Gå til innhold

Forsvaret og facebook


Ilcapo93

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bilder av

- militære anlegg/områder som ikke er åpen for sivilbefolkningen (hvor det kreves sikkerhetsklarering)

- bilder av rutiner, dokumenter, depot, kart osv...

- befal/offiserer uten dems samtykke

 

Skal du poste bilde av deg selv i uniform bør du tenke deg om 1 gang eller 2. Forsvaret har ikke imot at du viser at du tjenestegjør i det norske forsvar, men da må du også representere forsvaret. Rekker du fing, gjør noe ulovlig eller noe som kan virke avstøtende i uniform, tar bilde av det for så å legge det ut. Så kan det få konsekvenser.

 

Er du i tvil kan du ta kontakt med troppsbefal for videre føringer når det kommer til facebook og bilder tatt under fgtj. Du kan også ta kontakt med forsvarets mediesenter som vil kunne gi deg en rekke guidelines.

 

For å si det på en annen måte, er du i tvil om det du legger ut er lovlig eller ikke. Så ikke legg det ut.

Endret av forsvaret2011
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hva slags typer bilder er det man ikke har lov å legge ut på facebook av forsvaret under førstegangstjeneste? Noen som har en liste?

 

I tillegg til det han over meg sa:

Ikke pek våpen eller kniv rett mot kamera eller mot andre på bilder eller opptre aggressivt i uniform. To befalselever for noen år siden som ble kastet ut grunnet det.

Ikke ta bilde av sambandsobjekter av noe slag om du er i tvil. Spesielt det med krypto er fyfy

 

å ha våpen og uniform på bilder er på ingen måte ulovlig, men gjør det fredelig :)

Lenke til kommentar

Sjøforsvaret:

- Radarbilder

- Utstyr som samband, radarer, sensorer, antenner egentlig alt av den typen utstyr.

- Bilder og videoer fra skyteøvelser i sjøen (selv om et søk på youtube gir deg mange videoer, så fikk hvertfall vi streng beskjed om å ikke legge ut noe)

- operasjoner/oppdrag

- Soldater som opptrer offensivt med våpen rettet mot andre personer eller kamera.

 

Flere av leirene har bildeforbud uansett hvor du befinner deg i leiren.

 

Vi ble briefet om hva vi kunne legge ut. Noen ga jo blaffen og la ut det ene og det andre, ble venn noen av befalet på face... Noen angrer på det i dag.... Bra tips over her, er du i tvil, så ikke legg det ut. Rambo-bilder på facebook er ikke veldig lurt

 

Vet ikke hvor du skal, men i Sjø var det også strengt forbudt å melde på face hvor båten befant seg med hensyn på at det faktisk finnes personer/etterretning der ute som jobber aktivt for å finne ut mest mulig om aktiviteten din og avdelingens.

Endret av Pleya
Lenke til kommentar

Jeg tror du skjønner litt selv hva du IKKE bør legge ut (krypto, kart, etc). Vår sikkerhetsansvarlig mente at vi kunne vise HVA vi gjorde, men ikke HVORDAN. Dette gjelder kanskje mer for hva man forteller til andre enn bilder, men det overlapper også. Det er jo ikke noe problem å si at du har vært i felt, men å gi en utdypende forklaring av hvordan man gjorde det ene og andre, kan bli litt verre.

Samme med bilder; å legge ut et bilde av deg på rommet ditt, med gassmaske og stridsvest, er det ingen som bryr seg om. Å legge ut bilde av deg på gjerdestreif, der du har funnet ett stort hull er litt anderledes.

 

Bruk sunn fornuft. Det er ikke verre enn å spørre befal dersom du er usikker - de er bare ett par år eldre enn deg, og har også vært inne til førstegangstjeneste. Som vi pleier å si, er du i tvil, så er du ikke i tvil.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sunn fornuft er det som gjelder ;) Det florerer av offisielle bilder på nettet av norske soldater, både på facebook, blogger og andre media. Du kan jo bruke forsvarets egne facebook bilder som en slags mal for hva du kan poste, evt. bruke VG-testen, dvs vil VG kunne lage en stor sak blåst ut av proporsjoner med det bildet du legger ut pga den setter soldater i dårlig lys? ellers så gjelder det jo også å spørre om samtykke, hvis det er bilder av personer med gjennkjennelig fjes.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er 20år og jeg kom aldri inn i millitæret pga en ADHD som jeg har heldig vokst ifra nå men er det noen som vet hvordan det går ann å komme inn i millitæret? Har sykt lyst :p

 

Få fastlegen din til å skrive en helseattest. Sender du denne inn til vernepliktsverket.

Postboks 800, postmottak

2617 Lillehammer

 

Så ringer du vpv på 03003 etter en uke eller to og forklarer situasjonen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...