Gå til innhold

Digitalt kamera ?


Anbefalte innlegg

SKAL kjoepe digitalt kamera 100% sikkert men vet ikke hvilket

noe som ikke er rart da markedet render over nearmest .

 

Kameraet skal brukes til vanlig bruk , dersom noe skal fremheves saa ville det veare :

 

- Personer ( portretter )

- Svart hvit bilder

- Veare bra paa bilder i moerket / skumringen

- Ikke ha et paaklagelig roed eoye problem

- Helst

- Min 4 mpixel og 4x optisk zoom

- Ha mulighet for lagring av bilder i RAW format

- Opptaksmulighet for film ( lengde avhenger vel av Minnekort og batteri )?

 

( Ikke noe i veien om det er gode oppgraderingsmuligheter for senere

, det er vel heller aa foretrekke )

 

Hvor viktig er mpixelen egentlig , synes jeg husker en som sa at til vanlig foto stoerrelse saa holder 3.2mpixel LENGE og hele veien inn .

Jeg hadde uansett ikke tenkt noe stoerre enn A4 for de HELT spesielle bildene , m.h.t kvalitet paa STORE bilder .

 

Jeg har sett at mange kamera har Black and white modus...hvordan er denne forskjellig fra aa omgjoere et fargebilde til svart hvit paa pc`en ?

 

Er jo ikke saa mye beskrivelse av hva jeg leter etter men haaper noen kan guide meg litt .

 

Er litt usikker paa hvor langt jeg er villig til aa gaa prismessig p.g.a at utviklingen gaar saa fort , og alltid vente paa noe bedre .

Noen VELDIG dyrt 8000kr ---> blir det ikke , heller rundt (max) 6000kr .

 

De som jeg personlig har sett meg ut ( men jeg har jo ikke saerlig peiling da :lol: ) er :

 

1 . Canon S50

2 . Canon G3

3 . Olympus C750

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

G3 har vel også den beste linsa, da - ikke noe å kimse med! Ok ok, litt purple fringing, men det forsvinner hvis du minsker blenderåpninga 2-3 "knepp"...

 

Det tar også filtre (58mm) vi en adapter og tar forsatser som vidvinkel, telekonverter og makro-linser. Se mer på Canons Bebit sider. Et 52mm alternativ (gir kan gi billigere forsatser og filtre) finnes hos LensMate og de har også testbilder av alternativene.

 

Men ikke spink-og-spar på kvaliteten på CF-kortet - du vil ergre deg grønn hvis du kjøper dårlig vare og må vente unødig mellom bildene! Et Lexar 40x eller Transcend 30x/45x koster mer men er nok verd penga! Kjøper du SanDisk så bør det være Ultra, ellers kan det godt bare være... jfr. Rob Galbraiths CF Database.

 

Ad dette med svart/hvitt: Det finnes bedre løsninger enn å kjøre s/h i kameraet - det skal finnes (photoshop) plug-in filtre som tar andre hensyn enn hva kameraet kanskje gjør. Hva filteret heter husker jeg ikke men det kanskje andre her gjør ?

Lenke til kommentar
Ikke ha et paaklagelig roed eoye problem

 

Har selv et G3. Min vurdering er at det vil være velegnet til dit formål, MEN det har et stort problem med røde øjne. Det skal dog siges, at røde øjne generelt er et problem med indbygget blitz, men G3 er nok en af de værste på det område. Men vil du arbejde seriøst med portrætter, bør du anskaffe dig en ekstern blitz til dit kamera, uanset hvilket kamera, du køber. Origianle Canon-blitz er dyre men gode. Uoriginale blitz og Canon er problematisk. Der er Nikon bedre. Du kan generelt finde et større udvalg at uoriginalt tilbehør til Nikon end til Canon.

Lenke til kommentar

" Feiger " vel litt ut og kjoeper etter all sannsynlighet et Canon S45 ,

kunne jo kjoepe S50 , men jeg tror ikke jeg trenger 1 mp mer samtidig som jeg faar en 256mb minne brikke for mellom legget til en S50 :D

 

Er nok best slik for naa , kjoeper heller et mer avansert kamera senere ( spesielt med tanke paa det nylig lanserte Canon 300D speilrefleks kameraet som synker i pris med tiden ) S45 er ogsaa kompakt da .

Lenke til kommentar

MÅ det absolutt være Canon, da? Ser det er mange tilhengere av det her, så da må jo jeg slå et slag for Olympus. Hva med C-50? 5 megapixel og utrolig snertent. Skal det være lite har du Mju300 og 400 (3 og 4 mpixel), eller til slutt det jeg havnet på, C-750 Ultrazoom, med hele 10x optisk. Olympus...må ha det, bare må ha det...

Lenke til kommentar

Jada manskow , jeg var litt aa kikket paa noen andre merker ogsaa , da spesielt Olympus .

 

Der var C-750 og Mju 400 aktuelle , men C-750 var ikke like kompakt som Canon S45 ( selv om 10X zoom er bra da ) , Mju 400 valgte jeg bort fordi det b.l.a ikke kan ta bilder i RAW format .

 

Jeg bestilte S45 igaar samt en 256mb minne brikke , tror ikke jeg kommer til aa angre saa veldig .

 

Faar nok et bra kompakt kamera , og skulle jeg bli HELT hekta paa foto saa blir det som nevnt sikkert et stoerre speilrefleks kamera neste gang , men takk for alle innleggene :yes:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...