Gå til innhold

Husky i hjemmet!


Anbefalte innlegg

post-135158-0-24773800-1363601968_thumb.jpg

 

Hei!

 

For noen måneder siden anskaffet jeg og samboeren oss, en husky. Trass skepsis til rasen ble vi overtalt av flere grunner. (Det er ikke min første hund, bare så det er sagt) Vi er begge aktive mennesker, som går lengre turer sommer og vinter, i tilegg til kortere turer hver dag. Moren til "Balto" som nå er 4,5 måned er en AH som har levd stort sett innendørs, og ikke brukt til trekk. Faren er en SH som også har levd som familiehund, men da med flere andre. Det er derfor ikke noen renraset Siberien Husky, og om jeg skal kalle han noe heller han vel mer mot AH. (Ettersom han er blanding) Usedvanlig snill valp, som lager lite lyd, og har fortsatt ikke ødelagt noe som helst i hjemmet. Ligger rolig på sin egen plass hver natt.

 

Lurer litt på innkalling. Vi trener ca 1 time hver dag på innkalling og lignende. Har lyst til at hunden i enkelte sammenhenger skal kunne gå løs på tur, men har fått forståelse for at det er svært delte meninger om dette lar seg gjøre? I dag kommer Balto på 10 av 10 innkallinger, selv når han står og snuser på noe interessant. Han kan vanlige øvelser som dekk, labb, sitt, på plass og ligger også helt rolig i bilen noen timer om dette er ønskelig. Føler derfor han er på god vei til å bli en svært lydig og trivelig kar som voksen. Lurte på om det var noen her som har samme rase løs på tur? Leste et sted om at hunderasen forandrer seg ganske plutselig mellom 2 og 3 år? Uavhengig god innkalling de første årene så er sjangsen stor for at han en dag bare stikker? Noen som har noen erfaring på dette?

 

Ellers er det spennende å høre om andre tips og råd til videre oppdragelse :)

 

Philip

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, delte meninger er det nok ;)

 

Men, jeg kan ikke helt forestille meg hvorfor det skulle være slik at en slik hund ikke skulle kunne trenes til å gå pent og pyntelig ved din side uten å være i bånd. De som sier slikt har nok mislyktes med treninga si, enkelt og greit.

For rett skal være rett, noen hunder vil nok ha større tilbøyelighet til å ville stikke av, absolutt - men det betyr absolutt ikke at de er "umulige" å trene. Det handler enkelt og greit (men allikevel så vanskelig) om å "hjernevaske" hunden tilstrekkelig slik at den til enhver tid vil avbryte det den holder på med og komme til deg når den hører innkallingssignalet.

 

Om dere faktisk trener (og trener godt og riktig) en time hver eneste dag, så kan jeg ikke helt se at dere har noe å bekymre dere for. Men altså; det holder ikke med mengder av trening, om det ikke er kvalitet på treninga. Det er ikke kritikk, bare et tips ;)

Først og fremst kvalitet, men også kvantitet! Noe av det viktigste når det gjelder innkalling, er å overbevise hunden om at det ALLTID vil lønne seg for den å komme til deg fremfor alt annet. De er noen fordømte opportunister, og vil nesten utelukkende velge det alternativet som er mest verdifullt for den - ikke for deg.

 

Mer konkret; ikke hvil på laurbærene! Om bikkjeskinnet kommer 10 av 10 ganger hjemme i hagen, er det ingen garanti for at den vil komme like kjekt i et annet miljø eller i en annen setting. Trening med forstyrrelser er superviktig! Både hjemme, på fjellet, i byen, med løpske tisper og gærne katter, ALT må den overse til fordel for deg.

 

Ellers er kurs å anbefale. Uansett hvor godt det føles som dere gjør det hjemme, kan det alltid være noe nytt og lurt å plukke opp på et kurs - der er ofte mange forskjellige typer hunder, folk og situasjoner, og det kan være mye å lære om man stiller med et åpent sinn.

Om du sier sånn omtrentlig hvor dere bor kan det tenkes jeg har ei anbefaling eller tre også ;)

 

edit:

Her. Der har du noe å strekke deg etter ;)

 

Endret av jonlem
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...