det hjulpet. Det finnes mange lokale leverandører.

 

Ellers finnes det andre teknologier som Mobilt bredbånd, WiMAX/5G og satelittbredbånd, men dette er ikke jevngode alternativer grunnet enten bruksbegrensning eller pris. Fiber er et annet alternativ, men ikke noe du kan få på dagen iom. at du ikke har nevnt noe om det.

Lenke til kommentar

Jeg vil anbefale dag å sjekke opp addressen din her:

http://metrolive.telenor.no/metro2-application-kapaks-web/

 

Sier kapaks at 3 Mbps ned er det som kan leveres er det som sakt tidligere dette hastigheten telenor garanterer stabilitet på. Telenor vil ikke våge seg over kapaks uansett, noe NGT gjør.

 

Når NGT går over kapaks så har linjen stort potensiale til å bli mindre stabil og kan ikke feilmelde linjen før de hat satt hastigheten til hva kapaks sier da telenor ville avist.

 

Jeg ville ringt NGT og prøvd med begge typene hastighets profil de har på samme hastighet. Det vil se at de kan sette 2 typer 10 Mbps linje. En som kan presse linjen høyere men gi mer ustabilitet og en som gir litt lavere men mer stabilitet.

 

Er det like dårlig med begge disse vil ville jeg ha prøvd å sette ned hastighetn litt etter litt. Si 8 Mbps og prøv i for eks 2 dager. Og fortsett nedover til det blir stabilt.

 

Utover det så om du ikke har kabel tv nett eller fiber i området er NGT de jeg vill anbefalt. Uansett så er det nøyaktig de samme linjene alle leverer på og om det er at linjen presses for mye så vil du oppleve samme problem hos alle uansett.

Lenke til kommentar

Ja, jeg sjekket ut andre leverandører og det ser utsom om jeg rett og slett bare må kontakte NGT og prøve oss fram til en mer stabil linje. Takker for all hjelp jeg har fått og vil da sette denne tråden til "Solved" med mindre folk ønsker en oppdatering på hvordan det går.

 

Forhåpentligvis må jeg ikke så mye ned før jeg får en stabil linje.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...