Gå til innhold

Fiber fra Telenor - hjemmenettverk-oppsett


Anbefalte innlegg

Da er en lang ventetid snart over og Telenor Fiber skal komme i hus. Forventer å få besøk av "Bredbåndspatruljen" om et par uker og tenkte at jeg skulle ha ting på plass før de dukker opp i døren. Det jeg lurte på var om jeg rett og slett skal gå til innkjøp av en "terningkast 6" trådløs ruter fra Asus e.l. og få Bredbåndspatruljen til å bridge sin ruter med en gang, eller om de nye trådløse ruterene fra Telenor er "gode nok"? Vi trenger et stabilt lokalt nettverk som både takler filoverføring, streaming av video og ikke minst et spill i ny og ne. Vi bor i en enebolig på to etasjer. Er det andre ting jeg burde ha tenkt på i forkant av besøket? Plasering av ruteren, kabling e.l.? Håper andre har fått installert lignende løsninger og har gjort seg opp meninger om dette.. :)

 

---

http://vidunderpappa.no

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forslag til andre hjemmenettverksforbedringer settes også selvsagt pris på :D Har i dag en WD Live i stuen for å spille av video som ligger på en Synology NAS. En arbeidsstasjon som er koblet opp trådløst i kjelleren og et par bærbare PC'er/Mac som også da er trådløst koblet opp rundt om kring. Vil at alt skal fungere flytende.. med god hastighet og ikke minst stabilitet (dette har jeg ikke i dag med trådløs ruter fra Nextgentel.. treigt og ustabilt).

 

---

http://vidunderpappa.no

Lenke til kommentar

Du bør vurdere å ha en trådløs router nr 2, som du setter i andre etasje for å få full dekning der oppe. Denne settes da opp med routing og DHCP skrudd av slik at den kun fungerer som et trådløst aksesspunkt.

 

Dette kobles LAN-LAN. Kan også settes opp med samme nettverksnavn (men annen kanal!) som hovedrouter slik at det blir sømløs tilkobling og enhetene velger det nettet som er sterkest automatisk.

 

Denne må da gis en statisk IP i samme range som hovedrouter.

Endret av TMB
Lenke til kommentar

Nå vet ikke jeg hvordan hus/leilighet du skal ha dette utstyret...

 

Jeg benytter denne med stort hell http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=580427

Installert Tomato AIO utover dette har jeg en Airport express som går på 5GHz båndet, da har jeg en dualband løsning med airplay funksjonalitet.

 

Mange anbefaler denne sterkt http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=746279 (ASUS RT-N66U)

*Diskusjonstråd om denne ruteren ved bruk av tomato: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1420138

 

Begge to er relativt kraftige med tanke på maskinvare, skal takle mange connections og begge er støttet av Tomato som gir deg flere funksjoner og mange mener er mye bedre ruter.

Lenke til kommentar

@toreae Fiberen er i hus ja, og den er terminert i en liten boks på veggen her. Nå venter vi bare på at bredbåndspatruljen kan ta siste oppkoblingen mot en router og tv-tuner og alt det der :) Vet ikke hvor behjelpelig Bredbåndspatruljen er med å konfigurere routeren, eller om de bare kobler opp, sjekker at det er signal og stikker, men er vel lov å spørre :)

 

@Petaaar Jeg får vel en eller annen router fra Telenor regner jeg med, samtidig har jeg også en Airport Express, så lurer på hvordan det blir om jeg i tillegg installerer en Asus RT-N66U.. blir det ikke veldig mye av det gode? Ser for meg konflikter.. Men med god konfigurering, så kan det kanskje bli en god harmoni :)

Lenke til kommentar

Du kommer til å få en Zyxel P2812 eller P2602HWT fra Telenor. Håp på førstnevnte. Ofte er rekkevidden OK, men det kommer veldig an på hvor den plasseres, antall etasjer i huset og byggmateriale i huset. Med P2812 får jeg dekning i etasje 1 selv om modemet er plassert i etasje 3, men signalstyrken er svak. Dette i et trehus med lite murverk og en åpen trapp gjennom alle etasjene. Anbefaler ekstern router om det er minst to etasjer og du ønsker garantert rekkevidde til alle rom.

 

Regner med at bredbåndspatruljen kan hjelpe deg med å sette opp en ekstern router om dette er noe du er usikker på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...