Gå til innhold

Corsair 1000w - døde, hovedkort vil ikke post-boot med ny PSU


Anbefalte innlegg

Heisann godtfolk.

 

Jeg har en stasjonær PC med følgende spesifikasjoner:

 

Asus P7P55D hovedkort

Intel i5 CPU

4x 8GB DDR3 ram

2x AMD Radeon HD6950 skjermkort

 

Her om dagen frøys windows og jeg hørte en merkelig lyd ifra høyttalerne, jeg restartet pc'en, men den ville ikke boote.

 

Jeg skrudde den så av, kuttet strømmen, og ventet i 5 minutter. Så forsøkte jeg å skru den på igjen, og da gikk strømmen i huset her.

 

Koblet så ifra PSU fra hovedkort, for å bekrefte at det var PSU som hadde streiket. I det jeg koblet strømkontakt kun i PSU gikk strømmen i huset på nytt.

 

Kjøpte meg en ny PSU, som jeg koblet opp til hovedkort + cpu + ram. Fjernet alle harddisk-tilkoblinger ifra hovedkortet, og koblet kun opp strøm + videokabel til pc'en for å teste bootup.

 

Pc'en vil ikke starte, den kommer ikke til bootup sekvensen. Man ser lyset for CPU blinke kort, og lyset for ram brikken blinke kort, men den vil bare ikke starte.

 

Har forsøkt frem og tilbake med ram brikkene, frem og tilbake med skjermkortene, og prøvd å rense CPU-pasta og re-seate den.

 

Jeg er meget erfaren med hardware innen datamaskiner, da jeg har bygd pc'er siden jeg kunne gå. Aldri vært borte i denne problemstillingen før.

 

Min bekymring: Har PSU skadet hovedkortet? Kan det være CPU som er død?

 

Jeg har kjørt ram test ifra hovedkortet, ved å trykke på RAM_TEST knappen, og den godkjenner ram brikkene som OK. Har også clearet CMOS gjentatte ganger.

 

Kan bios ha blitt korrupt/slettet ved strømfeil? Som sagt aldri vært borte i denne problemstillingen før. Som regel ved PSU feil, løser problemet seg når man bytter PSU. Dette er en ganske dyr pc, så håper jeg slipper å kjøpe nytt hovedkort + CPU.

 

Takker på forhånd for tilbakemeldinger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Får du testet at det nye poweret fungerer i en annen maskin?

Har du husket å koble til 4/8 pin strøm til CPU?

Har du husket å ta ut et av skjermkortene?

Har du prøvd med kun 1 RAM i slot 1A?

Har du prøvd å rotere RAM?

Starter viftene?

Prøv å koble ut brytere og LED til frontpanelet, og start det med en skrutrekkre.

Prøv å kjør systemet i cabriolet mode (på en papp-plate e.l. (ikke strømførende/statisk genererende materiale))

 

CPU er komponenten som er minst sannsynlig for å ha feilet. Hovedkort er størst.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Stjel penger av bestemor,å kjøp Seasonic Platinum :):w00t: (er selv på utkikk etter en')

 

Det var hovedkortet.

 

Fikk levert inn hovedkort til Digital Impuls, men de reagerte på en white sprit lukt ifra CPU socketen. Helt ærlig har jeg rengjort på rådgivning ifra en annen Digital Impuls ansatt. Fordi kjølepastaen hadde delt seg, slik at vann og skrums hadde lagt seg rundt CPU socket. Han mente at jeg ikke ville få garanti om det så slik ut. Så jeg rengjorde.

 

Har nå ventet 3 uker, uten svar fra Digital Impuls. Dette kortet kostet meg den gang 1800kr, så håper jeg får i det minste 1000kr refundert.

 

Vet noen om reglementet rundt dette?

 

Er bare teknikeren vrang?

Lenke til kommentar

Hvor kommer vannet fra? Hvis kortet er skadet på noen som helst måte av en person med mindre kunnskaper, så kan hele saken ende opp til og med utenfor reklamasjon.

 

Du skal aldri vaske hardware med whitespirit da dette er et oljeproduk og løser opp plastikk. Det vil også ligge igjen oljerester overalt.

Lenke til kommentar

Jeg skrev feil. Det var ikke white sprit, men etanol eller noe, husker ikke i farta, det er ment til å brukes på PCB For å rengjøre.

 

Vannet kom ifra kjølepastaen. Dette var ikke årsaken til at hovedkortet streiket, da det jeg selv satt på kjølepasta for 2år siden, og kortet har fungert fint siden.

 

Årsaken til at kortet streiket er jo PSU, åpenbart.

 

Kjølepastaen var kjøpt på dealextreme, alltid fungert fint før, men antar denne gangen at jeg brukte en dårlig type. Skal holde meg til dyre merker kjøpt i Norge fremover med garanti I guess :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...