Gå til innhold

Bra RPG? Liker Kotor, hva etterpå?


Anbefalte innlegg

Hei alle,

er ikke den mest aktive posteren her, men nå håper jeg noen kan hjelpe meg.

 

Jeg har tidligere ikke helt hatt sansen for tradisjonelle RPG spill, ala Baldurs Gate. Synes kampsystemene har vært for kjedelige og alt for mye å holde styr på i forhold til personlighetsutvikling, våpen og utstyr med oppgraderinger osv.. I tillegg har man måttet holde styr på et liten gjeng med folk. Derimot syntes jeg Baldurs Gate: Dark Alliance var morsom, spesilt i multiplayer. Hack'nSlash er det vel det heter. Morrowind var forsåvidt morsomt, men etter en stund så synes jeg at den utrolige "friheten" til å gjøre som man ville nesten ble mot sin hensikt. Jeg gikk surr i hva jeg holdt på med, særlig hvis jeg hadde latt spillet ligge en del dager - hvilket jeg gjør med alle spill da livet faktisk i blant krever det :-)

 

MEN, kjære venner, så til spørsmålet. Jeg har hatt gleden av å få prøve Star Wars:Knight of the old Republic en stund nå. På X-Box. Og har spilt ca 30 timer effektivt. Og det er mye til meg å være så lenge det ikke er fly-simulator :-) Og jeg her helt hekta. Fyttikatta for et spill - for en verden - for en stemning. Og jeg som ikke liker denne type RPG en gang. Tror jeg da... Slik jeg forstår det så er dette spillet basert på lignende regler som Baldurs Gate og likesinnede bruker? Kampsystemet er av typen jeg ikke kunne fordra.. før. Ting går i pause og man kan legge til handlinger i en kø for hver av karakterene osv.. og så spilles neste trekk osv... Fryktelig kjedelig syntes jeg før, men i dette spillet så fungerer det veldig godt, og det er morsomt. Mener det er i mulig i oppsettet på Kotor å gjøre ting mere action-aktig og - ta bort autopause, mulighet for bevege seg under kamp osv... men jeg har faktisk vent meg til standard oppsettet.

 

Så til andre som har spilt KOTOR og veit hva jeg snakker om, hva slags spill kan gi meg noe av samme type opplevelse. Jeg har lest litt om Never Winter Nights og lurer på om det kan være noe? Har lest veldig mange gode reviews på dette spillet, men ikke lest noen sammenligninger med andre spill - bortsett fra med Baldurs Gate som jeg liksom aldri kom inn i. Det blir primært solo-player for meg. Riktignok gir KOTOR også veldig stor frihet, men Quest-loggene er såpass bra at jeg greier holde oversikten over hva jeg driver med. Og det hjelper selvsagt at jeg ikke greier å legge det fra meg :D

 

Jeg kjøper ikke så mange spill i året, pleier ofte å laste ned demoer før jeg kjøper spill, men hvis jeg hadde spilt demo av Kotor så hadde jeg sikkert ikke kjøpt det fordi jeg tvang meg til å spille nesten 10 timer før jeg syntes det tok av for meg. Så derfor spør jeg om deres meninger, folkens. Enten til PC eller X-box. Never Winter Nights burde vel kanskje finnes i billigutgave snart eller?

 

Peedee

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Never Winter Nights er nok noe for deg, for øvrig så kommer jo kotor på PC snart også (i november i følge ign)

 

Kjøper meg det vel kanskje også på PC. Jeg spiller litt til og fra som regel, og selv om jeg har spilt 30 timer på kort tid nå så blir det vel ikke så hyppig og lenge i en tid framover. Derfor så tenkte jeg at jeg kanskje skulle lage meg en Dark side karakter når jeg kjøper PC versjonen senere og fullføre Xbox'n med snille type Scout/Jedi Counselor nå utover høstkveldene.

Lenke til kommentar
NWN er utviklet av Bioware, som også laget Kotor.. så du vil definitivt føle deg hjemme i det spillet. det er veldig mange likhetstrekk, men NWN er vel hakket "dypere" mht karakter-utviklingen.

 

Høres jo ikke så galt ut det. Hvordan er story'n i Never Winter Nights? Behøver ikke være verdens mest orginale for meg bare den er god og driver handlingen framover.

 

Jeg må si at jeg er overrasket over kvaliteten på historien i Kotor. Så langt i alle fall. Synes den er bra, velfungerende og absolutt i god Star Wars ånd. Det var vel det som holdt meg fast til å begynne med i Kotor - at jeg kjente meg litt igjen - selv om historien finner sted 4000 år før første film.

Lenke til kommentar

Divine Divinity (ja, jeg maser om dette spillet). ;) Les omtalen vår (link nederst). Det minner litt om Baldur's Gate, men det har et helt annet kampsystem. Du styrer kun en figur, og oppsett osv. er enkelt. Historien er god, og oppgavene har mange løsninger. Den største spilloveraskelsen i 2002, i mine øyne. :)

 

Til slutt; det selges nå til kun 99,- på www.playx.no

 

http://www.gamer.no/omtaler/divine_divinity/

Lenke til kommentar

Divine Diventy... ja lovende omtale. For 99 kr så er det jo verdt å ta en titt. Så i omtalen at det var en del humor. Kult. I Kotor så kjøpte jeg meg en ny droid på Tatooine som var lettere krigersk, med hukommelsestap og en smule små-psykotisk. Den første samtalen jeg hadde med han etter å ha fikset litt på hukommelsen hans fikk meg til å le godt. En slags litt mere munter og krigersk fetter av Marvin-the parnoid android fra The Hitch Hiker's Guide to the Galaxy.

 

En ting jeg liker i Kotor og i f.eks. Deus Ex er at det er ganske så forskjellige måter å løse ting på, alt behøver ikke være slåssing. Divine Diventy forstår jeg som ganske action preget? Ikke noe galt i det. Men i et spill som Never Winter Nights har du den muligheten der til å løse ting på forskjellige vis - ikke bare head on attack?

 

Peedee

Lenke til kommentar
En ting jeg liker i Kotor og i f.eks. Deus Ex er at det er ganske så forskjellige måter å løse ting på, alt behøver ikke være slåssing. Divine Diventy forstår jeg som ganske action preget? Ikke noe galt i det. Men i et spill som Never Winter Nights har du den muligheten der til å løse ting på forskjellige vis - ikke bare head on attack?

 

Divine Divinity er ikke mer actionpreget enn NWN, snarere tvert i mot. Du må sloss en del, men i mange tilfeller er det mulig å løse problemene på fredelig vis. Du blir ofte belønnet med mer XP når du ikke tyr til vold. Kjøp og prøv er mitt tips, men ikke gå lei før du har kommet deg ut av landsbyen der du begynner, det er da spillet virkelig blir bra! :)

Lenke til kommentar

Jeg er godt i gang med KOTOR her, å kan fint anbefale NWN til deg.

 

NWN har mye av det samme som BG serien, men er litt enklere å sette seg inn i hvis man ikke er "barka" D&D spiller fra før.

Nesten som i KOTOR, kan du bruke en type "auto level-up", eller velge selv. Du styrer også bare 2 personer av gangen. (Dvs. Deg selv og en som følger etter.)

 

NWN har ihvertfall gitt meg mange timer god underholdning. :)

Lenke til kommentar

Lasta ned demo'n av NWN i går, hjelpe meg, over 300MB. Men uansett, fikk en liten følelse av grafikk, kamerastyring, grensesnitt osv... virker lovende. Hadde rimelig bra kontroll over kamera og vinkler, det likte jeg. Men... blir vel litt mere Kotor først før jeg går til innkjøp. En ting som ble litt "nedtur" i NWN etter at jeg har sitti dag og natt med Kotor i det siste - jeg hadde vendt meg til at all dialog blir snakket i Kotor. I NWN var det tilbake til lesing igjen. He-he. Greier fint å leve med det.

 

Peedee

Lenke til kommentar

Jaja, jeg får kanskje vurdere Divine Divinity også. Får 99 kroner vil det være for flaut å hoppe over. Kunne faktisk få det for samme pris på Handelens Dag på GameZone her i Kristiansand, men tror faktisk jeg lot den gå til selveste anmelder Joachim Froholt. ;)

 

Får lønning i morgen, tror jeg, pluss at jeg nettopp avbestille litt, så ordner jeg kanskje. :)

 

Kan dessuten anbefale NWN, selv om det heller ikke falt i sånn kjempe-smak hos meg. Tipper noen vil anbefale Gothic II (se anmeldelse av Erling), selv om jeg ikke har prøvd det selv. Som ung og nykommer i RPG-universet, hadde jeg ennå ikke prøvd System Shock 2 før noen dager siden. Det var gøy det!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...