Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst] Merkelige shutdowns - SSD/Ramm/...


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har hatt endel problemer, siden jeg kjøpte meg SSD(OCZ Vertex 3 Max Iops 120GB). Firmware 2.25 atm.

 

Jeg får noen rare shutdowns av og til. Det skjer som regel alltid(kommer ikke på et tidspunkt der det har skjedd utenom) midt i spill.

 

Spill jeg spiller varierer veldig, men som oftest Diablo 3, Starcraft 2 og Dota 2.

 

Det som skjer og har skjedd er at mens jeg spiller så kommer det en fryktelig skrapelyd i anlegget Headsettet. Er jeg på skype så hører de jeg er på skype samme lyden(gjelder også teamspeak/mumble). Den er så høy at jeg har fryktet at headsettet skulle bli ødelagt. Like etter denne skrapelyden begynner begynner program slutte å svare. Når alle program er "avsluttet" restarter maskinen seg og kommer til loginskjerm og tastatur og mus fungerer ikke, må da restarte maskinen igjen for å få de til å fungere. Dette var i win7.

 

Jeg trodde at dette problemet var fikset da jeg tok en "safe clean" av disken, installerte nyeste firmware og installerte windows 8.

 

I 2 - 3 måneder var jeg uten "anfall", men så skjedde det, ikke fullt så kraftig nå som tidligere, men det samme skjedde bare at lyden er ikke like kraftig, det er mer knitring istedet for skraping. Og at når det skjer så slår ikke PCn seg av, den blir stående på uten noen programmer åpne etter at explorer har slått seg av og på. Når PCn er i denne "tillstanden" vil ikke program/spill slå seg på, får bare "not responding". Må da restarte maskinen for at ting skal fungere igjen.

 

Husker ikke helt, mulig det ikke er relevant eller har en sammenheng, men problemene oppstod etter at jeg oppdaterte firmware fra 2.08 til 2.11 om jeg husker riktig.

 

Nå ca en måned etter forrige "anfall" skjedde det igjen. Jeg begynner å tro at det kanskje ikke er SSDen som er problemet. Kan det være Ramm, hovedkort eller CPU som er problemet?

 

Kan også nevne at jeg ikke har klart å gjennskapet problemet, det skjer bare helt tilfeldig. Har dere tips til hva som kan gjøre noe slikt?

 

Min Pc består av:

 

AMD Phenom II 1090T

Corsair Dominator DDR3 1600MHz 8GB(4x2GB)

Corsair TX 750W PSU

ASUS M4A89TD PRO/USB3

OCZ Vertex 3 Max Iops 120GB

Samsung SpinPoint F3 1TB

SEAGATE BARRACUDA GREEN 2TB 5900RPM SATA/600 64MB

Gigabyte GeForce GTX 670 2GB OC

 

Har akkurat bestilt Samsung SSD 840 PROSeries 256GB, får vel se da om jeg får problemet om noen måneder.

 

Takk for all hjelp på forhånd, Er det noe tilleggsinformasjon dere trenger, bare spør.

 

Mvh

 

Kim

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

SSDen blir varm?

 

Ifølge CPUID HWMonitor blir ingen av mine komponenter spesielt varme.

Jeg har nylig byttet ut Radeon HD 5870 til GTX 670, på grunn av at 5870 kortet ble fryktelig varmt og "smalt". Etter det ble kortet 106 grader etter kort tid og PC slo seg av.

 

Men, CPU har "vannkjøling" og ligger aldri over 45grader selv under load. Ifølge HWmonitor: 36 Grader, minimum, 32 grader, max 42. etter 27 timer online.

 

Ramm har jeg ikke monitor på, Men tviler på denne blir spesielt varm. Har veldig god luftgjennomstrømming i kabinettet da jeg er veldig opptatt av at det er ryddig og pent.

 

Hovedkort har ikke hvert over 27 grader siste 27 timer.

 

Ser også at HWmonitor viser hardiskene mine, men tviler på at disse verdiene stemmer, da de ikke varierer i det hele tatt. Samsung og seagate disken viser begge 28/28/28 grader og OCZ disken viser 128/128/128

 

Mvh Kim

Lenke til kommentar

Det lukter av SSD'en. Denne typen er ikke akkurat kjent for å være pålitelig heller. Hvis du har bestilt ny SSD kan du jo bare vente på den, hvis den er like rundt hjørnet. Samsung 840 er forøvrig en veldig god SSD så den bør du ihvertfall ikke få noen problemer med.

 

For å luke ut eventuelle andre syndere kan du i første omgang kjøre Memtest 86 over natta.

 

128C på SSD i HW-monitor er typisk sensorfeil, eller manglende sensor for den del.

Lenke til kommentar

Hei, tusen takk for svar.

 

Kjørte Memtest 86 natt til idag, for alt jeg kunne se så fikk jeg ingen feil.

Men selvsagt, tidlig på morgenen glemte jeg å ta bilde av det. Så kjapt etter en "save results" men fant ikke noe i farta. Søkte litt rundt på resultater, og ser at de fleste er tatt med kamera.

 

//Kim

Endret av Tri66er
Lenke til kommentar

Hadde endel bsod med vertexen med veldig tidlig firmware, men etter firmware update har jeg ikke hatt det. Bare denne rare shutdowngreia.

 

Når du gjikk over til 840, brukte du samsung sitt data migration program? Kjenner jeg er for lat til å installere alt på nytt, så om du har gode/dårlige erfaringer så hadde det hvert hyggelig med en kommentar om det.

 

//Kim

Lenke til kommentar

Brukte CCleaner til å reparere feil i register, og slette gamle AMD drivere som var igjen fra jeg bytta skjermkort.

 

Etter det har disse "shutdownsa" skjedd oftere, ca 1 gang på 2 dager.

 

Begynner å bli rimelig oppgitt, hadde det ikke hvert for svak økonomi for tiden hadde jeg kjøpt nytt hovedkort, ram og CPU.

Lenke til kommentar

Har prøvd å reinstallere windows ja, men ikke nå i det siste. Da problemene har vart over lengre tid, men har nå startet å skje oftere.

 

Som du ser tidligere i tråden har jeg nettopp byttet ut OCZ Vertex 3 Max Iops 120GB med Samsung 840 PRO 256 GB. Uten at det var noen forandring.

 

Hvilke strømkabel tenker du på? om det er til hdd så er dette blitt gjort.

 

Jeg tipper det er noe med Hovedkort eller ram.

 

EDIT: problemene er så frustrerende at jeg vurdere bare å skru av PCn å ikke bruke den før jeg har rå til upgrade.

Endret av Tri66er
Lenke til kommentar

Det kan jeg gjerne, men hvor skal jeg finne denne feilmeldingen?

 

Det som skjer er enten at alle program jeg har oppe starter og ikke svare.

f.eks:

"Dota 2 blir lukket:

Programmet svarer ikke"

 

Eller at hele maskinen bare slår seg av.

 

Får ikke opp noen "BSOD" eller feilmeldinger.

Lenke til kommentar

Fikk en BSOD igår, som jeg klarte å fange opp.

Her ser det ut som det er skjermkortdriveren som tuller.

 

Har prøvd følgende:

 

Avinstaller driver

Fjern alt som har med skjermkortdrivere med driversweeper.

start pcn i safemode - installere driver

slå på PCn igjen.

 

Fikk ny "shutdown" etter at dette var gjort, antar derfor at dette var et annet problem, og ikke roten til "shutdown" problemet.

Lenke til kommentar

Når du sier "shutdown", mener du at PC'en slår seg av, mer eller mindre uten varsel? Hvis det er snakk om at PC'en slår seg av, kan det forårsakes av diverse ting, bla, CPU blir for varm, men dette sier du ikke skjer. Chipset kan bli for varmt, men tror ikke dette skal forårsake at PC'en slår seg av, heller ikke for varm GPU.

 

PSU kan bli for varm, eller den greier ikke å levere nok strøm og slår seg av. At PSU blir for varm har hendt meg, kjøleviften falt av motorakselen, PSU ble for varm og PC'en slo seg av uten varsel. Så prøv med annen PSU hvis mulig.

Lenke til kommentar

Nei, det som skjer når jeg får "shutdown" er:

 

1. Alle program slutter å svare. f.eks: "Dota 2 svarer ikke"

2. Fryktelig skrapelyd i headsett(Om jeg er på skype, hører også de jeg er på skype med denne lyden), Lyden var mye verre i Windows 7 en den nå er i Windows 8.

3. Får ikke starte program før jeg restarter PCn, får "svarer ikke" med engang jeg prøver å starte et program, f.eks: Chrome.

 

Verken CPU, GPU eller Chipset blir veldig varmt.

 

PSU aner jeg ikke, men tviler på det, da viften går som den skal og kabinettet mitt er generelt veldig kaldt.

Lenke til kommentar

Hei

 

Kjenner meg litt igjen i problemene dine.. jeg har også enn SSD(OCZ Vertex 3 Max Iops 120GB). (som jeg la all skylden på i begynnelsen) testet så en vanlig hd.. alt virket bra i akkurat 2 timer så skjedde det samme.. låste seg, plutselige shutdowns osv..

Da lurte jeg på Ram eller hovedkort..kjøpte inn nytt til testig (ah nå var problemene mine vekk.. trodde jeg.. samme skjedde igjen!!!!)

 

Det som va så ulogisk var at maskinen min virket helt fint i nestn 1 mnd.. spillte allle slags spill FPS som krevde litt..

 

Skjermkortet mitt va et gtx560ti og prossessor i5 2500k normalt grei strømforbruk til min kvalitets Strømforsyning AX750 fra Corsair (va bevist valg da jeg ønsket solid/stabil strømtilgang)

 

Men da fikk jeg mistanke, måtte prøve ny Corsair strømforsyning (bare for å teste)

 

Ikke hatt noe som helst problemer siden!! årsaken til alle rebots var min "kvalitest strømforsyning" som bestemte seg å lage problemer først etter 1mnd.. merkelig men slik var det altså!

 

Mitt råd til alle som har merkelige rebots o.l bytt/ lån enn strømforsyning :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...