Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Maskinen finner ikke lenger SSD disken med OS


Anbefalte innlegg

Hei, legger inn en smily her for å se om det kan bedre påske humøret :roll:

 

Blå skjerm som fort gikk over i svart og BIOS finner ikke lenger SSD med OS. Irriterende da dette faktisk er andre gang på under to år. På min forrige maskin svirret disken med OS i 8 år før den ble pensjonert.

 

Feil testing ble utført med å bytte om på SATA og power plugg med den andre SSD disken i maskinen. Den fungerende disken byttet plass i BIOS og den med OS forble "not present".

 

Da jeg ikke tror to SSD disker skal kunne ryke på under to år så lurer jeg på hva som ellers kan være en logisk forklaring? Hovedkort? Strømforsyning? Eller er SSD bare noe dritt?

 

Er det noen som har noen tips?

 

Maskin, selvbygg fra juni 2011:

SSD: 2x Corsair Force 3 120GB

Hovedkort: ASUS P8P67 WS Revolution

Strømforsyning: CORSAIR HX 850W

Skjermkort: 2x ASUS GEFORCE GTX 580 DIRECTCU II

OS: W7 64bit Engelsk

Endret av Svein61
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som nevnt av andre så er BIOS oppdatering det første jeg hadde prøvd.

 

Kun tre ting jeg kommer på som du kan teste bortsett fra det. Du kan koble disken til en annen PC (Ikke boot fra den, du vil nesten garantert få blåskjerm). Prøv å sette disken i den andre leverandørens SATA port (Mener den ene controlleren er fra Intel og den andre fra Marvell). Forhåpentligvis vil dette få BIOS til å se disken. Det andre er å koble til SSD via USB, men dette krever ekstra utstyr. Det skal ha fulgt med 3.5" converter med harddisken så den kan kobles til vanlig 3.5" HDD slot. Deretter så kan du koble den inn i kabinettet til en ekstern HDD hvis du har det liggende (Eksterne harddisker fra før ca 2007 bruker IDE og vil ikke være kompatible). Evt så kan du sette den inn i en laptop. Hvis ikke noe av dette hjelper så har du nok en død disk. Hvis noen av disse stegene virker så oppdater firmware og koble den tilbake.

 

Ikke prøv noe du ikke er trygg på at du klarer. Ting kan lett bli ødelagt.

 

. Hvordan du åpner den eksterne disken vil variere, men er nok ikke veldig vanskelig å finne noen med lik eller lignende ekstern med google.
Lenke til kommentar

Takker Bjoolz,

 

- Marvell fant heller ikke disken.

 

- Bestemte meg for å prøve å installere OS på en ny 2TB disk jeg hadde liggende men greide ikke å få dette til. Lagde en liten bildeserie 1-7 som viser noen av problemene underveis og tilslutt ga jeg opp da jeg ikke greide å få den til å bli en GPT disk. Prøvde å dele den i en mindre OS partisjon og formatere den men nei. Prosessen ga utallige blå skjermer.

 

- Bestemte meg så for å ofre den andre SSD disken som var full av spill for å se om denne aksepterte OS.Tja greide vel etter hvert med utallige blåskjermer å få installert W7. Under arbeidet med å innstallere drivere kom fortsatt utallige BSoD med "BAD_POOL_HEADER".

 

- Ha nå oppdatert det meste av drivere +BIOS og utrolig nokk ca 24t siden siste BSoD.

 

Mine store spørsmål er nå:

- Selge hele dritten billig til en datakyndig?

- Er SSD bare noe dritt eller er det en annen ukjent feil i maskinen som tar knekken på SSD?

Bildeserie 1-7.pdf

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...