Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Er det muilig å ikke tåle øl?


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Jeg har gjort en merkelig oppdagelse; jeg tåler ikke øl.

 

Selv om jeg får i meg samme alkoholmengde over samme tid, blir jeg MYE fullere av å drikke øl enn for eksempel vin og sprit. Drikker jeg vin/sprit kan jeg drikke de samme mengdene som alle andre, og reagere som alle andre, men drikker jeg øl er jeg full etter 3-4 halvlitere. Og jeg blir ikke morsom full i mer enn en halvtime før jeg bikker over til å bli ekstremt trøtt.

 

Som om ikke det var nok blir jeg umåtelig fyllesyk dagen etterpå. Skal ikke mer enn 3 halvlitere til for at dagen derpå blir virkelig kjip.

 

Drikker jeg vin eller sprit så kan jeg holde det gående hele natten, og i tillegg kun trenge en paracet for å være i toppform igjen neste dag.

 

Kan det være noe i øl jeg ikke tåler, eller er dette en rein placeboeffekt jeg har utviklet?

 

Det er i hvert fall veldig kjedelig. Jeg er veldig glad i en øl i hånden mens jeg lager en bedre middag på lørdagskvelder. Da blir det gjerne en øl mens man spiser også, også en etter oppvasken når en skal slappe av...og da er jeg full og må legge meg. Skal ikke være sånn vel? Anonym poster: 4c6f0d3b71dfa66821e40152c095d6a2

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takker for svar!

 

Jeg har prøvd alkoholfri øl. Blir ikke dårlig dagen etterpå, blir ikke full, men får samtidig en annen følelse i kroppen enn om jeg hadde drukket vann. Denne følelsen har jeg egentlig avfeid som placebo, da jeg vet hvor lite det skal til for å lure hjernen. Stemning, smak, lukt og handling er nærmest identisk med ekte øl, vil ikke bli overrasket om det er nok til å lure en person selv om en er klar over det.

 

Uansett så er jeg opptatt av gode smaker, både når det kommer til mat og drikke, og selv om alkoholfri øl ikke trener å være dårlig så når det ikke opp til ekte vare. Da får jeg heller begrense meg litt. Det er jo mulig å drikke 1-2 øl, da går det bedre.

 

Jeg er uansett interessert i mer info om "ølallergi" om det finnes.

Anonym poster: 4c6f0d3b71dfa66821e40152c095d6a2

Lenke til kommentar

Ser at det er flere diskusjoner om akkurat det her på forumet. Noen påstår at det faktisk går ann å være allergisk mot øl, blant annet hvis man har en intoleranse for gluten:

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=897391

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1001879

 

På freak diskuterer de det også:

 

http://freak.no/forum/showthread.php?t=130507

http://freak.no/forum/showthread.php?t=218276

 

Her sier også lommelegen noe om det å være allergisk mot alkoholholdige drikkevarer:

http://www.lommelegen.no/legesvar/allergi-mot-alkohol

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Takk!

 

Det var noen der som beskrev ting som lignet mye på mitt problem. Ser mange nevner gluten, men jeg har ikke problemer med andre produkter som inneholder gluten. Også gjærallergi blir nevnt, men det er jo, etter hva jeg har skjønt, bare en tullediagnose uten noen form for dokumentasjon, og har vel sin rot i intoleranse for blant annet hvetemel.

 

Jeg er i hvert fall ikke aleine. Anonym poster: 4c6f0d3b71dfa66821e40152c095d6a2

Lenke til kommentar

Det kan möjligtvis ha med kolsyran att göra. Har läst och vet av egen erfarenhet att man blir mer berusad av drycker med kolsyra än av drycker som inte innehåller kolsyra. Men det kan ju också vara så att du dricker för fort?

 

Kanske lite Off Topic men iallafall: Mellan åren ~ 1500 och 1700 så drack varje svensk minst 4 liter öl om dagen, ofta mycket starkt öl importerat från Tyskland. Även små barn drack öl, folk undvek vatten eftersom det ansågs orent. Det första folk gjorde när dom vaknade på morgonen var att dricka upp en öl, även barn gjorde det. Det viktigaste arbetet utfördes på förmiddagen för på eftermiddagen var dom flesta såpass berusade att dom inte dög till annat än småärenden. "Det 200-åriga fylleslaget" kallades åren mellan 1500 och 1700.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...