Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst] Skjermen skrur seg ikke på etter oppstart


Anbefalte innlegg

Hei! :) På morgningen i dag når jeg som regel pleier å vekke PCen min fra hvilemodus (den pleier å stå i hvilemodus i noen uker mellom hver restart) så startet den opp med svart skjerm. PCen avsluttet uventet bare noen få sekunder etter og forsøk på å skru på PCen igjen etter det funket ikke. Skjermen ville ikke skru seg på etter oppstart. Heldigvis så funket det etter at jeg hadde prøvd å skru den litt av og på. PCen sto på omtrent hele dag, og har nylig avsluttet uten forvarsel. Jeg starter PCen men skjermen forblir svart denne gangen. Standby lyset til skjermen pleier å blinke blått mens PCen er av, og med en gang PCen skrus på, så vil den lyse konstant blått. Men den fortsetter å blinke isteden for å vise den konstante blå fargen. Jeg tror at det indikerer at skjermen ikke finner skjermkortet mitt? Problemet oppsto i dag morges, som nevnt ovenfor. Jeg har ikke nylig gjort noen endringer med enten software eller hardware. Jeg kjører Windows 7 64-bit. Intel i5 661 @ 3.33 GHz (klokket til 3.7 GHz), AMD Radeon FX 6850 HD (klokket den også, men husker ikke eksakte tall). Jeg mistenker at skjermkortet har tatt kvelden. Ble litt rotete innlegg, men enter knappen min funker ikke :glare: Takk på forhånd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dobbeltsjekk all kabling, det gjelder også kabelen til skjermen (i begge ender).

Når du er sikker på at det er skjermkortet ditt som har tatt kvelden, så ville jeg prøvd å bake det med mindre du fortsatt har garanti/reklamasjonsrett.

 

Prøv med å cleare BIOS og sett alt av overklokking tilbake til stock. Å feilsøke på et system som er overklokket er like dumt som å feilsøke på en bil som er overlastet fordi den er treg.

Lenke til kommentar

Jeg skrudde av PSUen så tok jeg batteriet inn og ut. PCen starter fortsatt opp med svart skjerm. Vifta på skjermkortet går fortsatt rundt, om det er nyttig informasjon. Har forresten et ASUS P7P55D-E hovedkort om det også hjelper. Legger også merke til at før så pleide det å lyse forskjellige røde LED lamper på hovedkortet under oppstart, men nå lyser bare en av LEDene konstant.

Lenke til kommentar

Da har jeg trukket ut strømmen på PCen og latt påknappen på PSUen stå på. Batteriet er også tatt ut. Oppdaterer denne posten når det har gått 10 minutter. :) Da har jeg latt den stå i 10 minutter uten batteri (hovedkort), strøm tilførsel og latt PSU knappen stå på. Den vil fortsatt ikke starte opp skjermen. Skjermkortet ble forresten overklokket med AMD Overdrive (som kommer med Catalyst driveren) om det skulle hatt noe å si.

Endret av uze
Lenke til kommentar

Fint å vite! Skal prøve å koble PCen opp til TVen og se om jeg får noe bilde! Om det ikke fungerer, så får jeg spørre om jeg kan låne en venns skjermkort i PCen min senere i dag. Nok en gang, oppdaterer denne posten når det er gjennomført. :) Da har jeg bært PCen rundt i huset og prøvd flere forskjellige skjermer. Har prøvd HDMI opp mot TVen uten hell og har prøvd en annen skjerm. Uten hell der heller. Må nok vente en stund før jeg får prøvd et annet skjermkort i PCen, så oppdaterer dette nok engang om ingen andre har postet etter denne.

Endret av uze
Lenke til kommentar

Tror jeg poster en ny post istedenfor å redigere forrige. :) Får dessverre ikke prøvd et nytt skjermkort i PCen på en stund. Så er det noen andre ting jeg kan gjøre for å finne feilen? Kan en ødelagt PSU forårsake at skjermen ikke starter? Ustabilt med strøm? Kan en CPU som har tatt kvelden forårsake dette? Med tanke på at jeg klokket den ganske høyt uten custom kjøler.

Lenke til kommentar

Du overklokket med stock kjøler? :)

 

 

Enhver del i maskinen kan være ødelagt.

Hvis RAM er defekt, så kan det forekomme.

Hvis CPU er blåst, så kan det forekomme.

Hvis MBD er gåent, så kan det forekomme.

Hvis PSU er gåent, så kan det forekomme.

Hvis GPU er gåent, så kan det forekomme.

 

Til og med hvis du har en HDD som er dårlig, USB som er koblet veldig feil, selve powerknappen kan ha tatt kvelden etc. etc. - Det er mye som MÅ fungere for at en maskin skal virke. Problemet ditt er nå å finne ut hva :)

 

For å finne ut dette, så må du feilsøke.

Endret av dbass
Lenke til kommentar

Problemet er bare at jeg ikke vet helt hvordan jeg skal gå frem med feilsøkingen. Eneste som er gjort så langt er å prøve forskjellige skjermer og resatt BIOS. Har ingen komponenter liggende, så blir vanskelig å bytte ut deler for å finne den defekte komponenten. :nei: Har en venn av meg som skulle prøve å finne et skjermkort liggende på jobben, så får bare håpe han gjør det! CPUen ble klokket med Stock kjøler ja, meget klokt gjort av meg. :mellow: Dette er forresten første gangen et komponent/del/ting har tatt kvelden hos meg, så er ganske uerfaren med slikt.

Lenke til kommentar

Jeg antar du har 2 eller fler RAM-brikker. Du kan forsøke å ta ut alle bortsett fra den i DIMM1A, og starte da. Hvis ikke, prøv å bytt den ut med en annen brikke. Koble ut alt annet fra maskinen. (HDD, trådløst nettverkskort, USB-enheter o.l.). Bare det som trengs skal være i; PSU, MBD, CPU, RAM og evt. GPU.

 

Mens du er inne i chassi ville jeg blåst den rent for støv. Støvsuger kan brukes, men husk at omtrent alle støvsugere er laget i plast som lager statisk elektrisitet. Husk også på at vifter ikke må spinne rundt når du støvsuger, da dem lager spenning tilbake til hovedkortet (spole og magnet), eller lageret kan ta kvelden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...