Gå til innhold

Anbefalinger hjemmekino


Anbefalte innlegg

Skal oppgradere "mancaven" og har lyst på nytt hjemmekinoanlegg.

Jeg ser for meg prosjektor og lerret, samt noe lyd.

 

Er prosjektor "ute" eller "in" nå, er det evt.noe som er like bra? Det er meningen å se film, spille og se fotball.

 

Kan noen anbefale produkter?

 

Budsjett er max 50.000.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Drit nå langt i hva som er ut eller inn om dagen. Ingen har noe å si på dette annet enn deg selv og hva du ønsker.

 

Prosjektor er veien å gå hvis du ønsker stort bilde (over 60"). Da er prosjektor den billigste løsningen, og gir gode bilder til en billig penge.

 

Men det er veldig mange fall gruver, men når man vet om dem så er det ikke så vanskelig.

 

Den største fallgruven er plassering. Finn denne først, så finn prosjektoren som passer. Det er kjedelig å plassere den på en hylle bak ved taket, for så å finne ut at den er for langt unna lerretet for å lage bilde størrelsen, samt at den ikke greier å sende bildet langt nok ned på veggen.

 

AVshop.no har en kalkulator på avstander og størrelse som er fin å bruke. Prosjektorene har ett zoom område, dvs at du får en maks og min størrelse på lengden fra vegg.

 

Det billigste lerretet er en malt vegg. Du kommer ganske langt med dette hvis du gjør grunnarbeidet godt. Men ett skikkelig lerret gjør mye. Her er det bilde størrelse og format som gjelder. Men satts på ett 16:9 lerret. For å finne størrelsen, så finn sitte avstand, og sett noen mål på veggen med maskeringsteip, og finn størrelsen du selv syntes er grei. Jo større bildet, jo større sjanse for å se pixler.

 

Det siste man må tenke på er lyskontrollen i rommet. Er det mulighet for å ha det helt mørkt, og slik ønsker man det når man ser film, så ikke ta en prosjektor med mye lys. Men er det lyst i rommet osv, så trenger man en med mer lys.

 

Produsenter å holde seg til er nok Sony og Epson. Sistnevnte er verdens støreste prosjektor produsent, og gir mye for pengene. De har også noen modeller som har trådløs overføring av HDMI signalet, som funker meget bra etter tester jeg har lest. De koster litt mer en samme prosjektor uten, men mellomlegget er billigere enn HDMI kabelen som trengs. Da lange HDMI strekk krever en bedre HDMI kabel en korte (les billig).

 

Dette er en av dem: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=766785 (Billigere hos AVshop)

Dette er en bedre en: http://www.avshop.no/PartDetail.aspx?q=p:4410982;c:100563

 

Personlig ville jeg nok satset på denne: http://www.avshop.no/PartDetail.aspx?q=p:10516393;c:100563

Har fått veldig mye bra kritikk. Den bruker også litt bedre panel teknikk en Epson sine gjør.

 

 

 

Når det kommer til lyd så er det også mye å velge i. Er man litt kjapp så får man om dagen utgående receiver modeller til veldig lave priser, nå som nye er på vei inn. Elkjøp har alltid bra priser på Pioneer sine, gå da for LX utgavene, ikke VSX. Andre forslag er Yamaha sine 1020, 2020, 3020 modeller, alt etter pris.

 

Har man litt gode PC kunnskaper, og god tid til kalibrering, og kun trenger 5.1 kanaler, så ville jeg satset på Anthem sine. Disse har den beste romkorrektsjonen som finnes. Den billigste receiveren dems, har samme romkorreksjon som de dyreste prossessorene deres som koster over 80 tusen. Disse receiverene får ikke annet enn topp karakterer. (mulig en av dem har 7.1 også)

 

Men uansett, sats på receivere med pre-out, da du kan legge til effektforsterkere ved en senere anledning.

 

Anbefalt: http://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/receiver-og-forsterker/SCLX76/pioneer-9-2-receiver-sc-lx76-k (normalpris 15-16 tusen)

 

Ett alternativ kan være å få for Emotiva sine løsninger, forforsterker og effektforsterker. Disse importeres selv fra Emotiva.com, og gir ca lik lyd som andre løsninger som er over dobbelt så dyre. Mange er utrolig fornøyde med disse. Ekstempel er UMC-200 og XPA-5 for ett 5 kanals system. Havner vel på ca 12-13 tusen ferdig momset og levert på dør.

 

 

Høyttalere er alltid morsomt å finne :/. Alt kommer ann på rom og størrelse man ønsker. Siden du ikke nevner musikk blandt tingene du ønsker å bruke det mest til, så ville jeg anbefalt 2 suber, og mindre høyttalere rundt hele. Ett eksempel er XTZ sine 10" (aktive) suber som er best i sin prisklasse. Disse koster ca 3500,- stk. Da trenger man ikke så store høyttalere foran.

 

Frontene er det viktig å ha fronter og senter i samme serie, mens bakhøyttalere ikke er så viktige.

 

Som surround er disse fine: http://surround.no/Produkter/Høyttalere/Småhøyttalere/Dynavoice/Dynavoice-Magic-LCR-4-Black-High-Glossy-EX-PAR-100216-p0000000221.aspx , fås i flere farger. Men ikke bra som fronter.

 

Fronter så er mange fornøyd med disse: http://surround.no/Produkter/Høyttalere/Småhøyttalere/XTZ/XTZ-9926-MKII-Black-Pianolakk-PAR-100240-p0000000245.aspx , du får også en senter som er helt lik, bare lagt på siden: http://surround.no/Produkter/Høyttalere/Centerhøyttalere/XTZ/XTZ-9926-MKII-Center-Matt-Black--100491-p0000000498.aspx

 

Sub: http://surround.no/Produkter/Subwoofere/XTZ/12-/XTZ-99-W1216-Pianolakk-2-stk-100677-p0000000684.aspx Dette er 12" utgaven av de jeg nevnte før, men kjøpt som pakke her, så er de billigere enn 2 stk 10".

 

 

Med Sony prosjektoren, Pioneer LX-76, XTZ fronter og sub, samt 2stk surround (5.2 system) så havner jeg på ca 47000,-. da er det litt til overs til kabler. Surround.no har mye her til gode priser.

 

Alle butikkene jeg har anbefalt er trygge å bruke, og hvis du bor i oslo området, så har alle hente muligheter også ved avtale (AVshop og surround.no). Elkjøp så sjekker du bare om en butikk i nærheten har varen, og så bestiller den på nettet for collect@store, så får du nettprisen, ikke butikk prisen som er dyrere. Elkjøp kan også bestille inn en mengde høyttalere for deg. Fra dem ville jeg nok satset på Klispch som er ekstra moro på film og spill. Men vær ops på at Elkjøp oppgir høyttaler priser i stk, og ikke par som alle andre bruker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...