Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst] Bygger pc, skjermkortvansker


Anbefalte innlegg

Hallo.

 

Har nettopp satt sammen pc av deler fra komplett etter mye tull med skruer og kabler. Et problemer jeg ikke helt klarer å løse på egenhånd og lurte på om noen her hadde noen tips.

 

Skjermkortet har ikke kontakt med skjermen. Skjermkortet er av typen xfx r7970, skjermen er en benq GL2450 og hovedkortet er msi B75MA-p45.

Skjermen får ikke signal fra skjermkort--hdmi kabel--skjerm. Skjermen får signal fra hovekort--vga--skjerm, men dette er kun når skjermkortet er koblet ut (strøm tatt ut) av hovekortet. Når skjermkortet er koblet i får den ikke kontakt fra hovekort--vga--skjerm.

 

Teoriserer med at det er drivere som må oppdateres på skjermkortet, men det er ganske vanskelig å gjøre når man ser hva som skjer på skjermen. Den medfølgenede driver`cden får jeg ikke innstalert når jeg ikke ser noe, og får heller ikke innstalert drivere når skjerkortet er ute.

 

Presterte i starten å kjøre skjermkortet med 12/14 strøm-pins inne. Resultatet var ingen kontakt med skjermkort selv om viftene i det kjørte.

 

 

Håper at noen har noen tips!

 

EDIT: Typo

Endret av _GroundControl
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan være du har ødelagt skjermkortet ved bruk av feil tilkoblinger.

Det du kan gjøre er å prøve å starte pcen med det integrerte skjermkortet samtidlig som du har det andre kortet koblet til (med riktige strøm kabler denne gang) , så ser du om det dukker opp under enhetsbehandling under administrative verktøy.

Lenke til kommentar

Det var akkuratt det med at den ikke fikk med seg at den skulle ta inn HDMI.

 

Må si det er en ganske tilbakestående ordning det menysystemet på benq. Kan ikke forandre noe når jeg ikke har signal, altså jeg kunne ikke bare skru på skjermen og skifte til hdmi. Neida, jeg måtte boote i vga, skifte til hdmi, miste signal helt, klare å skru av pcen uten skjer, sette strøm på skjermkortet og dermed boote hele. FIKSA!

Lenke til kommentar

En av knappene på skjermen er snarvei for å bla gjennom input. På min er denne kalt 'Enter'.

Kan ikke tro at de har valgt en dårligere løsning på en nyere skjerm.

 

Men de kunne selvsagt brukt fem sekunder ekstra når de laget menysystemet, og forandret meldingen "HDMI no signal" til noe tilsvarende "HDMI no signal - press Enter to toggle"

Endret av icaruz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...