Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Anbefalte innlegg

Hei jeg kjøpte meg ny pc for en stund tilbake, en Samsung 700 med i7 prosessor, tenkte når jeg først skulle kjøpe meg ny pc så skulle jeg ha en bra!

Så ikke for meg noe gaming-monster, men en som ikke skulle ha noe problem med å kjøre flere programmer samtidig osv.

 

Men når jeg bruker den nå virker den å slite bare jeg har flere faner oppe samtidig, og ellers under "vanlig bruk" som streaming av youtube filmer, spesielt video på tv2.no! osv

Har unngått å laste ned masse forskjellige programmer o.l, men lasta ned et opprydnings program jeg leste om på din side...

Før denne hadde jeg en skole-pc fra videregående som jeg opplevde betraktelig raskere selv meg en drøss av dritt installert!

 

Har noen noen tips? håper det ikke skal være slik!

 

 

Intel Core i7-2675QM CPU @ 2.20GHz 2.20 GHz

8,00 GB RAM

64-biters operativsystem

Endret av kundeservice
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg mistenker at det er selve harddisken som er flaskehalsen i systemet. Selve prosessoren og minne skal være mer enn raskt nok. Har selv en svakere prosessor, og den henger fint med selv om jeg har 50+ tabs i firefox, 10+ pdf'er, outlook, 5+ word-dokumenter osv.

 

Jeg har selv satt inn en SSD, og det er nok det jeg ville anbefalt deg også :)

 

Edit: Du kan jo også oppdatere drivere til skjermkort, og oppdatere programmer hvis det ikke er gjort på en stund ;)

 

 

Mvh Faller

Endret av Faller
Lenke til kommentar

Hvis du har problemer med video streaming, og streamingen ikke er hardware akselerert av skjermkort delen av cpu/ seperat gpu så kan dette være veldig resurskrevende, Spesielt flash innhold. Sjekk at du har nyeste skjermkort driver for din pc, at du har innstallert en codec pakke som gir deg oppsjon på hardware akselerasjon av video (bruker k-lite codec pack selv), sjekk at du har siste flash versjon og sjekk i settingene til flash at hardware akselerasjon er slått på.

 

Andre ting du kan gjøre er å defragmentere harddisken, enten via windows sitt eget defrag programm eller for eksempel defragler fra piriform (samme folka som lager ccleaner). SJekk også at du har nyeste versjoner av driverne til din pc

Lenke til kommentar

Det er ikke bare å bytte harddisk. Det klarer du forresten lett (med riktig verktøy). Du må også installere OS på SSD'en. Jeg regner med at du ikke har installasjons-DVD til PC'en. Det du da kan gjøre er å klone din nåværende C-partisjon, lagre denne på en minnepenn, bytte harddisk og så kopiere kloningen inn på SSD'en.

Jeg søkte forresten på Samsung 700, og fant at Samsung under kontrollpanet og strømstyring har stilt inn trådløs på sneglefart for å spare batteriet. Du må da gå inn og endre innstillingen til max. Hvis problemene dine bare opptrer når du går på batteri, er nok dette årsaken. Ellers er det et godt tips å defragmentere harddisken iblant.

 

Lars

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...