Gå til innhold

[Løst] Skal bygge pc- dumt spørsmål


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har selv hver i det hjørne en blir bare flinkere av sånn ;) Så ingent dumt spm....

Ellers kan du bare bruke stuegulvet også med kun boxern så går det så fint så :p

Bare pass deg for pus, ikke gå med noe som gjør deg totalt antistatisk.... :O

 

Ellers:

Heldigvis finnes det måter du kan fjerne den statiske elektrisiteten fra kroppen fin på. Den beste måten er å ha et antistatisk armbånd (selges bl.a. på Claus Olson for ca 100 kr) rundt armen din. Dette er imidlertid ikke så veldig praktisk for oss vanlige forbrukere. For oss er nok den vanligste måten å ta på metallet på kabinettet, for eksempel bak på maskinen (der alle utgangene er). Aller helst bør vi gjøre dette når datamaskinen er koblet til jord. En annen måte er å ta på et jordet stykke metall et annet sted. Man kan også forebygge at statisk elektrisitet bygger seg opp i kroppen. For eksempel er det lurt å bygge PC-en barbent, uten sokker og sko. Uansett er en viktig forhåndsregel å ikke ta på de viktige delen av datautstyret. Ikke ta på chiper og lignende, eller annet av metall på hovedkort, grafikkort, RAM osv. Prøv å bare ta på PCB’en (Printed Circuit Board), som er de grønne platene som ting er festet på. Ikke ta på "pinnene" på RAM, grafikkort el. Sistnevnte er også viktig for å ikke få dårlig kontakt pga fete fingeravtrykk på pinnene. På harddisker, CD-ROM spillere osv, kan du selvsagt ta på kabinettet som det ligger i selv om disse er av metall.

Endret av Heinza7
Lenke til kommentar

Du skal være ekstremt uheldig (eller klønete) for å ta livet av noe med statisk elektrisitet. Kretser ol bør man uansett ikke fingre så mye på.

 

Du behøver ikke feste lenken til noe som er jordet. Det funker sikkert fint det også, men det kan bli litt tungvint. Hvis man fester lenken i en jordet stikkontakt el. bør man vel strengt tatt også jorde kabinettet. Ved å istedet klype den fast i kabinettet utjevner du eventuelle spenningsforskjeller mellom deg og det fikler med. Med mindre du moondancer på et akrylteppe mens du monterer holder det lenge å berøre kabinettet en gang iblant, men det er opp til deg.

Endret av Loefthal
Lenke til kommentar

armbåndet rundt halsen, også klypa i naboen sitt tilhengerfeste:p neida! skal ikkje tulla med sånt, for i usa hadde noen gjort d..... d vanskeligaste spørsmålet rundt første pc bygging er vel akkurat d her vil eg påstå! ka med opne strømforsyningen først, koble den i veggen, også bruke den som jordingspunkt? ;)

Lenke til kommentar

Ikke tenk mer på det du. Hvis du jorder seg selv bør også kabinettet være jordet. Så lenge spenningspotensialet mellom deg og det du fikler med utlignes så går alt godt, og dette gjør du altså ved å feste den ene enden av lenken rundt håndleddet og den andre enden av lenken i kabinettet. Eller du kan droppe lenken, og bare berøre kabinettet ved jevne mellomrom.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...