Gå til innhold

Hjelp til Iphone 5.


Anbefalte innlegg

Har fått min første smart telefon, Iphone 5 fra appel store med one call abonnent. Hva bør jeg se opp for, penge feller foreks. og hvorfor står det telenor oppi hjørnet når jeg har one call? og hva betyr 3G. hva er Imessage?

 

dere skjønner at jeg ikke har så veldig mye peiling på telefoner, og spesielt ikke Apple produkter, hvis noen kan gi meg noen tips til hvordan den fungerer hva jeg ikke burde/ burde gjøre så hadde det vært flotters :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, for å ta det første først.

 

Det er ingen pengefeller ved å bruke en iPhone om en har tatt de riktige forhåndsreglene. Du sier ingenting om hvordan abonnement du har valgt, men jeg håper du har valgt at abonnement med datatrafikk inkludert, slik at du kan bruke Safari og andre tjenester og applikasjoner som kobles mot internett uten at dette koster penger.

 

Skal du kjøpe applikasjoner fra f. eks. App Store må du legge igjen kredittkortinformasjon hos Apple, slik at du kan betale for applikasjonene. Disse koster alt fra noen kroner til hundrelapper Disse er således ikke nødvendige for å bruke telefonen og dette er ikke noe du bør gjøre hvis du ikke synes du trenger dette.

 

I hjørnet av telefonen står det One Call, enkelt og greit fordi dette er operatøren du har valgt, hadde du valgt Telenor, eller Netcom ville dette vært referert på samme måte.

 

3G en betyr tredje generasjons mobiltelefoni. Dette omfatter sending av data, bilde og tekst i mobilnettverk. Dette er særlig brukt til dataoverføringer og høyhastighetsinternett. Dette vil være dekket av abonnementet ditt hvis du har valgt et abonnement med inkludert datatrafikk.

 

iMessage er en meldingstjeneste som sender meldinger over trådløse nettverk mellom iOS-enheter (iPhone, iPad, iPod) og til datamaskiner med Apples OS-X, enkelt forklart er dette Skype for tekstmeldinger. Disse er gratis å sende, så lenger du er koblet til et trådløst nettverk. Sender du tekstmeldinger til andre mobiltelefoner utenom iPhone betaler du vanlig pris.

 

Lykke til med ny smarttelefon og ikke glem at de fleste spørsmål er allerede tilgjengelig på f. eks. http://www.apple.com/no/iphone/

Lenke til kommentar

Godt forklart av han over. vil bare legge til at, om det står Telenor i hjørnet selv om du har One Call, betyr det at One call bruker Telenor sitt nett.

 

"Dekning

Som kunde hos One Call bruker mobiltelefonen din Network Norways dekning i de områdene hvor Network Norway har bygget eget mobilnett. I tillegg bruker telefonen Telenors mobilnett der hvor Network Norways eget nett ikke dekker.

I praksis betyr dette at alle våre kunder har en dekning tilsvarende Telenors egne kunder, og at noen kan oppleve enda bedre dekning der hvor Network Norway har eget nett i tillegg.

Telefonen din veksler automatisk mellom de 2 nettene og du kan oppleve at det står Telenor, Network Norway eller One Call i displayet."

Endret av CheatoN
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...