Gå til innhold

Anbefaling: Harddisk


Anbefalte innlegg

CrashPlan så veldig fint ut, men koster riktignok $3,96/mnd om man skal ha mere enn 10gb lagringsplass. Kan man synke fra en nas til CrashPlan? Er det et program ala Google Drive og Windows Skydrive som synker automatisk?

Ser ut til at de har økt prisen en liten dollar siden sist, ja. Min feil - det er et halvårs tid siden jeg var innom og kikka på pris sist.

 

Det er mulig å få støtte for CrashPlan for en del NASer, uten at jeg vet nøyaktig hvilke. Ta en kjapp google, så finner du det nok ut. F.eks. http://pcloadletter.co.uk/2012/01/30/crashplan-syno-package/ for Synology. Dersom din NAS ikke har mulighet til å kjøre CrashPlan-app, så kan du uansett synke fra en PC som er tilkoblet NASet.

 

Klienten for CrashPlan er veldig brukervennlig og tilbyr en stor grad av fleksibilitet. Det ligger i bakgrunnen og sørger for at filene tas backup av med bestemte mellomrom. Du kan stille på allverdens parametere relatert til hvor mye ressurser som skal brukes, om det skal tillates at det synkes mens du bruker PCen osv. Til og med mine foreldre fant lett ut av det. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vil ikke ha noe annet enn WD Black-disker til generell datalagring i mine bokser - det faktum at de diskene har 5 års garanti mot Blue- og Green's 2 år er for meg betryggende i den forstand at produsenten selv har mer tro på Black-serien.

 

Jeg har en WD Raptor X (den gamle med vindu) fra 2007 som fortsatt snurrer lykkelig, men jeg har også måtte sende inn en Blue disk etter bare 2 år (2010-2012). Og Green-diskene er så trege at dem gidder jeg ikke bry meg med - det kan godt hende at de har kommet seg, men den 1st gen 1TB Green jeg har (WD10000CSRTL) må jeg vente i noen sekunder på skal snurre opp (eller hva det nå enn er den driver med) selv når den er montert internt.

 

 

Dette med skylagring er jeg personlig skeptisk til: det ene er at jeg har så treg opplastingshastighet at jeg vil bruke mer tid enn jeg gidder å bruke bare på å laste opp det jeg vil, og det andre er at det man gjerne vil ha backup av, i mitt tilfelle private bilder, er gjerne sensitiv informasjon...og for min del, det er ikke data jeg stoler på at "internett" behandler korrekt.

Ting skjer, det kan bli datainnbrudd, servere går ned, man får data på avveie, man har ingen garantier...og så sitter man der uten å vite om andre har fått fingrene i private data.

Folk kan si hva de vil, men jeg velger å ikke stole på skylagring overhodet.

 

Jeg tar fullstendig systembackup ukentlig som lagres på en annen intern disk - en gang i måneden kopierer jeg den backup-filen på en egen, offline ekstern disk. Sjekker også disken tilstand jevnlig (CrystalDiskInfo/HD Tune/SSDlife).

Granted, jeg vil fortsatt være screwed hvis huset brenner, men så paranoid er jeg ikke (jeg har dog montert flere røyvarslere, og jeg har 2 slukkeapparater, skum+pulver, i hver etasje - husbrannslange er også til vurdering).

Endret av Paladin@LANur
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...