Gå til innhold

Flytte wordpress fra en host til en annen


Anbefalte innlegg

Ordnet meg en wordpress side på bluehost.com i fjor sommer.

Men nå har jeg oppdaget at siden min går altfor tregt og valgte derfor å flytte siden min til domeneshop.no.

 

Jeg har bestilt flytting og lastet opp filene mine til domeneshop sine servere, men jeg får ikke testet om siden min fungerer som den skal.

 

Jeg har fortsatt på en videresending til bluehost inntill flyttingen har blitt gjennomført om noen dager. I mellomtiden hadde det vært greit å teste om siden min fungerer slik den skal på domeneshop sine servere.

 

Men det går jo åpenbart ikke nå siden jeg har en videresending til bluehost sine servere.

 

Noen som vet om det er mulig å gjøre dette på noen måte?

Jeg har prøvd å endre hovedadressen på domeneshop.no til test.lillebergfoto.com f.eks. men da får jeg bare opp install.php filen og jeg må sette opp siden helt på nytt uten alt innholdet mitt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Innholdet tror jeg ikke blir flyttet av domeneshop, jeg tror du må gjøre det selv, om ikke du har bestilt en ekstratjeneste?

 

Uansett så kan du gå til Export/Eksporter under 'tools' menyen på bluehost installasjonen, så velge export wordpress file. Da får du en fil du kan Import på den nye domeneshop installasjonen. Husk å velge å overføre hele media library også når du velger options i Import.

 

For å sjekke siden så har du allerede klart det. Du kan lage en ny host, test.lillebergfoto.com som du allerede har gjort, og da får du se den nye installasjonen etter at du har importert. Du kan også redigere HOSTS fila i windows, å peke domene ditt til Domeneshop webserveren du er på.

Endret av b3ta
Lenke til kommentar

Jeg har flyttet over innholdet. Jeg lastet ned alt innholdet via ftp fra bluehost og lastet det så opp på serveren til domeneshop. Før jeg lastet opp la jeg inn database infoen jeg fikk fra domeneshop når jeg registrerte meg hos de.

 

Når jeg registrerte meg så la jeg inn en www-videresending til bluehost slik at jeg ikke får noe nedetid mens flyttingen pågår.

 

Problemet med å lage en ny host test.lillebergfoto.com er jo at jeg må sette opp siden på nytt. Siden jeg har kopiert alt innholdet trenger jeg vell ikke å sette opp siden på nytt? Og hvis jeg så setter opp siden på nytt på test.lillebergfoto.com, vil det også gjelde for www.lillebergfoto.com når den er flyttet?

Lenke til kommentar

Bare så det er klart (jeg er usikker på hva du kan og ikke kan), alle filene (.php etc) som er på bluehost ftp'en inneholder ikke selve inneholdet på siden, alle postene du har skrevet, bildene du har opplastet, etc, ligger i databasen, som er separat og ikke på ftp'en i det hele tatt. Vel, bildene ligger i wp-content/uploads mappen, men du må overføre databasen fra bluehost til domeneshop for at innleggene / bildene skal registreres i den nye domeneshop wordpress installasjonen. Du kan enten eksporte en wordpress .xml fil og importere den i den nye wordpress installasjonen fra admin dashboard (som er den beste metoden imo), eller så kan du bruke phpmyadmin eller wp-db-backup plugin til wordpress, på bluehost installasjonen, for å få en .sql fil som du importerer i domeneshop installasjonen. Det er best å bare ha en clean install på domeneshop, så importere .xml fil fra bluehost wordpress, siden vil da fungere akkurat som den var, og du vil ikke ha probelemer med url'er eller lignende.

 

Angående det å se siden før den er oppe;

1. Gå til mappen C:\Windows\System32\drivers\etc å åpne 'HOSTS' filen i notepad.

2. Finn ut ip'en til server på domeneshop, du kan bruke www.dnswatch.info og skrive inn test.lillebergfoto.com eller en annen side på servern. La oss si ipen til domeneshop siden er 1.2.3.4

3. Skriv inn '1.2.3.4 www.lillebergfoto.com' i HOSTS fila.

 

Nå resolver lokalpcen din lillebergfoto.com til 1.2.3.4, og du kan skrive den url'en i chrome, firefox, etc og du vil komme til lillebergfoto på domeneshop. Du må ikke ha en videresending i mappen for lillebergfoto.com på domeneshop dog, du må peke domenet til bluehost inntil siden er satt opp. Så kan du skifte IP'en for domenet etter du har sjekket siden lokalt.

Det er litt innviklet å forklare, men håper det hjelper

Endret av b3ta
Lenke til kommentar

Temaet kom ikke opp i Apperance menyen.

 

Fikk masse feilmeldinger rundt temaet mitt, at den ikke klarte å importere sliders, portfolios osv. Dette tror jeg kan være fordi temaet ikke var aktivert. Tror jeg kjører på med en clean install og så laster jeg opp temaet via ftp og aktiverer det før jeg tar import.

Lenke til kommentar

OK, da må du nok aktivere alle plugins og temaet du bruker først. Det kan også hende at du må importere .sql databasen istedenfor.

 

Last opp hele wp-content/ mappa fra bluehost, med uploads, themes, plugins mappene. så aktiver stæsjet. Eventuelt så må du gjøre prossesen på nytt igjen om siden ikke fungerer som den skal. Det kan være du også må forandre noen options her og der enten med plugins, i temaet eller wordpress settings til det de var hos bluehost. Er vanskelig å si uten å se siden / admin.

 

Om du importerte media library med .xml filen så burde wp-content/uploads allerede ha alt du har opplastet, btw.

Endret av b3ta
Lenke til kommentar

Først:

Eksporter fra gamle wordpress side

last ned tema-mappen fra gamle host-ftp

Lag en clean install hos ny host

Last opp tema til ny host

Importer fra gammel host til ny host (wordpress-greiene).

 

Det burde holde :)

 

Eventuelt, dirty hack:

Last ned hele FTP-innholdet & Database fra gammel host

Legg opp hele FTP-innholdet fra gammel host til ny host, importer databasen fra gammel til ny host.

(Kan ikke garantere at dette fungerer på noen måter).

Lenke til kommentar

Nå prøvde jeg å ta en clean install, laste opp alt i wp-content mappen for så å sette opp ny wordpress side, aktivere alle themes og plugins før jeg tilslutt importerte xml filen.

 

Det gikk forsåvidt greit. Er en del ting jeg må fikse på, men det skal gå fint.

 

Eneste problemet nå er at når jeg prøver å gå inn på undersider får jeg bare opp en hvit side uten noe som helst innhold på. Noen aning om hva det kan være?

 

Prøv å gå inn her og trykk på en av linkene i menyen: http://www.lillebergfoto.com

Endret av Movieheart
Lenke til kommentar

gå inn på ftp'en, se om det er en .htaccess fil der. Du må skru på slik at du ser skjulte filer i ftp klienten.

 

Det andre er også at domeneshop må støtte .htaccess, de gjør det men noen ganger må det skrus på.

 

Den tredje tingen er, gå inn i 'pages' i wordpress og sjekk at kontakt/galleri og de andre sidene er til stede. Klikk på 'view post' eller hva det er, og fortell meg også hva wordpress sier url'en til en page er.

Lenke til kommentar

Ser ut som om det var en plugin som var synderen. Deaktiverte den nå og da funker noen av sidene, jeg har noen sider til bryllupet vårt og disse kommer jeg inn på. Sidene til fotosiden funker dog ikke, men jeg får noe annet enn hvit side ihvert fall.

 

Samtidig er menyen og startsiden helt annerledes.

 

EDIT:

 

Nå løste alt seg. Det var en WPML plugin som ødela alt. Samtidig hadde jeg lagt inn en kode i menyen som viste flagg for å velge språk og når jeg fjernet disse fungerer alt på siden min optimalt.

 

Tusen takk for all hjelpen!

Endret av Movieheart
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...