Gå til innhold

Billig laptop med plan å oppgradere til SSD


Anbefalte innlegg

Heisann!

Jeg leker med ideen om å kjøpe meg en ny laptop som skal hovedsaklig brukes på studiene. Jeg har undersøkt litt hvilke muligheter jeg har, men er ikke 100% sikker på om tankegangen/produktet er godt nok. Jeg har ikke noe strengt budsjett, men prøver å spare så mye som mulig, derfor lurer jeg på om jeg kaster vekk penger eller ikke.

 

Jeg så på den billigste laptoppen som prisguiden, finner ingen anmeldelser heller, og den er jo så billig at en blir litt skeptisk.... http://prisguide.har...a-rx197h-168753

  • Den har SATA300, siden det koster mye med SATA600 har jeg funnet ut. Men SDD med SATA300 vil vel fremdeles gi skikkelig "ompf"... Dermes lurer jeg også på om denne SSDen vil passe til laptopen, evt bedre alternativ? http://prisguide.har...x-2-90gb-143285
  • Lurte litt på den prosessoren om den duger? Intel Pentium Dual Core 2,4kHz, høres veldig gammelt og fælt ut :p
  • Den har jo 6 battericeller, Li typen, menbatterikapasitet på 4700, hva vil det si? vet bare at 6 batterceller pleier å vare lenge..

Prisen blir jo rett i overkant av 4000, finner ingen andre laptopper til prisen, hvertfall ikke med SSD... Blir jo bare 90Gb harddisk, men tror det går helt fint ettersom det er så mange gode skydrive muligheter... :)

 

Taker på forhånd! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror virkelig ikke det lønner seg å gå så langt ned på det andre bare for å få råd til en SSD. Jeg ville ikke gått under i3, om du skal ha Intel. I det prissegmentet, kan du kikke på AMD sine APU-er, også.

 

ok, takker!

har bestemt meg for å ikke gå for denne løsningen. Men har for øyeblikket ikke råd til å gå noe høyere heller, så jeg legger hele greien på is..

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 7 måneder senere...

Jeg har gjort akkurat dette. Kjøpte en billig laptop for 2 år siden, Asus 15" med i3-2310(2,2GHz) 4GB RAM, oppgraderte den med en Samsung 830 256GB SSD, når disse ble solgt ut, for å gjøre plass til neste generasjon for et år siden. Det ble en helt ny pc; lydløs fordi mesteparten av støyen var faktisk kom fra disken, booter 3x raskere, applikasjoner svarer kjappere. Har du en intel i3 mobile eller bedre og 4GB RAM, er disken uansett flaskehalsen.

 

Laptopen kjører alt unntatt 3D-spill (Intel HD3000 setter klare begrensninger der.) Jeg har en kraftig stasjonær gamerpc(i5-2400, 8GB RAM, GTX670 & SSD) også. Og ved vanlig bruk merker jeg ingen forskjell på dem. Det er kun 3D-spill som skiller dem, og min personlige mening er at det uansett er et håpløst prosjekt å skvise god grafikkytelse inn i en laptop. Kravet til strømforsyning er rett og slett for stor. Så man ender opp med et kompromiss; som enten er for tung til å bære, eter opp batteriet, støyer som en løvblåser, og/eller leverer heller halveis grafikkytelse.

 

Jeg oppgraderte også minnet til 8GB, men det var egentlig overflødig, men brikken kostet 300,- så jeg puttet det inn når jeg allikevel skulle skru opp maskina. En ting til jeg gjorde var å kjøpe et eksternt 2,5" USB3.0 hardiskkabinett (ca. 250,-) og puttet den gamle 500GB disken i den. Dermed kan jeg fortsatt utnytte den gamle harddisken.

 

Totalt så kostet maskin, SSD, ekst. hdd-kabinett ca. 5700,-.Av det jeg har sett av bærbare, så må du over 6000,- får å få en maskin med SSD og da bare 128GB. For maskiner med 256GB SSD må du brått opp i 10000,-, og for min del er 256GB minimumskravet til lagringssplass. Inntil laptop-fabrikantene ser lyset og putter større SSD'er også i billigere laptoper, er mitt tips til den prisbevisste å se etter en laptop som har det du trenger av cpu, minne, kontakter, skjerm, godt tastatur/pad, og batteri, og så kjøpe den modellen med den minste harddisken, og oppgradere den med minst en 256GB SSD. Du vil få mye opplevd ytelse for pengene. Og kjøper du et kabinett til den gamle harddisken får du en ekstern harddisk på kjøpet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...