Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Trenger tips til å lakkere plastdel - huset for sidespeil


Anarkist

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

resultatet med sprayboks blir sjeldent spess bra. men bra nok om man ikkje er så nøye på det. og det hjelper fælt at det er plastikk, og ikkje en metalldel som kan ruste.

EDIT: speilet er også en adskilt, liten del. så det har en mye høyere ''toleranse'' for fargeforskjell osv.

 

Hvordan du skal gå fram avhenger av en ting. og det er hva slags overflate du begynner med. Hvis du har kjøpt ett nytt speil kommer det enten som rein plast, eller med en grå tynn grunning.

 

er det rein plast, må den mattes, og legges på et grunningsstrøk for heft til lakken.

 

Er det grunnet, eller lakkert fra før (brukt del). matter du med en matteklut (disse kommer som regel i store pakker, så einer seg ikkje for privatpersoner).

Det andre alternativet er å bruke sandpapir. Merk at det er forskjell på korningen mellom papir til hus og papir til bil. Så husk at du skal ha papir beregnet på bil. (3m, mirka, wurth er gode produkter)

matt med 360p papir til strukturen er vekk, og gå lett over med 500p og kansje 800p til slutt hvis du vil garantere at du ikkje får sliperiper. eventuelle steinsprut må slipes godt ut hvis du vil være litt nøye. slip ut så du får ring på minst 1cm. Det holder siden et speildeksel er en rund flate.

 

En eller annen form for grunning er alltid en fordel. både for skjuling av ujevnheter og flyt i lakken når du kommer så langt, siden den vil legge seg forskjellig på ulike materialer hvis du får gjennomslipinger.

Endret av Panelbeater
Lenke til kommentar

trenger ikkje fjerne noe som helst. bare matte speilet ned med finere papir for at lakken du skal spraye klarer å henge fast, og ikkje flasse av ved første tur.

 

klarlakk (hvis du i det hele tatt skal bruke klarlakk, er jævla shit på boks). sprayer du rett over fargelakken uten å pusse. bare ikkje vent for lenge, men lenge nok til at fargelakken er tørr.

 

så:

1. Slip/matte lakken med fint papir.

2. legg grunning hvis du skal ha det. trenger ikkje siden det er plastikk. denne må i så fall slipes.

3. legg farge lakk

4 legg eventuelt klarlakk

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...