Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg skal ikke gå igjennom hele sykehistorien her, men kort fortalt har jeg de siste 12 årene vært sterkt plaget av skade i ankelen min, brusken i ankelleddet løsner og skaper mye smerter og plager, selv uten særlig belastning. Har vært igjennom 6 operasjoner, flest atroskopier, og også en brusktransplantasjon. Neste steg der er ankelprotese eller avstivning. Det som er et evig spørsmål jeg har stilt og fortsatt stiller er;

 

Hvorfor løsner brusken min? Hvorfor fortsetter brusken å løsne...

 

Ingen ser ut til å ha noen gode svar på nettopp dette. Virker som jeg er et ganske unikt tilfelle av uflaks.

 

Det jeg tenkte jeg kunne høre om, er det noen som har hørt om eller som selv har problemer med ankler, skader med brusk, eller annet som virker likt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikke link, du må google

 

"...I have literally seen tens of thousands of people who have had a regrowth of cartilage, ligaments, tendons, connective tissue, bone foundation, bone matrix. Doesn't matter if they are 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, I've seen people 97 years old regrow cartilage and bone, even if they had bone to bone arthritis. If there's blood supply to that joint and that bone, they will regrow bone and cartilage."
Endret av Rosario
Lenke til kommentar

Lurte også på en annen ting. Det har blitt påvist et infarkt i den andre ankelen min? Har noen noe erfaring med infarkt i bein? Hadde før dette ble påvist kun hørt om hjerteinfarkt.

 

Også er det noen her som har erfaring med feilstilling i hofte? evt noe info/erfaring med operasjoner for å rette opp slike feilstillinger?

 

Og tar også gjerne imot enda flere tips og tanker og råd om hva som kan være årsak til den dårlige brusken i høyre ankel :) Kan jo si kort at bakgrunnen for den opprinnelige skaden var et veldig kraftig vridning på snowboard for 13 år siden. Så mye uheldige leger som ikke oppdaget noe, før det til slutt ble påvist løs brusk og fikk tatt min første atroskopi. Gikk igjennom enda en atroskopi og så noen år senere (7 år etter den opprinnelige skaden) - oppdaget at jeg hadde en løs benbit et annet sted som forårsaket mye smerter. Etter det har det vært enda en atroskopi siden det igjen bare løsnet.. Så en brusktransplantasjon. Denne har vært noe mere vellykket, men fortsatt løsnet noe biter.. Skruene som ble skrudd fast etter den operasjonen gad så mye plager at jeg måtte operere dem ut. Nå sliter jeg med veldig dårlig bevegelighet i tillegg til smerter (type 120 grader på morgningen og etterhvert når jeg får "varmet opp leddet" opp til rundt 90/85 grader) - dette skaper mye feil belastning og smerter.

 

Så alle som har noen som helst som kjenner noe igjen er hjertelig velkommen til å komme med sine synspunkter og tanker :)

Lenke til kommentar

Høres ut som han før meg har satt deg på sporet av en veterinær (positivt!). Har du et problem med ledd, ben, brusk, så er regelen å kjøre på med næringsstoff som brukes til å bygge dette.

 

Få i deg mye kvalitetskalsium. Ta plenty med gelatin, glukosamine og mangan. Da snakker jeg om 15 tabletter glucogel (f.eks.) daglig for å bygge tilbake bein og brusk, så kan du redusere til 3 per dag for vedlikehold.

 

Om du vil ha tips til å få itak riktige produkt og ideel dose - ta kontakt privat!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 4 uker senere...

Ja, kost er sikkert viktig. Mer viktig er kanskje fysisk aktivitet for å opprettholde god sirkulasjon til foten. Når det gjelder glukosamin har ikke det noen effekt. Cellene som lager brusk, greier ikke å ta opp det glukosaminet og nyttiggjøre seg av det.

 

Nei jeg har også fått høre dette. Var hos legen idag i forhold til den venstre ankelen og den ser ikke så bra ut så nå skal jeg gjennom en brusktransplantasjon i den også! :/ Så jeg går til fysioterapi og jeg trener og gjør alt jeg kan for å prøve gjøre ting best mulig og også med et bittelite ønske om at det skjer et mirakel som gjør at jeg kan slippe brusktransplantasjonen, men ser ikke lovende ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...