Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Olivetti M6 400 Suprema trenger ny strømforsyning


Anbefalte innlegg

Dette er en 15 år gammel 486 som til daglig er integrert i en maskin de bruker på et bilverksted. Hvilken oppgave maskinen har er jeg ikke sikker på, men jeg tror det hadde med hjulstilling å gjøre. Hvorfor kan de ikke bytte ut maskinen? Ifølge broren min som jobber der så er det hverken DOS eller Windows på maskinen. Når den skrus på kommer den rett inn i programmet de bruker. En ny komplett maskin til å gjøre denne jobben som er godt brukt koster 18.000kr mens en nyere mindre brukt maskin kan koste 80.000kr.

 

På selve kabinettet står det:

Model: XP2655

 

På strømforsyningen står det:

MagneTek

Code 3444-14-001 (partnummer)

Type PSII STD

 

Specs for strømforsyningen:

http://i47.tinypic.com/35n7p6g.jpg

 

Bilde av strømforsyningen:

http://i49.tinypic.com/1jnrl0.jpg

 

Bilde 2 av strømforsyning: (viser ledningen som går til hovedkortet)

http://i49.tinypic.com/23wldg0.jpg

 

Er det noen som kan guide meg i retning av en tilsvarende strømforsyning?

 

Om dere ser på bildene nederst så ser dere at strømforsyningen har en litt spesiell form, men det kan jo være det passer med hva som helst av strømforsyninger fra den tiden.

Endret av Hans Erling
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er såpass gammelt at du nesten må spørre på spesial forum for retro datadeler og de er gjerne engelske.

 

Uansett, du har en strømforsyning som er propretiær med 12 pin connector. Jeg fant denne strømforsyningen til salgs på Ebay:

http://www.ebay.com/itm/Dell-750W-Power-Supply-Precision-690-490-PowerEdge-SC1430-U9692-MK463-/200807811733?pt=PCA_UPS&hash=item2ec1140a95#ht_2138wt_1139

Det ser ut til at den skal passe siden den har en 12 pin kontakt. Vet ikke om den faktisk gir rett volt i alle pluggene (siden du har en propretiær kontakt), men det kan kanskje noen andre svare på. Uansett er det nok uansett basert på ATX eller AT standarden (AT mer sannsynlig siden du sier det er en 486). Vanskelig å se på bildet, men det ser ut som fargene på kablene stemmer med pinouten til AT connectoren: http://pinouts.ru/Po...er_pinout.shtml , men at kablene er switchet litt om. Hvis dette er tilfellet så er det mulig å lage en hjemmesnekret løsning hvor du kjøper en standard AT power supply (billig på Ebay) og så kobler om kontaktene.

 

Om ingenting fungerer, så lar det seg sikkert reparere strømforsyningen. Godt mulig det er en gammel kondensator som er gåen. Dette kan du se om noen av de buler ut eller at de er sprukket. Deler kan skaffes på nettet. Andre ting å sjekke er sikringen inne i strømforsyningen. Sjekk at denne ikke er gåen ( ser sånn ut: http://no.wikipedia....Glassikring.jpg) . En gang så "kick" starta jeg en strømforsyning med en spiker ;)

 

Som last resort så kan du se etter en XP2655 maskin på Ebay, her er en som ble solgt i mai i år:

http://www.ebay.co.u...#ht_6099wt_1165

Endret av ksjoet
Lenke til kommentar

Er den 15 år så tipper jeg ganske mye begynner å bli ganske slitenti den PSUen. Hovedsakelig så vil nok kondensatorene ha mistet store deler av sin effekt, og de trenger ikke være direkte ødelagte eller buler ut. De er rett og slett slitt ut, og klarer ikke holde på noe særlig ladning.

 

Det som jeg ikke helt forstår er at det også står oppgitt at den gir ut vekselstrøm også... hmm what?

Noe jeg har missforstått eller er det noen av ledningene ut av den som leverer litt vekselstrøm. Er ikke spesielt kjent med så gammel teknologi så akkurat det vet jeg ikke helt med.

 

Er det ikke noe vekselstrøm-tull ut, ja så vil det være en forholdsvis smal sak å bare kjøpe en ny og billig strømforsyning, og så bare skjøte på de gamle connectorene. Spesifikasjonene er svært lave, og elendig effektivitet i en så gammel sak, så den kan i praksis erstattes med hva som helst på dagens marked.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...