Gå til innhold

Samsung SyncMaster 204B går i HVITT eller GRÅTT


bbble

Anbefalte innlegg

Hei

Jeg har 2 stk Samsung SyncMaster 204B som jeg alltid har kjørt i dualscreen setup. Jeg har hatt de i - kanskje 8 år eller noe sånt?

De har vært gjennom mye mer enn skjermer flest(1) men etter at jeg for en stund siden kjøpte/bygde ny datamaskin med moderne utstyr(2) og operativsystem(3) + ca 2 måneder har den ene skjermen plutselig sluttet å fungere. Den første feil-observasjonen kom etter en oppdatering av driverne til skjermkortet(4). Det som skjedde var at høyre skjermen plutselig ble hvit/grå og ikke responderte på noe annet enn standby on/off, av/på strømforsyningsknapp og/eller rykke ut strømkontakten.

 

Ved oppstart en dag eller to senere var alt ok igjen, men feilen kom tilbake i det skjermspareren skulle slå seg på. Samtidig observerte jeg på venstre/primærdisplay at skjermspareren heller ikke slo inn som den skulle. (Skjermen ble i stedet svart, mens muspekeren ble sentrert.)

 

Jeg fikk ikke opp den høyre monitoren igjen samme dagen. Etter å ha røsket ut ledningene og latt skjermen stå noen dager, prøvde jeg igjen, og da fungerte den pånytt, inntil screensaveren skulle slå seg på.

 

Dette gjør at jeg mistenker noe feil med konflikt mellom strømsparing fra maskinen og strømsparingen fra skjermen - har de krasjet hverandre?

Jeg hentet driverne rett fra grafikk-kortprodusenten sin webside, så jeg tror ikke det er noe galt med selve driveren, men det kan vel være at den spiller litt dårlig på lag med skjermene, som neppe er spekket til dagens standard?

 

I det siste har jeg egentlig ikke fått høyreskjermen til å fungere i det hele tatt lenger, på tross av inn-ut plugging, rebooting og alt det der. En tilleggsobservasjon er at jeg ikke får opp on-screen display menyen på skjermen heller.

 

Det er vel mulig at den bare har tatt kvelden, men hvorfor er den da hvit og ikke svart? (En kompis foreslo at det var en skjermvariant av nær-døden og ikke selve døden :) - hvordan gjør jeg HLR på denne pasienten?)

 

Hvilke tester bør jeg gjøre for å sette riktig diagnose her?

 

Jeg er vel noenlunde innstilt på at det kan være slutten på den skjermen, uten at jeg skal være sur for det, men jeg har lyst til å få undersøkt grundig at den virkelig er død før jeg kjøper nye.

 

(1) skjermene har hengt med på mye flyttinger... 3 ganger på båt over Atlanteren, 1 gang med båt over Stillehavet, 2 flyttinger med fly samme +til sammen rundt et halvår på toll-lager med ukjente klimatiske betingelser + alle de forskjellige elektriske standardene som fulgte med. Skjermene har på tross av dette fungert uten problemer, til nå!

2) Asus HD7970 grafikkkort

3) Windows 8

4) (AMD vision Control center fulgte med på kjøpet når jeg installerte driverne- kan det være det programmet som ødelegger?....)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei - tusen takk for tipset men jeg har ikke blinkende Power led (den er på) og skjermen blir hvit/lys grå ikke svart. Jeg er blitt litt mer sikker på at problemet er med skjermen - det er slik når pc-en er frakoblet også.

 

Kan det være at bakgrunnsbelysningen slår seg på, mens krystallene gjør ingenting?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...