Gå til innhold

Hotmail hacket av kinesere


Anbefalte innlegg

Hei!

 

For noen dager siden fikk jeg beskjed om at noen har logget på MSN min fra en annen datamaskin. Jeg skiftet passord, og tok kontakt med Microsoft for å få taki en IP logg over hvem som har vært innpå kontoen min. Da jeg fikk se loggen for de siste 7 dagene så jeg at en haug med IP'er som stammer fra Kina som har logget innpå kontoen min.

 

Jeg har scannet pcen min for virus, og finner ingen ting (kan selvfølgelig jo selvfølgelig være noe som ikke lar seg finne av anti-virusen på pcen). Det jeg lurer på om disse er mest sannsynlig spambots siden det ikke har skjedd aktivitet noe på kontoen som jeg har oppdaget. Det ligger en del privat informasjon som personnummer og finansdokumenter på emailen som jeg nå er redd for kan bli spredt. Aner heller ikke hvor lenge de har vært innpå kontoen min, så jeg skal spørre Microsoft om å få en litt lengre IP logg.

Er det vanlig at disse kineserne benytter seg av informasjonen på eposten, eller kun bruker den til spam?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+8713

Skift til Gmail. De har to-faktor autentisering. Har ikke så mye imot hotmail, men sikkerheten er høyere på Gmail.

Så kan du skifte identen på din msn til gmailadressen...

Lenke til kommentar

Jepp, endte med at jeg har nå skiftet til gmail etter 8 år med hotmail. Har ført over alle mail på gmail-kontoen, og slettet alt på hotmail. En del jobb å få skiftet epost på alle tjenester/nettsider, men må desverre gjøres :-(

 

Skummelt at Microsoft ikke har noe bedre sikkerhetsfunksjon til å plukke opp slikt. Det må da være mulig å oppdage at en haug med forskjellige kinesiske ip-adresser logger seg innpå kontoen min. Hadde det ikke vært for msn ville jeg sikkert aldri ha oppdaget det heller. Får krysse fingrene at de ikke har lagret/misbrukt personopplysningene som har ligget innpå kontoen.

Lenke til kommentar

Jeg ble også hacket av noen kinesere i forbindelse med at min wow account ble hacket. Fant ut at de brukte keylogger og andre type trojans/worms.

 

Sjekket PCen med et anti-malware program og fant en del keyloggere, fikk disse fjernet og kontaktet hotmail som reaktiverte min e-post.

 

Nå bruker jeg hotmail til spam mail, den jeg oppgir ved feks konkurranser og andre ting som jeg vet jeg kommer til å få masse reklame på :p

Endret av Boris the drunk
Lenke til kommentar

Om du går over til Outlook.com, så kan man sette opp at man kan få nytt passord på telefon. Da skulle man i allefall få tilbake kontoen, om den blir kapret.

 

Det er også mulig å binde telefonnummer til hotmail for passord reset. Det virket ikke som kineserne hadde noe planer om å bytte passord på kontoen.

 

Har likevel satt opp to-veis autentisering på gmailen nå, slik at mobilen trengs om man skal logge på mailen fra andre datamaskiner enn min.

 

Det jeg lurer på er hvordan de kommer seg innpå kontoen. Jeg skiftet passord for kun en måned siden som neppe ville ha latt seg knekke ved bruk av brute-force. Muligens jeg har noe virus på pcen som ikke lar seg oppdage, siden har scannet gjennom pcen med en god del anti-malware/virus programmer nå.

Endret av Hertug1.
Lenke til kommentar

 

 

Jeg har scannet pcen min for virus, og finner ingen ting (kan selvfølgelig jo selvfølgelig være noe som ikke lar seg finne av anti-virusen på pcen).

Er det vanlig at disse kineserne benytter seg av informasjonen på eposten, eller kun bruker den til spam?

 

Hai,

 

kjør denne her, den finner det meste: http://www.surfright.nl/en/

 

Det er det samme om det er kineser eller russere eller for den slag skyld aliens - dette er alle onlinekriminelle som tjener fett med penger gjennom å selge personlig info, email adresser, navn, kontonr, visacard....De bryter inn der det er enkelst, først å fremst.

 

For å beskytte seg mot dem burde du bruke gode passord som inneholder minst 8-10 tegn består av bokstaver, tall og spesial tegn.

 

+ Bruke et bra Antivirus

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...