Gå til innhold

Bachelor i utlandet?


Burke

Anbefalte innlegg

Tittelen sier vel det meste.

 

Noen på forumet som har gjort dette og kan fortelle litt om det?

 

Kjenner at jeg er mektig lei tilværelsen her i Norge etter 13 år på skole med stort sett det samme. Har veldig lyst til å reise ut og oppdage nye ting.

 

Vurderer å starte på en bachelorgrad i eksempelvis Nederland. Ønsker meg ut og syntes Nederland virker som et særs fornuftig land. Alternativer kan også være Tyskland, Frankrike eller Spania. Jeg vil helst lære meg et nytt språk, så ønsker å holde meg unna engelsk språklige land.

 

Er internasjonal erfaring noe som verdsettes sterkt i arbeidslivet? Tenker på å studere samfunnsøkonomi/bedriftsøkonomi e.l

Endret av Burke
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er ganske sikker på at bachelor i utlandet gjorde at jeg var en sterk kandidat til å komme inn på masterstudiet jeg går på nå. Også må du huske på at på mange studier så legger man jo opp til utenlandsopphold (på ph.d. er det ofte obligatorisk å dra ut et semester eller to), nettopp fordi de vil ha folk med forskjellige synspunkter og erfaringer :)

 

Rent teknisk så tok søknadsprosessen en stund, også måtte jeg søke hvert halvår til lånekassa for å få mer penger. Det var ganske plagsomt fordi jeg måtte samle papirer på alle karakterene mine i hvert fag samt et dokument der det står hvor mye jeg betalte forrige semester, som så måtte sendes via post til lånekassa. Vet ikke om det er skolepenger i Nederland?

Lenke til kommentar

Oy, det var voldsomt, jeg søker en gang i året, men sender inn signatur to ganger i året, samt et brev der det står at jeg har hatt progresjon i studiet som forventet en gang i året samt betalt skolepenger. Ikke noe komplisert hokus pokus.

 

Vil du gå på en eliteskole for master så hjelper utlandet på, var på grunn av min bachelor jeg kom inn på London School of Economics for min master. Dyrt er det, men det tror jeg ikke skal bli noe stort problem.

Lenke til kommentar

Takk for svar! :)

 

Jeg er usikker, men tror det er skolepenger i Nederland. Likevel ingen ting å snakke om i forhold til Storbritannia e.l. Tror dere man sparer totalt sett på utdanning i utlandet kontra Norge pga. prisnivået?

 

Har veldig lyst til å reise, så tenker å starte på bachelor i Nederland, for så å i tillegg til det, utveksle i løpet av den graden til enda et land. Evt. kan jeg også søke Master i enda et nytt land til slutt.

 

Hvordan er studentmiljøet der dere går? Hvem henger dere med? Henger dere internasjonale/norske studenter mest sammen, eller har dere venner blant lokalbefolkningen også?

Lenke til kommentar

Om man sparer på det økonomisk sett kommer jo an på hvor mye man må betale i skolepenger og generelt prisnivå i landet. Å ta bachelor i Australia var hvertfall ikke noe sjakktrekk m.t.p. økonomi, for det kosta rundt 50 000 i halvåret for studiet, og fra lånekassa får man kun litt mer stipend ved utenlandsopphold, men masse mer lån. Så jeg har en ganske stor gjeld nå i forhold til folk som har vært hjemme (vet ikke om de som har gått på BI e.l. da). Men man kan jo ikke tenke på sånt ;) Lånekassegjeld er null stress-gjeld ;)

 

Jeg er i Norge nå da. Men da jeg var der så hang jeg mest med Australere (hvertfall på slutten), fordi det var flest av dem i klassen. Men i begynnelsen bodde jeg på campus, og hang da omtrent kun med internasjonale (de fleste dro sin vei etterhvert, var kun på utveksling, men noen av dem ble jo igjen). Nordmenn hang jeg aldri med, men det var kanskje fordi jeg var litt sær akkurat der - det var tross alt mange norske i området. Men de fleste norske var også på utveksling, og kom sammen i grupper på 2-4. Jeg var vel den eneste som var utenfor det "norske" miljøet, men jeg trivdes kjempegodt. Nå har jeg venner fra alle verdenshjørner, og er kjempelykkelig for det.

Uansett vil jeg anbefale på det sterkeste at du begynner med å bo på campus for å skape et skikkelig godt nettverk. Så kan du heller bo privat senere :)

Lenke til kommentar

Er det noe interessant å høre om utelivet i Aus hvis du skal til Nederland da? :)

Tenkte bare helt generelt også kontra Norge. Uansett interessant å høre om det :)

 

 

Jeg har ennå ikke studert i utlandet selv, men blant annet denne artikkelen kan være interessant http://www.dn.no/tal...icle2271757.ece . ANSA har også mye informasjon om studier i utlandet.

 

Ja, takk for det. Har vært inne hos ANSA, men er ikke spesielt mange nordmenn som studerer i Nederland.

Lenke til kommentar

Hehe. Vel.. utelivet i Australia er jo ganske varierende, men jeg følte kanskje at folk ikke var så "kulturelle" spesielt i den byen jeg var i. Det gikk ofte i ekstremt korte kjoler og høye hæler og veldig store mengder alkohol, og folk som skreik og styra på. De kan være litt av noen villstyringer nede der :p Brune puber så jeg nesten ikke noe av, det gikk for det meste i dansesteder med altfor høy musikk og altfor mange mennesker. For å være helt ærlig synes jeg at drikkekulturen der for 25-åringer (f.eks.) omtrent kan sammenlignes med drikkekulturen her for 18-åringer. Sånn for å generalisere ;) Men samtidig er det ekstremt mange utesteder i Aus som er skikkelig kule og urbane, med langt mer "modne" folk. Det er bare det at jeg oppdaga dem etter at jeg kom hjem!

En annen ting som var litt morsomt var at, mens man i Norge jo har fadderuke på skolen med opplegg for klassen, så hadde Australia en slags orienteringsuke på selve campusen, med fullt opplegg (veldig mye pub crawling). Men det var lite opplegg i selve klassen, som gjorde det litt mer vanskelig å bli kjent med folk der.

Lenke til kommentar

Planen er vel å "holde meg unna" nordmenn i stor grad for å unngå å skape uoppløselige grupper senere. Hva gjorde dere på fritiden generelt? Hvordan er uteliv etc. der? :)

 

Jeg trives faktisk veldig godt med at det ikke er en eneste nordmann på studiet mitt (men det er visstnok en god del på andre studier, har overhørt norsk flere ganger). Det er interessant å lære om andre kulturer og hvordan folk fra forskjellige land er.

 

Hehe. Vel.. utelivet i Australia er jo ganske varierende, men jeg følte kanskje at folk ikke var så "kulturelle" spesielt i den byen jeg var i. Det gikk ofte i ekstremt korte kjoler og høye hæler og veldig store mengder alkohol, og folk som skreik og styra på. De kan være litt av noen villstyringer nede der :p

 

Høres ut som England. ;) Drøyt mye korte skjørt gatelangs på fredagskvelden.

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar

Men jeg håper at australske jenter er et par hakk tynnere enn britiske jenter?

 

Er pene jenter i UK også. Bare litt lenger mellom hver gang du ser en. Siden jeg går på et universitet som har veldig gode treningsfasiliteter, så er det et daglig syn å se jenter i treningstights... :whistle:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...