Gå til innhold

Jobb i ambassader


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Blant mye av det jeg kunne tenke meg å jobbe med i fremtiden, er å jobbe for norske ambassader i utlandet.

Har noen spørsmål i forbindelse med slik jobb når det gjelder muligheter for jurister, og håper noen kan veilede litt.

 

1) Er det slik at man må gå veien om aspirantprogrammet til utenriksdepartementet for å få en jobb i ambassader? Hvis det er sli, er jeg nok utelukket allerede av den grunn, grunnet de svært høye opptakskravene til vedkommende program... :/ Eller finnes det en "snarvei"; altså er det andre muligheter for å få en slik jobb?

 

2) Hvis man jobber for norske amsbassader i utlandet, så har det vel ikke noe å si for pensjonsberegningene din her i landet? Altså; man skatter fremdeles til Norge, og alt går inn i pensjonsberegningen din...?

 

Ellers andre ting dere har erfaringer med/ vil dele ol, så hører jeg gjerne fra alle og enhver!

 

TakkTakk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1: Nei, man må ikke gå veien om aspirantprogrammet. For det første så finnes det forskjellige typer jobber på ambassader, hvor det går et forholdsvis klart skille mellom diplomatkorpset og "andre ansatte". Man ikke ha gått aspirantkurset for å bli diplomat, men det er åpenbart en fordel. Aspirantkurset er ikke stort nok til at alle diplomater skal ha gått der. Det finnes dog ikke "snarveier", aspirantkurset er jo nettopp en slik snarvei... Når det gjelder andre stillinger (ymse støttestillinger) så har du på større ambassader veldig ofte norske personer ansatt i diverse støttestillinger. Dette kan være alt mulig rart, og da trenger du ikke å ha gått aspirantkurset.

Vurdert å søke praktikantopphold på en ambassade? Det er mange om beinet for de stillingene også, men ikke helt i aspirantkurs-ligaen. Sistnevnte er jo ett av de aller, aller tøffeste programmene i landet å få plass på.

 

2: Jeg vet strengt tatt ikke, men jeg vil anta at du som norsk statsansatt opparbeider deg norsk pensjon. Diplomatene er jo stort sett norske embetsmenn som jobber periodevis ute, periodevis hjemme, og jeg kan ikke skjønne annet enn at de får pensjonsrettigheter i Norge.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...