Gå til innhold

Rifle eller hagle?


Out

Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Er ikke sikker på om jeg skal velge hagle eller rifle til jakta i 2013..

Jeg skal ta jegerkurs og prøven til neste år, siden da fyller jeg 16 år.

Kommer til og jakte mest på hare, bever og fugl.

 

Noen tips fra dere erfarne jegere til hva jeg bør velge?

Setter pris på alle seriøse og ordentlige svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fugl: Med mindre du skal bedrive toppjakt, så er hagle å foretrekke uten noen form for tvil. Fugler har som du sikkert vet, en tendens til å fly - da skal du være flink med rifla dersom du klarer å treffe...

Bever: Her vet jeg at rifle blir mye brukt, fungerer selvsagt med hagle bare du er nærme nok.

Hare: Hagle blir vel mest brukt.

 

Ser ut som om hagle er tingen for deg. Men hvorfor ikke skaffe seg begge deler?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Skal ikke si jeg er en veldig erfaren jeger, men bever er sånn jeg har fått det med meg vanligst å jakte på med rifle, hare og fugl er mest vanlig å jakte på med hagle, men det kommer helt an på hvordan du skal jakte. Det vanligste på fugl er støkkjakt med eller uten hund, men snikjakt og toppjakt er relativt vanlig det også med rifle, men dette er gjerne i forskjellige deler av sesongen. Så det kommer helt an på hva du skal jakte, hvordan du skal jakte det og når på året du skal jakte. Jeg vil anbefale hagle, med tanke på at det er vanligst på både hare og fugl også kan du enten prøve bever med hagle, låne en rifle og prøve eller kjøpe en rifle så fort som mulig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

For 9000 ville jeg fortsatt startet med en hagle og ikke en kombi da jeg er litt skeptisk til de fleste kombier, de skal liksom være både fugl og fisk og det er vel ikke alltid resultatet blir like velykket, pluss at de fleste foretrekker muligheten til ett kjapt oppfølgingsskudd. Men det kommer jo an på hvordan du skal jakte og hvem du skal jakte med, jeg ville startet med en billig over-under hagle (fortsatt ikke sett en fin sideligger til den prisen) på grunn av balansen, i denne prisklassen er vel Baikal og lanber og lignende anbefalt, men der er det beste å dra i butikk å prøve mange forskjellige for så å ta den som passer deg best. Jeg vet ikke hvor du bor, men det å ha ett aktivt skyttermiljø i nærheten er definitvt nyttig, bare å dra på bane og skyte, snakke med folk også får du senere tips om hva som fungerer og hva som ikke fungerer, ikke ta alt for god fisk selvfølgelig, også er det vel bare å ta det derfra..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kjøpte selv en Baikal til 4000,- i sommer, har vel skutt rundt 800 skudd med den uten noen form for problemer. Treffer bra gjør den også. Selgeren i butikken sa at den var like god som enkelte hagler i 7-8000 kr-klassen.

 

Baikal har også et godt rykte på seg angående kvalitet.

Har du link til den du kjøpte?
Lenke til kommentar

Med en baikal til 4000,- vil han da også ha ca. 3000-3500,-, etter våpensøknad og utstyr, han kan bruke på rifle, kommer ikke langt med 3500,-, men det begynner å nærme seg..

Hmm, tror ikke jeg skal ha rifle med det samme.

Er jo bare stort sett rådyr og storvilt jeg kan bruke det på.

Lenke til kommentar

Jeg har en som ligner veldig mye på denne, min har to avtrekkere - men i bunn og grunn nesten samme våpen. http://www.wingevape...=product&id=637

Med penger til overs, så kan du kjøpe deg rifle. Du finner rifler fra 1000-4000 uten problemer egentlig, mauser 98 får du egentlig slengt etter deg. Da har du plutselig et våpen som kan brukes på storvilt også.

 

En M98 vil i hvert fall fungere som bevervelter i tillegg...

 

Så du kan jo tenke deg at du kan bruke 9000 kroner, slik at du kan jakte på alt vilt i Norge. Rifla trenger kanskje etterhvert et dyrere kikkertsikte, men ikke noe problem å finne en rifle med "ok" kikkertsikte.

Endret av Quote
Lenke til kommentar

Rifle kan du bruke på alt fra ekorn og fugl til elefant avhengig av hva slags kaliber du har.. Toppjakt på storfugl er veldig vanlig å gjøres med rifle, samme med snikjakt på blant annet rype.

 

Kan jeg spørre om hvorfor du vurderte en kombi hvis du ikke føler behovet for en rifle?

Kan jeg? Syns jeg har lest at rifle ikke kan brukes på hare.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...