Gå til innhold

Sommerjobb for en realfagselev?


metyo

Anbefalte innlegg

Hei godtfolk!

 

Kort om meg selv:

 

18 år gammel gutt. Går VG3 almen > realfag.

Programfag: R2, Fysikk 2 og Kjemi 2. Ligger an til 6 i disse tre. I fellesfagene har jeg 6/5, unntatt norsk skriftlig hvor jeg har 4. På VG2 hadde jeg R1(5), Fysikk 1(6), Kjemi 1(6) og Teknologi og forskningslære(6).

0 dager 0 timer fravær så langt på VG3.

Har planer å begynne på sivilingeniørutdanning på NTNU til høsten.

Ingen aktuell jobberfaring fra før.

Østeuropeisk bakgrunn.

 

Jeg har veldig lyst på en god sommerjobb. Drømmen er selvfølgelig en godtbetalt sommerjobb, men først og fremst en jobb som kan være aktuelt for min videreutdanning. Eller jobb som har noe med realfag å gjøre. Jeg tviler at det finnes slike sommerjobber for en uten høyere utdanning, men jeg tar gjerne sjansen for å spørre her på diskjusjon.no. Har jeg noen alternativer? Finnes det noen veier for meg? Jeg er villig til å jobbe hvor som helst i Norge. Er det noen bedrifter hvor jeg kunne søke? Jeg har drømmen å jobbe i Statoil en dag, men de har dessverre ingen stillinger for personer med bare realfagsbakgrunn.(Jeg blir faktisk litt sjalu av å lese tråden "Lærling Statoil 2013", hvor folk blir lærlinger hos Statoil etter bare 2 år på VGS :))

 

Når det gjelder ikke-realfaglige sommerjobber, hvilke andre muligheter har jeg? Kom gjerne med noen forslag. Er lagerarbeider eller butikkmedarbeider det beste jeg kan håpe på?

 

Hvis du har vært meg, hva slags sommerjobb ville du søkt?

Endret av metyo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er på mange måter i akkuratt samme båt som deg bortsett fra at jeg klarer bare 5 i de to kjemifagene og sliter litt i nynorsk også (4). For min del virker det heller ikke som at det finnes noen realfagsbaserte sommerjobber for VGS-elever. I fjor hadde jeg en sommerjobb som var så langt unna realfag som nesten mulig, men det er ikke noe problem, tjener penger uansett. For meg virker det som at det er lettere å få en relatert jobb/jobb i relaterte selskaper når du holder på med selve siv.ing.utdanningen som f.eks. denne karen http://www.ntnu.no/web/nt/sf/bedriftfokus/dnv/erik som har hatt sommerjobb i SINTEF under utdanningen.

 

Jeg ville søkt på de sommerjobbene du kan få (og kan tenke deg til å jobbe med)og se hva jeg ville fått tilbud om. Det er min plan ihvertfall.

 

Forresten, hvilke Siv.ing.utdanninger vurderer du på NTNU?

Lenke til kommentar

Takk for innspill. Hva slags sommerjobb hadde du i fjor? Og hvilke sommerjobber har du søkt/skal søke i år? Generelt har jeg lyst på en sommerjobb. Hvis den har noe med realfag å gjøre, så er den en stor bonus. Men jeg rett og slett vet ikke hvor bør jeg søke..

Jeg vurderer energi og miljø, indøk, teknisk kybernetikk, petroleumsfag. Enn du da?

Lenke til kommentar

De nada. Var billettør. Tenker på å søke hos kommunen innenfor parkvesen, kanskje sosialtjenester og det som ellers byr seg. Klarer ikke å tenke på så mye mer. Bare let på nav.no innenfor ditt område. Jeg kan ikke tenke meg et selskap som hyrer inn en som nettopp var VGS-elev for å gjøre noe realfaglig, egentlig kan vi jo svært lite selv med toppkarakterer.

 

Jeg vurderer de samme studiene og kanskje marintek, indøk blir kanskje litt for vanskelig for snittet mitt, though

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...